Akçaabatlılar platformu bir araya gelerek Akçaabat’ın sorunlarını görüştüler

"Güney Çevre Yolu Acilen yapılmalı"

İstanbul’da yaşayan Akçaabatlıların bir araya gelerek kurduğu Akçaabatlılar Platformu, Trabzon’un Akçaabat ilçesinde bir araya geldi. Akçaabat’ın sorunlarının görüşüldüğü toplantının gündeminde ise denizin doldurularak yol yapılması konusu ve Güney Çevre yolu vardı. Toplantıya CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya ile İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs de katıldı. Toplantıda, ‘Güney Çevre yoluna bir an önce başlanmalı’ gerektiğine vurgu yapıldı.

dsc_0259-001.jpg

MİLLETVEKİLİ KAYA: “BAŞKAN ORADAN BİR DOLGU YOL OLMAYACAĞINI SÖYLEDİ”

Akçaabat’ın meselelerinin görüşüldüğü toplantıda konuşan CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekimle bu meseleyi konuştuğunu, Ekim’in kendisini tatmin edici cevap verdiğini söyledi. Milletvekili Kaya, “Akçaabat’la ilgili can yakıcı bir sorun olarak, denize yapılmak istenen dolgu konusu bütün Türkiye’nin dikkatini çekecek ölçüde basında yer buldu. Bizler de o konuyla ilgili belli çalışmalar yaptık. Sonrasında geçen hafta Trabzonspor’un maçını izlemeye gittiğimde Akçaabat Belediye Başkanımızı gördüm. Kendisine, ‘Sayın başkan sahile gittik. Orada sondaj makinelerini gördük bir hazırlık var. Bu nedir’ dedim.  O da bana, ‘sayın vekilim samimiyetle söylüyorum (ki ben samimiyetine inandım) kesinlikle yol konusuna bizde karşıyız. Denizin doldurulmasını istemiyoruz. Oradaki o sondaj makineleri bizim makinemizdir. Biz bir peyzaj düzenlemesi yapacağız sahilimizde, onla ilgili çalışma hazırlıklarımız’ dedi. Bende, ‘ eğer oradan bir yol geçecek olursa ortalığı ayağa kaldırırız, bunu biliyorsunuz’, dedim. Dedi ki ‘bende sizle birlikte olurum’ Belediye başkanınızın o samimiyetine tanık oldum. Kendisi bana o sözü verdi. Katiyen oradan bir dolgu yol olmayacağını söyledi.” dedi.

dsc_0260-001.jpg

MİLLETVEKİLİ KAYA: “BU ŞEHRİN KURTULUŞU GÜNEY ÇEVRE YOLUDUR”

Güney Çevre Yolu Meselesine de değinen Milletvekili Kaya, “Güney Çevre Yolu konusu Trabzon’un her zeminde öncelikli konuşulması gereken bir meselesidir. Yıllardır konuşuluyor. Ali kemal Başaran Ağabeyimiz diyor ki bizim dönemimizde projelendirilmişti. 30 yıla yakın bir zaman diliminden bahsediyoruz. Hala bugün biz güney çevre yolunu konuşuyoruz. Bu şehrin kurtuluşu Güney Çevre Yoludur. Geçenlerde İstanbul- İzmir arası yeni bir yol yapıldı. Bizim AK Parti Trabzon vekili arkadaşımız o yolu övmek için bir açıklama yaptı. Bende kendisine dedim ki ‘biz Trabzon milletvekiliyiz, İstanbul-İzmir 3 buçuk saat diyorsun ama Akçaabat’tan Trabzon’a 2 saatte gidemiyoruz.’ Bunu konuşalım. Biz İzmir milletvekili değiliz. Onu onların milletvekilleri konuşsun. Ama biz bugün, Akçaabat’tan Trabzon’a 2 saatte gidemiyoruz, bunu konuşmamız lazım. Gerçekten büyük sıkıntı. Aynı şey Yomra’dan Trabzon’a gelirken de var. İşte bu sıkıntılar ancak Güney Çevre Yoluyla çözülür. Transit geçecek araçlar o Güney Çevre Yolundan gidecekler, kent içi trafik rahatlayacak. Buradaki çevre kirliliği, gürültü kirliliği, egzoz kirliğinden hepsinden muaf olacaklar. Burada yaşayan insanlar daha huzurlu bir çevrede yaşayacaklar. Şehri güneyden kuşatan güney çevre yolunun yapım maliyetleri deniz dolgusuyla kıyaslanmayacak kadar uygun olacaktır.  Aynı zamanda Trabzon’a doğudan batıya baktığınız zaman nefes alacak alan kalmadı Bu şehri güneye doğru büyültmek zorundayız. Bu şehrin geleceği ve kurtuluşu şehrin güney yönde büyümesinden geçer. Bununda kolay yolu, yol yapıldığı zaman şehir zaten güneye doğru ister istemez büyüyecektir. Bununda yolunu açacaktır. O anlamda da şehrin kurtuluşuna katkı verecektir.” şeklinde konuştu.

Nesrin BAYRAM / Günebakış Gazetesi

dsc_0265-002.jpgdsc_0266.jpgdsc_0269.jpgayder-turizm-logo-koksal-071-413-242.png

 

Editör: TE Bilisim