Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)Trabzon İl Başkanı Güzide Uzun, AKP Genel Başkanı Ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Pazar Günü AKP Trabzon İl Kongresi'nde Trabzon İçin Yaptığı Vaatleri Değerlendirdi. Uzun, 16 Yıllık AKP İktidarının Her Seçimde Aynı Vaatleri Yaptığını, Ancak Yatırımların Yapılmadığını Öne Sürdü.  Uzun, “Cumhurbaşkanı Ayrıca ‘Trabzon Bir Kara Sevdadır’ Dedi Ancak Yaşam Bize Şunu Öğretti Ki, Her Kara Sevdanın Sonu Ayrılıktır. Halkımız 2019’a Giderken Bu Ayrılığı İlmik İlmik Örecektir” Dedi.

“Devlette Devamlılık Esastır. Karadeniz Sahil Yolu 1987’de Turgut Özal Hükümeti Döneminde Başlamış, 1997’de Mesut Yılmaz Hükümeti İle Devam Etmiş 2004 Yılında Tamamlanmıştır. 2007 Yılında Da Açılışı AKP Hükümeti Tarafından Yapılmıştır. Bunu Halka Anlatırken AKP Öncesi Bu Memlekette Hiçbir Şey Yoktu, İnsanlar Yolsuz, Köprüsüz Yaşıyordu İmajını Vermek Geçmişi Yok Saymaktır Ya Da Halkımızın Akli İle Alay Etmektir'' Diyen Uzun, Trabzon’un Çağdaş Ve Gelişmiş Bir Ticaret Kenti Olabilmesi İçin Trabzon-Erzincan Ve Trabzon-Sarp Demiryolu İle Ticaret Merkezlerine Bağlanması Gerekmek Tetiğini Savundu,  ''Bu Konu Bir Cümle İle Geçiştirilmiş Olup Yatırım Programına Alınmayarak Seçim Dönemlerinde Malzeme Yapılmaktadır'' Diye Konuştu.

İşte Uzun'un Eleştirileri:

Trabzon Erzincan Demiryolu

Uzun, “Ayrıca Trabzon’un Çağdaş Ve Gelişmiş Bir Ticaret Kenti Olabilmesi İçin Trabzon-Erzincan Ve Trabzon-Sarp Demiryolu İle Ticaret Merkezlerine Bağlanması Gerekmektedir. Bu Trabzon İçin Hayati Önem Arz Etmektedir. Bu Konu Bir Cümle İle Geçiştirilmiş Olup Yatırım Programına Alınmayarak Seçim Dönemlerinde Malzeme Yapılmaktadır” Şeklinde Açıklamasını Sürdürdü.

Üretime Dayalı Olmayıp...

 Uzun, Şu Şekilde Devam Etti: “Trabzon’a 21 Katrilyonluk Yatırım Yapıldığı Söylemekte Ancak Şehrimizin İstihdama Yönelik Hiçbir Sorunu Çözülmemiş, Üretime Dayalı Yatırım Yapılmamıştır. Trabzon Devamlı Göç Veren Şehir Konumundadır. Yine Tarım İçin Verilen 1,5 Katrilyonluk Destek Üretime Dayalı Olmayıp Üretme, Çalışma Mantığı İle Dönüm Başına Verilmiş Olup, Ürünün Değeri Fındık Üreticisine Verilmemiştir. Fiskobirlik’i Canlandırmayıp Uluslararası Kartellere Üreticiler Teslim Edilmiştir.

Uzungöl Betonla Kaplandı

Turizm Yatırımlarından Bahsedilirken Trabzon İçinde Tarihi Ayasofya Müzesi Camiye Çevrilmiş, Sümela Kapatılmış, 2000 Yılında Başlanan Maçka Yolu 18 Yıldır Tamamlanmamış, Altındere’yi Sümela’ya Bağlayan Yol Turistlerin Çilesi Haline Dönmüştür. Boztepe İçler Acısı Durumdadır. Yol Ve Ulaşım Sorunu Had Safhada Olup Zaten Betona Dönüştürülmüştür. Seyir Parkı Olan Boztepe’ye Ulaşmak Çileye Dönüşmüştür. Cumhurbaşkanı’nın Kendi Söylemi İle Doğa Harikası Uzungöl’ümüz Betonla Kaplanmıştır”’

