CHP'den Günebakış Gazetesine Büyük Tepki

Günebakış Gazetesi Bugün, Gümüşhane Kırsalında Güvenlik Güçlerince Öldürülen Ve Eren Bülbül'ün Katilleri Olduğu Açıklanan Teröristlerin Cenaze Törenine Katılan HDP’li Milletvekilleri Haberini, ‘’CHP Oylarıyla Seçilen Milletvekilleri’’ Biçiminde Manşetten Verdi. CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, ''Bu Milletvekillerinin CHP’nin Oylarıyla Seçildiğini Hangi Somut Veriyle İddia Etmektedir? CHP, Terörist Cenazelerine Katılan Milletvekili Ya Da Başka Sıfatlarda Her Kişiyi, Teröristi Sahiplenmek, Terörizmi Desteklemek Olarak Görmektedir. Partimizin Terörle İlişkilendirmesi İftiradır, Yalandır, Alçaklıktır'' Dedi. Kaya, Gazeteyi Özür Dilemeye Çağırdı.

Günabakış Gazetesi Bugün, ''CHP'nin Oylarıyla Seçilen Milletvekilleri'' Manşetiyle Çıktı.

Gümüşhane Kırsalında Öldürülen Teröristlerin Cenaze Törenine Katılan HDP'lilerle İlgili Haberi CHP İle İlişkilendiren Günebakış, Spotunda Da, ''24 Haziran’da Türkiye Çapında Az Ya Da Çok CHP Oylarıyla Baraj Aşan Ve Meclise 67 Milletvekili Olarak Sokulan HDPKK’lılar Şimdi Terörist Cenazelerinde Boy Gösteriyor. Trabzon Maçka’da Eren Bülbül’ü Şehit Eden PKK’nın Sözde Karadeniz Bölge Sorumlusu ‘Zeynel’ Kod Adlı Mehmet Yakışır’ın Cenazesine Katılan HDP’li Milletvekilleri Gerçekte PKK’nın Vekilleri Olduklarını Gösterdi.'' İfadelerini Kullandı.

Haberin Bu Biçimde Verilmesine CHP'den Çok Sert Tepki Geldi. CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, İfade Tarzının Gazetecilikle, Gazeteciliğin Temel Prensibi Olan ‘’Toplumu Doğru Ve Gerçeğe Uygun Bilgilendirmekle’’ İlgisi Olmadığını, İfadelerin Yalan Ve Açıkça Bir Kışkırtma-Provokasyon, Hedef Gösterme Olduğunu İddia Etti.

''HDP’li Vekillerin Asla Kabul Etmediğimiz Ve Şiddetle Karşı Çıktığımız Eyleminin CHP İle Ne Gibi Bir İlgisi Bulunabilir Malum Gazete, Bu Zorlama Üslupla Neyi Amaçlamakta, Hangi Karanlık Senaryoların Peşinde Koşmaktadır? Bu Milletvekillerinin CHP’nin Oylarıyla Seçildiğini Hangi Somut Veriyle İddia Etmektedir?'' Diye Soran Kaya, ''CHP Ve Muhalif Kesimler Söz Konusu Olduğunda Gerçeğe Aykırı Biçimde Bu Tür Haberler Yapmayı, Yazılar Yayınlamayı Alışkanlık Haline Getiren Bu Gazete, Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Bir Partiyi Terörle İlişkilendirmesi İftiradır, Yalandır, Alçaklıktır. Gazetenin Bu Başlığı Bir Suçtur, Toplumda Ayrışmaya Hizmet Etmektedir.'' Dedi.

Günebakış Gazetesi Ve İsim Vermeden Sahibi Alli Öztürk'ün Açılım Süreci Döneminde, İktidarın PKK İle Lideri Öcalan'la Görüşmesini Ve Akil Adam Toplantılarını Desteklediğini, Trabzon Akil Adamlar Toplantısında Yaptığı Konuşmada ''Bu Süreç Çok Mübarek Bir Süreçtir'' Dediğini Anımsatan Kaya, Bu Dönem Boyunca Valilere Teröristlere Dokunmamaları İçin Talimat Verildiğini, Terör Örgütü Yeniden Palazlandığını, Silahlar Ve Bombalar Saklandığını, Hendekler Kazılarak İç Savaş Hazırlığı Yapıldığını Savundu. Kaya, ''Bu Dönemde CHP, Sözde Çözüm Sürecine Ve Çadır Mahkemelerine Karşı Çıkmış, PKK'lı Teröristlerin Büyük Bir Hazırlık İçinde Olduğu Uyarısında Bulunmuştur. AKP Tetikçisi Bu Çevreler Bizleri ''Çözümü Engellemekle'' Suçlamıştır. Bu Kişiler Şimdi Yalan Ve İftiralarla Toplumu Galeyana Getirecek Kışkırtma Peşindedir.'' Diye Konuştu.

Kaya Şunları Söyledi:

''CHP’nin Görüşü, Tavrı, Düşüncesi, Hedefleri Açık Ve Nettir: CHP, Başta PKK Ve FETÖ Olmak Üzere Her Türlü Terör Örgütüne Ve Teröre-Şiddete Karşıdır Ve Terörle Mücadeleye Destek Vermektedir. CHP, Terörist Cenazelerine Katılan Milletvekili Ya Da Başka Sıfatlarda Her Kişiyi, Teröristi Sahiplenmek, Terörizmi Desteklemek Olarak Görmektedir.

Partimize Yönelik Bu Akıl Almaz İlişkilendirme Ve Suçlamanın, Partimizi Terörle İç İçe Göstererek Hedef Göstermenin Bu Ülkeye Ve Trabzon’a Ne Gibi Yararı Vardır?

Gazeteyi, Bu Talihsiz Ve Gerçekdışı İfadeler İçin Partimizden Ve Kamuoyundan Özür Dilemeye Çağırıyor, Her Türlü Yasal-Hukuki Hakkımızın Saklı Olduğunu İlan Ediyoruz''

Kaynak:www.viratrabzon.com

670-754.gif123456---kopya-20180718204629.png

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Editör: TE Bilisim