Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Trabzon İl Başkanı Güzide Uzun, CHP’nin iktidarında gençlerin sorunları sıfırlanacağını söyledi.

GENÇLER GENÇLİĞİNİ YAŞAYACAK

Gençlerle kahvaltıda bir araya gelen CHP Trabzon İl Başkanı Güzide Uzun, CHP iktidarında gençlere partisinin politikalarını anlattı.  Gençler gençliğini yaşayacak diyen CHP Trabzon İl Başkanı Güzide Uzun, , “İhtiyacı olan üniversite öğrencilerine karşılıksız eğitim bursu verilecek. İsteyen tüm üniversite öğrencilerine geri önemesi istihdam koşullarına bağlı ve uzun vadeli Eğitim Yaşam Destek Kredisi verilecek. Üniversite harçları tamamen kaldırılacak. Hiçbir genç erken yaşta çalışma hayatına atılmak zorunda kalmayacak. Eğitimlerini yarıda bırakmak zorunda kalan genç kızların, telafi eğitimi ve uzaktan eğitim programları ile eğitimlerini tamamlamaları sağlanacak. Aile Sigortası Programı kapsamında üniversiteyi kazanamayan yoksul gençlere aylık üniversiteye hazırlık desteği verilecek. Gençlerin geleceği sadece sınavlara bağlayan yükseköğretime giriş sistemi değiştirilecek” dedi.

GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞI ÇALIŞANLARININ TAMAMININ 40 YAŞIN ALTINDA OLMASI SAĞLANACAK

Çalışmak isteyen geçlere güvenceli istihdam sağlanacağını belirten Güzide Uzun, “Genç istihdamlı büyüme modeliyle genç işsizliği düşecek. Meslek okulları, mezunlarının kolayca iş bulduğu cazibe merkezleri haline getirilecek. İstihdamda pozitif ayrımcılık uygulanacak, iş bulamayan genç kadınlar çalışma yaşamına kazandırılacak. Yüksek eğitim kurumlarının yerleşkelerinde öğrencilere yönelik istihdam olanakları artırılacak. Gençlerin kayıt dışı ve güvencesiz çalıştırılması önlenecek. Gençlik ve Spor Bakanlığı çalışanlarının tamamının 40 yaşın altında olması sağlanacak.”

YOKSUL ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ İÇİN KENT İÇİ ULAŞIM ÜCRETSİZ OLACAK

Gençlere her zaman destek olunacağını belirten Güzide Uzun, “Yurt sorunu çözülecek. İhtiyacı olan tüm gençlere, en fazla 2 kişilik odalarda ücretsiz yurt olanağı sağlanacak. Yoksul üniversite öğrencileri için kent içi ulaşım ücretsiz olacak. Gençlerin farklı kültürleri tanımları için iller ve ülkeler arası değişim programları yaygınlaştırılacak. Üniversitelerde spor, teknoloji, sanat ve kültürel etkinlikler geliştirilecek. 25 yaş altı gençlerin harcamalarında gençlik indiriminden yararlanmaları sağlanacak Askerlik süreci kısalacak.”

12ed1e3e-0796-4e6e-8571-bbf31789200b.jpg

BOYUN EĞEN DEĞİL ÖZGÜR GENÇLER YETİŞTİRİLECEK

Gençlik, özgür, özgüvenli ve hoşgörülü olacağını söyleyen Güzide Uzun, “Siyasi ve toplumsal baskılara son verilecek. Boyun eğen değil özgür gençler yetiştirilecek. Ailelere genç hakları ve gençlik psikolojisi konularında kurslar ve eğitim programları açılacak. Gençlerin, hakları konusunda farkındalık kazanması için ‘Yurttaşlık ve İnsan Hakları’ dersleri yeniden düzenlenecek, il ve ortaöğretimde zorunlu olacak. Gençlerin, farklı kültür, inanç, etnik grup ve cinsiyetleri zenginlik olarak görebilmelerini sağlamak için eğitim seferberliği başlatılacak. Bilgiye erişim özgürlüğü güvence altına alınacak. Ulusal Gençlik Konseyi, İl Gençlik Meclisleri ve üniversite öğrenci konseyleri ile gençler kendileri ile ilgili konularda söz sahibi olacak. TBMM’de Gençlik İhtisas Komisyonu kurulacak, gençlik hakları etkin şekilde savunulacak. Üniversite öğrenci konseylerinin, üniversite senatolarında ve fakülte yönetimlerinde temsil edilmesi yasal güvence altına alınacak. “

670-329.gif123456---kopya-20180328131747.png

Editör: TE Bilisim