Cumhuriyet Halk Partisi Akçaabat İlçe Başkanı MUSA HACIOĞLU19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınlayarak, Akçaabatlıların ve gençlerin bayramını kutladı.

Mesajında "O gün iktidar sahibi olanların bazıları, tıpkı bugünkülerin olduğu gibi, gaflet ve dalâlet ve hatta hıyanet içindeydiler" sözlerine yer veren MUSA HACIOĞLU şu ifadeleri kullandı:

19 MAYIS RUHUYLA

Ata'mızın kurduğu cumhuriyeti emanet ettiği, en büyük umudumuz olan Gençlerimize armağan edilmiş "19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımızın 97. yıldönümünü kutluyoruz.

Cumhuriyet tarihimiz boyunca ülkemizin ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin milli bayramı olan bu bayram , çok zor zamanlarda kutlanmış, her dönemde ülkeyi yönetenlerin, halkımızın ve özellikle gençlerimizin cumhuriyete ve Atatürk'e olan inancını ve bağlılığını göstermesi için büyük bir vesile olmuştur.

19 Mayıs 1919'da Mustafa Kemal Atatürk Bandırma Vapuru ile Samsun'a çıkmıştır ve bugün İtilaf Devletleri'nin işgaline karşı Türk Kurtuluş Savaşı'nın başladığı gün kabul edilir. Atatürk bu bayramı Türk gençliğine armağan etmiştir. Çünkü kazanılacak bağımsızlığın ve kurulacak cumhuriyetin kimisi daha gençliğe bile adım atmamış, ama vatanına, özgürlüğüne ve bayrağına ölesiye bağlı olan, milyonlarca gençle girilecek savaşlarda kazanılacağına yürekten inanmaktaydı.

Tıpkı kendisi gibi, bu vatanın gençlerinin de, ülkesi ve bağımsızlığı uğruna, gerekirse canını vermeye hazır olduğunu bilmekteydi Mustafa Kemal Atatürk. Sadece ona inanmış az sayıda yoldaşı ve başta gençler olmak üzere, halkına güveniyordu o eşsiz komutan. Biliyordu ki, o gün iktidar sahibi olanların bazıları, tıpkı bugün olduğu gibi, gaflet ve dalâlet ve hatta hıyanet içindeydiler.

O gün milletin ihtiyacı olan güç, o gün milletin ihtiyacı olan inanç bu ülkenin gençlerinde vardı. O inançla, Büyük komutan ve Eşsiz lider Atatürk'ün önderliğinde hem dünyanın en büyük orduları dize getirildi, hem de ihanet içinde olan iktidar sahipleri ve işbirlikçileri yok edildi.

Şimdi bizlere düşen, 19 Mayıs ruhuyla, cumhuriyet uğruna gencecik bedenlerini siper eden gençlerimizin inancıyla, Yılmadan Atatürk'ün en büyük mirası olan cumhuriyeti ve demokratik hukuk sistemini korumaktır.

Bugün ülkemiz, kişisel siyasi çıkarlar uğruna bir savaş alanına çevrilmiş, kendisini halkın ve Türkiye Cumhuriyetinin üzerinde gören, tüm yetkileri darbeyle, hukuksuzlukla, baskıyla elinde toplamaya çalışan iktidar sahiplerinin tehdidi ve kuşatması altındadır. Hırsları, kendi ikballeri, kinleri ve kibirleri uğruna, bize Ata'mızın ve şehitlerimizin emaneti olan bu cennet vatanı, yangın yerine çevirmeyi umursamayan bu iktidar sahipleriyle, 19 Mayıs 1919'da Samsun'da başlayan kurtuluş ve bağımsızlık sevdasıyla mücadele etmek, onları mağlup etmek boynumuzun borcudur.

Çocuklarımız, gençlerimiz uğruna, daha güçlü-daha yaşanılır, barış, demokrasi ve hukukun hâkim olduğu, gençliğin özgürlük ve demokrasi istediğinde, potansiyel suçlu gibi görülmediği, gençlerimizin işsizlik ve yarın kaygısından kurtulup, bilim, sanat ve sporda dünya çapında başarılara imza atacakları, Atatürk cumhuriyetine yönelik tüm tehditlerin ortadan kaldırıldığı bir Türkiye için çalışıyor, bu yolda gençlerimiz ve halkımızın desteğiyle yürüyoruz.

Bu inanç ve düşüncelerimizle, başta gençlerimiz olmak üzere, tüm İzmirlilerin ve halkımızın 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı yürekten kutluyorum. Biliyorum ki, bugün verdiğimiz mücadelede "muhtaç olduğumuz kudret, damarlarımızdaki asil kanda mevcuttur."

Editör: TE Bilisim