CHP Trabzon İl Başkanı Güzide Uzun, Türkiye Futbol Federasyonu’nun aldığı kararın siyasi olduğunu söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Trabzon İl Başkanı Güzide Uzun, Türkiye Kupası maçı Fenerbahçe-Beşiktaş maçında çıkan olaylar nedeniyle Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş’e yapılan saldırıyı kınarken, Türkiye Futbol Federasyonu’nun bu maçla ilgili verdiği kararın siyasi olduğunu belirtti.

TRABZONSPOR HÜKMEN MAĞLUP EDİLMİŞTİ

Türkiye Futbol Federasyonu aldığı bu karar ile siyasetin göbeğinde olduğunu bir kez daha ispatlamış bulunmaktadır diyen CHP Trabzon İl Başkanı Güzide Uzun, “Trabzonspor-Sivasspor maçının son dakikalarında sahaya 2 kişinin girmesiyle hiçbir darp unsuru olmadan hakem maçı tatil etmiş Türkiye Futbol Federasyonu’nun aldığı karar ile Trabzonspor 3-0 hükmen mağlup ve 5 maç saha kapatma cezasına çarptırılmıştı.

SARAY SÖZCÜSÜ BAHÇELİ AÇIKLAMASI KARARI ETKİLEDİ

Fenerbahçe-Beşiktaş maçı cezaları açıklanmadan önce Saray’ın sözcüsü konumunda olan Devlet Bahçeli’nin twitter hesabından yapmış olduğu ‘İnanıyorum ki, Türkiye Futbol Federasyonu Fenerbahçe-Beşiktaş futbol müsabakasını kaldığı yerden devam ettir’ yönündeki açıklaması alınan kararı siyasi olduğunun tescilidir.”

FUTBOL SAHADA OYNANIR SAHADA BİTER

Uzun sözlerini şu ifadelerle sürdürdü; “Gelinen noktada 2010-2011 Şampiyonu Trabzonspor’dur ve Trabzonspor’un kupası Saray’da oturan şahsın iki dudağı arasında olduğu bir gerçektir. Futbol fair-play ruhu ile sahada oynanır ve sahada biter. Siyaset üstü olan futbol kulüplerine siyasetin bulaşmasını doğru bulmuyoruz. Bu vesile ile Trabzonspor ve Türkiye’nin gururu olan sayın Şenol Güneş’e yapılan saldırıyı şiddetle kınıyoruz, geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. İnşallah futbol sahalarında tekrar bu tür çirkin davranışların olmaması temennisiyle maç müsabakalarının Fair-Play anlayışıyla oynanması için tedbirlerin alınmasını umut ediyoruz. “

670-471.gif123456---kopya-20180426195702.png

Editör: TE Bilisim