CHP Trabzon İl Başkanı Ömer Hacısalihoğlu'ndan Özel Açıklamalar!

CHP Trabzon’da Yeni Yapılan Kongrenin Ardından İl Başkanlığına Seçilen Ömer Hacısalihoğlu, Soruları Yanıtladı.

İl Başkanı Seçildikten Sonra İktidar Partisinden İlk Arayarak Kendisini Tebrik Eden İsmin Haydar Revi Olduğunu İfade Eden Hacısalihoğlu, Yapıcı Açıklamalarda Bulundu. CHP’de Bütün Eski İl Başkanlarını Arayarak Toplantı Yapacağını Yineleyen Hacısalihoğlu, CHP İl Başkanlığının Fiziki Yapısının Değişmesinin İse İkinci veya Üçüncü Planda Olduğunu Açıkladı.

TRABZON İÇİN HERKESLE İSTİŞARE EDİLECEK

Trabzon’un Siyaset Yapmak İçin Zor Bir Şehir Olduğunu İfade Eden Hacısalihoğlu, “Kapalı Alan Siyasetini Bırakıp, Açık Alan Siyasetine Döneceğiz’ Derken, Vali İsmail Ustaoğlu, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ve Partili, Partisiz Bütün Belediye Başkanları ile İstişare Ederek Trabzon İçin Fikir Ve Önerilerini Sunacaklarını İfade Etti. 

dsc_0214-001.jpg

TRABZON SİYASET OLARAK ZOR BİR ŞEHİR

Trabzon’un Siyaset Olarak Zor Bir Şehir Olduğuna Dikkat Çeken Hacısalihoğlu, İnsanların Alışkanlıklarından Kolay Vazgeçmediğine Dikkat Çekti. Hacısalihoğlu, “Zor Bir Şehirde Siyaset Yapıyoruz. Trabzon, Türkiye’nin En Zor Siyaset Yapılan Şehirlerinden Bir Tanesi. Biz Alışkanlıklarımızı Kolay Değişen İnsanlar Değiliz. Türkiye’de, Anavatan Partisi Olsun, Doğru Yol Partisi Olsun Kapanmış Bitmişken, Trabzon’da Tabelaları Asılıydı. Dolayasıyla Alışkanlığımızı Kolay Değişen Değiliz. 

dsc_0367-001.jpg

KAPALI ALAN SİYASETİ BIRAKILACAK

Yalnız Sokakta İnsanlar Güven Görmek İstiyor. Siyasetin Malzemesi De Sermayesi De İnsan. Dolayısıyla İnsanlar Güveneceği Yapı, Anlayabileceği Bir Yapı İstiyor. Ya Da Kendini Anlattırabileceği, İfade Edebileceği Bir Yapı İstiyor. Biz İnsanlara O Noktada Daha Yakın Olmak İstiyoruz. Belki O İnsanların Her Sorunun Çözemeyebileceğiz Ama Dinleyecek Durumda Olacağız. Cenazesinde, Düğününde Olacağız. Halkla İç İçe Olmak Durumundayız. Kapalı Alan Siyasetini Bırakıp, Açık Alan Siyasetine Döneceğiz” Dedi. 

dsc_0260-003.jpg

ESKİ İL BAŞKANLARINI TEK TEK ARAYACAK

CHP’de Bütün Eski İl Başkanlarını Tek Tek Arayarak Toplantıya Davet Edeceğini Kaydeden Hacısalihoğlu, “Bütün Eski İl Başkanlarını Hepsini Teker Teker Davet Edeceğim. Hepsinin De Katılmasını İsteyeceğim. Biz Büyük Kocaman Bir Aileyiz. CHP Türkiye’nin En Eski ve Köklü Siyasal Örgütlerinden Bir Tanesidir. Bir Bundan Sonra Ki Süreçte, Kırgınlıkları Bir Tarafa Bırakıp Enerjimizi İçeriye Doğru Değil De Dışarıya Doğru Vermenin Zamanı. Çünkü Sokakta İstiyor Bunu. CHP’nin Sokakta Da İktidara Yakın Olduğunu Düşünüyorum. Herkes Artık Hem Mevcut Ekonomik Durumdan Hem De Siyasal Durumda Memnuniyetsizliğini Dile Getiriyor. Onun İçin O Çağrım Bütün Burada Olan Tüm Eski İl Başkanlarının Hepsine Olacak” Dedi.

