Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 80. yıl dönümü dolayısı ile CHP Akçaabat İlçe Yönetimi de Atatürk Anıtına çelenk sundu.

CHP Akçaabat İlçe Yönetimi Atatürk’ün ölümünün 80. yıldönümü dolayısı ile Atatürk parkında bulunan Atatürk anıtına çelenk sundu.

“AZİZ ATAMIZI PUTLAŞTIRMIYORUZ,KABRİNİ TÜRBELEŞTİRMİYORUZ SADECE…”

CHP Akçaabat İlçe Başkanı Musa Hacıoğlu yaptığı konuşmada,

Sevgili arkadaşlarım, bugün cumhuriyetimizin kurucusu büyük önderimizi ebedi istiratgahına uğurlayışımızın 80.yıldönümü. Acımız her zaman taze minnetimiz sonsuz. Uzun süren savaşlardan sonra yıkılan bir imparatorluktan adı yasak olan dili konuşulmayan kültürü aşağılanan Türk’e dört başı mağrur bir ülke kuran büyük önderi ve bütün arkadaşlarını saygı rahmet ve minnetle anıyoruz. Bugün bu minnetimizin ifadesi olarak, bu saygımızın ifadesi olarak çiçeğimizi takdim etmek için Aziz Atamızın huzurundayız. Bir takım menzupların dile getirdiği gibi, biz Aziz Atamızı putlaştırmıyoruz kabrini türbeleştirmiyoruz sadece büyük işler yapanlara vefamızı ahdimizi gösteriyoruz. Ahde vefası olmayanın yarını olmaz. Aziz Atam ebedi istiratgahında rahat uyu seninde dediğin gibi “Naçiz vücudun elbet bir gün toprak olacaktır. Âmâ kurduğun büyük Türkiye cumhuriyetinin ilelebet payidar kalması için var gücümüzle çalışmaya ant içtik ve andımızı yerine getirmek için çalışmaya devam edeceğiz.”dedi.

dsc_0050.jpgdsc_0056-003.jpgdsc_0062-002.jpgdsc_0071.jpg1-(1)-113.gif1-(1)-115.png

Editör: TE Bilisim