50+1’i Bulamıyorlar Tir Tir Titriyorlar

Köy Enstitüleri Kuruluş Yıldönümü konferansında konuşan Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, “2 ay sonra AKP’den kurtuluyoruz. Korkudan tir tir titreyerek, MHP’ye yapışan buna rağmen 50+1’i bulamadığı için Büyük Birlik Partisi’ni de kendi içine ilhak eden, yine yetmediği için Saadet Partisi’nin kapını defalarca çalan ve devamlı anan hükümet ve sarayda oturan şahıs oylarının düştüğünü ve hayallerinin asla gerçekleşmeyeceğini görünce şeytanın aklına gelmeyecek şekilde, bazı işlemler devreye soktular” dedi.

Köy Enstitüleri Kuruluş Yıldönümü nedeniyle Beşikdüzü Aşiyan Düğün Salonu’nda konferans verildi. Katılımın yoğun olduğu konferansa CHP Manisa Milletvekili Aytuğ Atıcı katıldı. Konferansta konuşan CHP Trabzon İl Başkanı Güzide Uzun, Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerinin 24 Haziran’a alınmasını mutlulukla karşıladıklarını belirterek, seçimleri üniversite sınav gününe almasını da eleştirdi. “Eğitime hiç önem vermeyen zihniyetin seçim tarihini o güne koymasını şiddetle kınıyorum. Korkunun ecele faydası yok. Acele gidenin, ecele gideceğini bize büyüklerimiz boş yere söylememişler.

ONLAR DOLARIN YEŞİLİNE HAYRAN. BİZ DOĞANIN YEŞİLİNE KURBANIZ

Türkiye’yi yöneten AKP iktidarı en büyük darbeyi eğitime vurdu. Atanamayan öğretmenlerimiz ‘Dikkat çekmek için intihar ediyorlar’ diyebilecek kadar zavallı bir zihniyetle karşı karşıyayız. Beşikdüzü Köy Enstitüsü sahasının, hazine arazisi TOKİ’ye peşkeş çekildiği günlerden geçildiğini söyleyen Güzide Uzun, “115 yıllık parkımızın adına tahammül bile edemeyenler Miraç Kandil’i gecesinde parkımızı yerle bir ettiler. Onlar doların yeşiline hayran, biz doğanın yeşiline kurbanız” dedi. 

BİZ SUSARAK GÜNAH İŞLEMEYECEĞİZ

Konferansa konuşmacı olarak katılan Yeni Kuşak Köy Enstitüsü Beşikdüzü Başkanı Osman Balta ise, konuşsam tehlike, sussam günah diyerek söze başlayarak,  günah işlemeyeceklerini ifade ederek, “Biz konuşacağız’ dedi.  Köy Enstitüsü Parkı’nın yıkılmasını sert bir dille eleştiren Osman Balta,  “Galiba biz Kurtuluş Savaşı’nda kurtulamamışız. Cumhuriyet’i, demokrasiyi emanet edebileceğimiz, sınıflar, gruplar üzerinden de düşünülmesi gereken bir hadise” dedi.

BU İKTİDAR AHLAKTAN ÇÜRÜDÜ

Bu iktidar en iddialı yerinden ahlakından çürüdüğünü söyleyen Osman Balta, “Zambak çiçeği, çimenden tez çürür. Bugünkü iktidar, en iddialı yerinden çürüdü. Ahlakından çürüdü ve siz çimen olarak kaldınız. Zambak çiçeği bugün olur, yarın olmaz. İlknur Çevik diye bir gazeteci ajan, Irak üzerinden bütün hükümetlerle çalışan bir gazeteci ajan, Afrin Operasyonu’nda ‘Burada 52 şehit verdik ama bizim müteahhitlerimiz buradan çok iş alacak’ dedi. Bu paradigmaya uymayan, bu ahlaksız bulan bir paradigma üzerinden kurgulamadığımız sürece bu tahribatı sürekli yaşayacağız” dedi.   