dsc_0291-002.jpg

CHP İL BAŞKANLIĞI BİNASI

CHP’nin İl Başkanlığı Binasının Değişip Değişmeyeceği ile İlgili Soruyu Da Yanıtlayan Hacısalihoğlu, “En Kısa Zaman Bunun Üzerine Duracağız. Belki Burada Fiziki Değişiklik, Daha Fizibil Kullanma Adına. Belki Genel Merkezle Şartlar Görüşülüp, Fiziki Mekânın Değişimi Anlamında Bir Şeyler Yapabiliriz. Bunda İstediğimiz Bir Şey. Gönül İster Ki Daha İyi Bir Yere Çıkalım. Ama Bu Fiziki Mekân Değişiklikleri İkinci Veya Üçüncü Adım Olarak Kalabilir. Bunları Kurultayda Sonra Daha Rahat Değerlendirebiliriz” Dedi.

CHP İl Başkanlığına Seçildiğinde İktidar Partisinden Kendisini İlk Arayarak Tebrik Eden İsmin AK Parti İl Başkanı Haydar Revi Olduğunu İfade Eden Hacısalihoğlu, Ardından İse AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta’nın Aradığını Belirtti. Hacısalihoğlu, “O Gece Özellikle Yoğun Telefon Aldım Ki İlk Şuydu Desem Diğerlerine Haksızlık Etmiş Olurum. İktidardan Muhammet Bey Aradı. Muhammet Balta Aradı Tebrik Etti. Haydar Revi Aradı AK Parti’nin İl Başkanı, Sonra Muhammet Bey Aradı. Teşekkür Ettim İkisin De.. Sadece Kendi İçimizde Değil Siyaseten De Kavga Etmek İstemeyen Bir Örgüt Olacağız. Tüm Siyasi Partilerle İyi İlişkiler İçinde Olacağız” Diye Konuştu.

dsc_0254-001.jpg

HERKES HER ŞEYİ BİLMEYEBİLİR

Hacısalihoğlu, Sözlerini Şi Şekilde Tamamladı: “Biz Şunu İstiyoruz: Biz Fikrimizi Söyleyeceğiz, Çözüm Önerilerimizi Sunacağız. Siyaset Sadece Eleştirmek Üzerine Yapılmamalı. Neticede Biz Bu Şehirde Yaşıyoruz. 46 Yaşındayım, Bu Şehirde Yaşıyorum. Benim Çocuklarım Da Bu Şehirde Yaşıyor. Dolayısıyla Biz Bizden Sonrakilere, Yarınlara Daha İyi Bir Şehir Daha İyi Bir Trabzon Bırakmak İstiyoruz. Zaten Amacımız Da O… Ben Bunu Ortahisar İlçe Başkanıyken de Ahmet Bey’e De Söylemiştim O Zaman: “Doğru Yaptığın Her Şeyde Ben ve Belediye Meclis Üyelerim Seninle Beraberdir. Ama Yanlış Yaparsan, Hatalı Yaparsan Sadece Eleştirme Değil Doğru Düşündüğümüz Şeyi Söyleme Durumunda Kalırız” Bu Zaten Olması Gereken Bir Şey. Çünkü Herkes Her Şeyi Bilemeyebilir, Ya Da Farklı Açılardan Bakmamız Gerekiyor Bazı Şeylere. Şu Anda Türkiye’nin Yaşadığı Şey Sıkıntı O Aslında. Tek Bir Kişinin Bakış Açısıyla Yönetilmeye Çalışan Ülke… Ama Biraz Daha Ortak Akıl Olmuş Olsa Daha Farklı, Belki Bugün Yaşadığımız Sorunları Yaşamıyor Olacaktık. Dolayasıyla Trabzon İçin O Ölçekte Vali beyle, Büyükşehir Belediye Başkanıyla da, Partili Ya Da Partisiz Bütün Belediye Başkanlarıyla İstişare Etmek İstiyorum. Çünkü Ortak Akılda, Neticede Yapacakları Şey Doğruysa, Tabanın Tümüne Yaymak İçin Muhalefete De İhtiyaçları Var. Dolayısıyla Hepsiyle İyi İlişkiler İçinde Olmak İsterim. Önerilerimiz Olur, Ki Olacaktır Takip Edeceğiz. Etmek Durumundayız, Çünkü Bize Muhalefet Görevi Verilmiş Vatandaş Tarafından. O Görevi En İyi Şekilde Yerine Getiririz”

dsc_0354-002.jpgdsc_0320-003.jpgb-163.jpg

 

Editör: TE Bilisim