CHP'li Kadınlar Akçaabat’ta Karanfil Dağıttı!

CHP Akçaabat ilçe kadın kolları yönetimi 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde Karanfil Dağıttı

CHP Akçaabat İlçe kadın kolları Yönetim Kurulu üyeleri, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle Akçaabatlı kadınlara kırmızı karanfil dağıtarak günlerini kutladı.

Konuyla İlgili Atatürk parkında ortak açıklama yapan CHP Akçaabat ilçe kadın kolları:

"Bizler 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nün, kadınların, eşitlik, bağımsızlık, özgürlük, politik ve ekonomik haksızlıkların giderilmesi, cinsel ayrımcılığın sona erdirilmesi, kadınlara uygulanan her türlü şiddetin önlenmesi, saygın yaşam ve insan onuruna yaraşır çalışma koşullarının sağlanması yolunda verdikleri mücadelenin simgesi olduğuna inanıyoruz. Ve hiçbir ülkenin kadınların emeği ve katkısı olmadan sağlıklı bir şekilde gelişmesinin, kalkınmasının, demokratikleşmesinin mümkün olmadığını düşünüyoruz.

Günümüzde de kadınların, sosyal, ekonomik ve politik katkılarına her zamankinden fazla ihtiyaç duyulduğuna inanıyoruz.

Her yıl, 8 Mart Dünya kadınlar günü geldiğinde Kadınların çalışma hayatı ve sosyal yaşamda ki kadın profili gözler önüne seriliyor; siyasetten sanata, eğitime, medyaya kadınların katılımlarının ne kadar az olduğuna vurgu yapılıyor, gündem böylece geçiştiriliyor.

Ancak biz 8 Mart'ı sadece kadınların yılda bir kez hatırlanmaları değil, sorunlarının çözülene kadar tartışılması için bir fırsat ve imkân olarak görüyoruz. Bu nedenle tüm söylem ve teşviklere rağmen kadının toplumsal hayatta ve siyasette var olamayışının nedenlerini kendi tarihî tecrübelerimiz ve toplumsal geleneklerimiz ışığında yeniden ve gerçekçi bir şekilde irdelemek de gerekiyor.

Kadınlarımız; ekonomik ve sosyal hayatta var, iş yaşamında var. Ancak sorunlarıyla var, açmazlarıyla var, kronik dertleriyle var.

Unutulmaması gerekir ki; kadın ‘haklarıyla' kadındır. Hakları hiçe sayılan kadın, kadınlık bilinci ve erdemi çürümüş bir toplumsal yozlaşmayı beraberinde getirir.

Bizler, güçlü bir toplumda yaşamak istiyorsak; kadını ve erkeği ile tüm toplum kesimlerini güçlendirmek, haklı taleplerini biran önce gerçekleştirmek zorunda olduğumuza inanıyoruz.

Elde ettiği hakları sonuna kadar koruyup, geliştireceği inancıyla, tüm kadınlarımızın bu anlamlı gününü kutluyoruz".

dsc_0001-001.jpgdsc_0006.jpgdsc_0033-006.jpgdsc_0035-004.jpgdsc_0046-001.jpgdsc_0053-001.jpgdsc_0057-002.jpgdsc_0066-002.jpgdsc_0095.jpgb-186.jpg

Editör: TE Bilisim