Kanuni Bulvarı Ekonomik Nedenlerle Durdu 

Kanuni Bulvarı Ve Uğurlu, Karşıyaka Yolunun Ekonomik Nedenlerle Durdurulduğunu İleri Sürerek Açıklamasına Devam Eden Uzun, “Trabzon İçin Söylenen ‘Yeşil Endüstri Projesi’nin İçeriği Merak Konusudur. Çimento Fabrikası Şehrin Merkezinde Kaldığı Gerekçesi İle Taşınmıştır. Ancak Yine Şehre Çok Yakın Olan Merkez Bir Köyün Ortasına Yeşillikler İçine Tarım Arazilerinin Olduğu Alana Yerleştirilmiştir. Kanuni Bulvarı Ve Uğurlu, Karşıyaka Yolu Ekonomik Nedenlerle Durmuştur. Şehrimizin Acil İhtiyacı Olan Bu Yollar Ve Güney Çevre Yolu İle İlgili Her Hangi Bir Çalışma Yapılmamaktadır. Seçim Zamanlarında Bu Verilen Sözler Yine Seçim Yaklaşırken Konu Olmaktadır.

Yatırım Adasından Bahsetmedi

Trabzon’da İkinci Üniversite Söyleminin Fatih Eğitim Fakültesi’nin Kendisi Midir? Yoksa Bu Üniversite Akçaabat’ta Yeni Bir Üniversite Mi Olacaktır? Trabzon’a Vaad Edilen Yatırım Adası Sayın Cumhurbaşkanı Hiç Bahsetmemiş Ve Bakanlık Yatırım Programında Mıdır?

Türk Ordusuna Temizletmek Zorunda Kalanlar...

Dış Siyasette Yaptığı Yanlışların Bedelini Kahraman Türk Ordusuna Temizletmek Zorunda Kalanlar, Bu Durumu İç Politika Malzemesi Yapmak Aymazlığına Düşmüşlerdir. Saray Vergi Cennetlerinden Ticaret Yaparken Yoksul Halkımızın Mutfağında Yangın Varsa, İşsizlik Büyük Sorunsa, Gelirinin Yüzde 65’ini Borca Veriyorsa Cumhurbaşkanı’nın Dediği, ‘Er Kişi Yada Hatun Kişi Niyetine Aynı Şekilde Bu Dünyadan Uğurlanacağız’ Yani Eşitiz Anlamına Gelmektedir. Eşitsizliğin En Doruk Noktada Yaşandığı Ülkemizde Bu Söylemek Halkın Manevi Duygularını Kullanmak Anlamına Gelmez Mi?

Cumhurbaşkanının Tek Olumlu Söylemi Avni Aker

Trabzon Kenti Bir Sahil Kenti Değil Midir? Balığın Başkenti Sayılan Trabzon’da Balık Arar Durumdayız. Trabzon’da Deniz Ve Deniz Ürünleri Öldürülmüştür. AKP Hükümetinin Bu Konuda Bir Politikası Var Mıdır? Deniz Taşımacılığı, Sahil Turizminin Bu Kente Getireceği Katkıdan Hiç Söz Edilmemektedir.  Bütün Bunlara Rağmen Cumhurbaşkanı’nın Trabzon İçin Olumlu Tek Söylemi Yıkılan Avni Aker’in Yerine Yeşiller İçinde Bir Kent Parkı Ve Bir Müzedir. Umarız Yok Edilen Kent Hafızası Bu Proje İle Bir Teselli Bulur.    Cumhurbaşkanı Ayrıca ‘Trabzon Bir Kara Sevdadır’ Dedi Ancak Yaşam Bize Şunu Öğretti Ki, Her Kara Sevdanın Sonu Ayrılıktır. Halkımız 2019’a Giderken Bu Ayrılığı İlmik İlmik Örecektir” 

670-319.gif123456---kopya-20180326182020.png

 

 

Editör: TE Bilisim