Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Trabzon İl Örgütü, Tarihi Cephanelik ’in Bitişiğinde Devam Eden Otel İnşaatı İçin Suç Duyurusunda Bulundu. CHP Trabzon İl Başkanı Güzide Uzun, “Bugün Dünya Mirası Denebilecek Dokuya Sahip Olan Trabzon’u Medeniyete Sırtını Dönerek Yöneten AKP’nin Büyükşehir Ve Ortahisar Belediyeleri, Bu Tarihi Dokuyu Yaptıkları İmar Değişikleri Ve Verdikleri Yapı Ruhsatıyla Katletmişlerdir” Dedi.

Trabzon’un Gözde Tarihi Mekânlarından Biri Olan Cephanelik ‘in Bitişiğine Yapılan Otel İnşaatı Nedeniyle Halk Yoğun Tepki Gösterince İnşaat Durdurulmuştu. Aradan Kısa Bir Süre Geçtikten Sonra Otel İnşaatı Yapımına Devam Etmesi Üzerine CHP Trabzon İl Başkanı Güzide Uzun,  İl Yönetim Kurulu Üyeleri, İl Kadın Kolları Başkanı Hava Olcayto Ve Yöneticileri,  CHP Yomra İlçe Başkanı İnci Atasoy Adliye’ye Giderek Cumhuriyet Savcılığı’na, Kültür Ve Tabiat Varlıkları Koruma Bölge Müdürlüğü, Trabzon Büyükşehir Belediyesi Ve Ortahisar Belediyesi Hakkında Suç Duyurusunda Bulundu.

Kültür Varlığı Olarak Tescillenmiş Cephanelik Binasında Restoran Olarak İşlevlendirilmiş Onaylı Projesine İstinaden Restorasyon Gerçekleştirilmiş Olup, Müelliflik Hakkı Gözetilmeden İşlev Değişikliğine Uğratılmıştır. Bu Sebeple De Kanuna Aykırılık Bulunmaktadır Diyen CHP Trabzon İl Başkanı Güzide Uzun, “Bugün Dünya Mirası Denebilecek Dokuya Sahip Olan Trabzon’u Medeniyete Sırtını Dönerek Yöneten AKP’nin Büyükşehir Ve Ortahisar Belediyeleri, Bu Tarihi Dokuyu Yaptıkları İmar Değişikleri Ve Verdikleri Yapı Ruhsatıyla Katletmişlerdir. Bu Durum Hem Trabzon Kamuoyunu Yaralamış Hem De Hukuksuzluk Yapılmıştır. Tüm Bunlara Dur Demek İçin Cumhuriyet Başsavcılığı’na Suç Duyurusunda Bulunduk” Dedi.

670-358.gif123456---kopya-20180402191951.png

Editör: TE Bilisim