Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Akçaabat İlçe Gençlik Kolları Başkanı Halil İbrahim Kocaman 18 Mart Şehitleri Anma Ve Çanakkale Deniz Zaferinin 103. Yıldönümü Hakkında Basın Açıklaması Yayınladı.

Çanakkale, Bir Ölüm Kalım Savaşıydı.

Çanakkale, bir saldırıya karşı, etten ve kemikten bir savunmaydı. Ülkenin her köşesinden, dağ başlarından, köylerden kopup gelen çocuk yaşta gençlerin, ana kuzularının aslana dönüştüğü yerin adıydı Çanakkale. Anneler, kuzularını kınalayarak gönderiyorlardı Çanakkale’ye. Her kınalı kuzu, bir kahramandı, bir destandı.

Döneminin en çetin şartları karşısında adeta imkansızın başarıldığı Çanakkale Zaferi tarihte benzeri görülmemiş bir destandır. 18 Mart 1915 tarihinde Çanakkale Deniz Zaferiyle elde edilen başarı tarihin akışında çok önemli bir dönüm noktası olmuştur. Yok, edilmek istenilen Milletimiz, tarih sahnesinde yerini koruyacağını ve Çanakkale’nin geçilmeyeceğini tüm dünyaya güçlü şekilde ilan etmiştir.

Bağımsız yaşama arzusunun göstergesi olan Türk milletinin bu önemli savaşı tüm dünya medeniyetlerine örnek olmuştur. Bize düşen görev şehitlerimizin bize emanet ettiği bu toprakları ve cumhuriyetimizi sonsuza kadar korumak ve kollamaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm şehitlerimizi saygı, minnet ve şükranla anıyorum.

Halil İbrahim Kocaman

CHP Akçaabat İlçe Gençlik Kolları Başkanı

670-271.gif123456---kopya-20180318134254.png

Editör: TE Bilisim