CHP Akçaabat İlçe Başkanı Musa Hacıoğlu  Basın Ve Kamuoyuna Önemli Açıklamalarda Bulundu....

Son Günlerde Gerek Ulusal Basında Gerekse Yerel Basında Referandum Sürecine İlişkin Olarak Çıkan Haberlerin Bir Kısmına Cevap Vermek İhtiyacı Hâsıl Olmuştur.

Öncelikle Çeşitli Kademelerde Siyaset Yapan Yurttaşlarımızın, Referandumda Hayır Oyu Kullanacak Olanlara Yönelik İftira Ve Karlama Girişimlerini Esefle Kınadığımızı Belirtmek İstiyorum.

Anayasa Değişikliği Teklifi TBMM’de Görüşülmüş; Yeterli Çoğunluk Sağlanamadığından Değişiklik Talebi Halk Oylamasına Götürülmek Zorunda Kalınmıştır. Doğası Gereği, Referandumda Evet Ve Hayır Olmak Üzere İki Seçenek Vardır. Özgür İradesiyle Bilerek Ve İsteyerek Oy Kullanmak Vatandaşların Anayasal Hakkıdır. Hal Böyleyken Özellikle Hayır Oyu Kullanacaklara Yönelik İllegalleştirme Ve Karalama Çabalarını Anlamak Mümkün Değildir.

Yine Çeşitli Platformlarda Şahit Olduğumuz, Vatandaşın Oy Tercihlerini Ekonomik Argümanlarla İlintilendirme Çabalarını Da Tasvip Etmediğimizi İfade Etmek İstiyorum. Oy Tercihini Para İle İlintilendirmek İsteyenler Unutmasınlar Ki “Rüşveti Alan Da Veren De Melundur”. Vatandaşlarımızın Oy Tercihlerine Halel Getirecek Bu Tarz Söylem Ve Davranışlara Prim Vermeyecek Yüksek Bir Karaktere Sahip Olduğunu Görmek Bizleri Mutlu Etmektedir.

Referanduma Sunulacak Olan Anayasa Metni Maalesef Mecliste Yeterince Tartışılamamıştır.22 Madde Olarak Hazırlanan Taslak Çok Büyük Bir Aceleyle Meclisten Geçirilmiştir. Mecliste 22 Maddenin 18 Maddeye Düşürülmesi, Taslağın Alel-Acele Hazırlanmış Olduğunun En Net Tezahürüdür. Sonuç Olarak Ortaya Çıkan Metin; Meclisin Neredeyse Tamamen Elinin Kolunun Bağlandığı, Tüm Yetkilerin Tek Elde Toplandığı Ve Bu Yetkileri Ele Geçireni Denetlemenin Fiilen İmkânsızlaştırıldığı Bir Metindir.

Bu Haliyle Bu Değişikliğe Hayır Demeyi Bir Yurt Severlik, Ve Vatandaşlık Borcu Olarak Gördüğümüzü İfade Ediyoruz. Bu Hususta Metni Hazırlayanların Görevi Hazırladıkları Metni Ortaya Koyarak Savunmaktır. Oysaki Bu Teklifi Getirenler, Hayır Oyu Kullanacak Olanları Neredeyse Terörist/Vatan Haini İlan Ederek Yol Yürüme Çabasındadırlar.

Kamuoyu Olup Bitenin Farkındadır:

Kıbrıs’a Türk Bayrağı’nı Diken Cumhuriyetçiler Ve Milli Görüşçüler Hayır Diyor

Kumpas İddianamelerle Ve Teröristlerin Gizli Tanıklığında Zindanlara Atılan Yurtseverler Hayır Diyor

Vatanı İçin Her Zaman Canını Ortaya Koyan Milliyetçiler Hayır Diyor.

Daima Daha İyisini Hedefleyen Demokratlar Hayır Diyor.

Çünkü Yapılamak İstenen Değişikliğin Bu Millete Bu Ülkeye Vereceği Zararların Çok Büyük Ve Dönülmez Olduğunu Görüyoruz.

Bu Vesile İle Bir Kez Daha Buradan Çağrı Yapıyoruz;

Sayın Başbakan Değişiklik Metnini Tartışmak İstiyorsa Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun Davetine İcabet Etsin.

Sayın Akp’li Trabzon Milletvekilleri Sayın Pekşen’le Kameraların Önüne Çıksın,

Her Kim Bu Metni Tartışmak İstiyorsa Genel Başkanımızdan İlçe Yöneticimize Kadar Her Birimiz Mevkidaşlarımızla Basın Önüne Çıkmaya Hazır Olduğumuzu Tekraren Hatırlatırız.

Bu Duygu Ve Düşüncelerle Tüm Halkımıza Mutluluk, Esenlik Ve Hayırlı Yarınlar Diliyoruz.

Musa Hacıoğlu

CHP Akçaabat İlçe Başkanı

123456---kopya-598.pngyesyeni-logo-final-20170313201203.png

Editör: TE Bilisim