OHAL DEMEK ACI, İNTİHAR, FAİLİ MECHUL CİNAYETLER DEMEKTİR

CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı ise, sakalını OHAL’i protesto ettiği için uzattığını belirtti. Aytuğ Atıcı, “Bu sakal OHAL’i protesto sakalıdır. OHAL ilan edildiğinde, bir sivil darbe yapıldığında alçakça saldırıyı ‘Allah’ın bir lütfu’ olarak nitelendirildiğinde, bundan yaklaşık 2 yıl önce ne anlama geldiğini milletin kürsüsünde defalarca belirtmiştim. OHAL uygulaması demek, bizler için yani AKP’ye itaat etmeyen sadece ve sadece milletin huzurunda eğilen, sadece ve sadece yurdu için, vatanı için canını düşünmeden feda eden bizler için bir gözyaşıdır, acıdır, faili meçhul cinayetlerdir, intiharlardır. Her türlü haksızlığın ve hukuksuzluğun yapıldığı uygulamadır” dedi.

‘3 AY SÜRECEK’ DEDİLER HALKA YALAN SÖYLEDİLER. ZAMANLARI KALMADI 2 AY KALDI

Onlarda çıkıp dediler ki, ‘Çok halklısınız, biz iktidara geldik OHAL uygulaması vardı bazı yerlerde onu kaldırdık ve bununla da çok övündük. Şimdi ülkede olağan üstü bir durum var. İnanın 3 ay bile sürmeyecek’ diyerek halka yalan söyledikleri, halkı kandırdıkları zaman biz demiştik ki, yalan söylüyorsunuz. Bununda ispatını bu sakallarla göstereceğim, OHAL üç ay sürmeyecek bu çok hoşunuza gidecek, genel seçimlere kadar bu işi sürdürürsünüz, yıllarca  Türkiye hak etmediği bir şekilde olağanüstü yönetimiyle karşılaşır demiştim. Ben sözümü tutuyorum ben onurlu bir insanım ama onurunu koruyamayan ve sözünü tutamayan insanları da buradan sizlere havale ediyorum. Zamanı az kaldı. 2 ay kaldı” dedi.

ŞEYTANIN AKLINA GELMEYECEK İŞLEMLERİ DEVREYE SOKTULAR

Bugün uzun zamandır hissetmediğim bir mutluluğu hissettim, Bugün adeta benim için bir bayram günüydü, bugün müjdeli bir haber aldık diyen Aytuğ Atıcı, “2 ay sonra AKP’den kurtuluyoruz. Korkudan tir tir titreyerek, MHP’ye yapışan buna rağmen 50+1’i bulamadığı için Büyük Birlik Partisi’ni de kendi içine ilhak eden, yine yetmediği için Saadet Partisi’nin kapısını defalarca çalan hükümet ve sarayda oturan şahıs oylarının düştüğünü ve hayallerinin asla gerçekleşmeyeceğini görünce şeytanın aklına gelmeyecek şekilde, bazı işlemleri devreye soktular.

BUNLAR TÜRKİYE CUMHURİYET’İ TARİHİNİ BİLMEYECEKLER KADAR CAHİL

İYİ Parti üzerine oynamaya kalktılar, baskın seçim yapmak istediler güya bizi köşeye sıkıştıracaklarmış efendim baskın seçimden karlı çıkacaklarmış. Bunlar Türkiye Cumhuriyet’i tarihini bilmeyecekler kadar cahilce düşünce ve davranışlardır. Ne zaman ki bir partinin oyları düşmeye başlamıştır, Türkiye’de erken seçim çanları çalmaya başlamıştır ve bu çanlar aslında o parti için çalmaktadır. Türkiye’de hep böyle olmuştur. Ne zaman bir iktidar partisi inişe geçmiştir çareyi erken seçimde bulmuştur. Bir 5 sene daha bu işi götürebilir miyim? Diye türlü kurnazlıklara başvurmuştur ama bu işten karlı çıkan hiç olmamıştır.

TÜRKİYE’Yİ HEP BİRLİKTE İNŞA EDECEĞİZ

Türkiye’de bizleri ayrıştıran, sen Kürt’sün, sen Türk’sün, sen Arap’sın, sen alevisin, sen sünnisin, sen şusun, sen busun afedersin Ermenisin diye kutuplaştıran kamplara ayrıştıran bir yönetime artık Türkiye veda edecek. Bizler asla ve asla kin ve nefret duyguları taşımadan, asla iktidar duygusu ile hareket etmeyen,  bu ülkede yaşayan ülkesini, vatanını seven ve bir arada yaşama arzusuna sahip olan herkesi kucaklayarak, herkesi demokrasi içinde yaşatarak güzel bir Türkiye’yi hep birlikte inşa edeceğiz” ifadelerini kullandı.

670-433.gif123456---kopya-20180419192521.png

 

Editör: TE Bilisim