Atasu Barajı bölgesinde organik tarım yapmakta olan çiftçilere kireç ve organik gübre dağıtıldı

Trabzon’un içme suyunu kimyasal maddelerden korumak ve bölge çiftçisinin gelirini arttırmak amacıyla Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından uygulanmakta olan Atasu Barajı Havzası Organik Tarımı Destekleme Projesi kapsamında çiftçilere kireç ve organik gübre dağıtımı gerçekleştirildi.

Maçka ilçesinin Atasu Mahallesi’nde gerçekleştirilen törende Maçka Kaymakamı Deniz Pişkin, Trabzon İçmesuyu ve Kanalizasyon İdaresi (TİSKİ) Genel Müdürü Recep Köksal, Trabzon Tarım İl Müdürü Cahit Gülbay, Trabzon Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi başkanı Fatih Erol, Galyan (Atasu) Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Yakup İskender, Tarım Kredi Kooperatifi Bölge Müdürü Ergin Çubukçu, kamu kurum ve kuruluşlarının yetkilileri ile bölge halkı hazır bulundu.

Törende katılımcılara seslenen TİSKİ Genel Müdürü Köksal, söz konusu projenin önümüzdeki 10 yılda 400 bin insanın içme ve kullanma suyu ihtiyacını karşılayacak olan Atasu Barajı Havzası’nın iyileştirilmesi, çevreye uyumlu hale getirilmesi ve bölge halkının hayat kalitesini yükselterek göçü önlemek amacıyla gerçekleştirilmekte olduğunu kaydetti. Köksal, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun önderliğinde bu çalışmalar yürütülüyor. Atasulu hemşehrilerimizin külfetine omuz vermeye devam edeceğiz” dedi.

Maçka Kaymakamı Deniz Pişkin ise törende yaptığı konuşmada organik tarımın insan sağlığı için önemine dikkat çekti. Tören, bölgede organik tarıma geçiş yapan 187 çiftçiye kireç ve organik gübrelerin dağıtımıyla son buldu.  

Editör: TE Bilisim