CHP Akçaabat İlçe Başkanı Musa Hacıoğlu Haftalık Yaptığı Basın Açıklamalarına Bir Yenisini Daha Ekledi.

Gündeme Dair Gerçekleştirmiş Olduğu Ve Kamuoyunu Çok Yakından İlgilendiren Basın Açıklamasını Aynen Yayınlıyoruz.

BASIN VE KAMUOYUNA

Uzunca bir süredir, okullarımızda yaşanan sorunlara ve eğitim sitemimizdeki aksamalara değinmek için uygun bir fırsat bekliyorduk ama olmadı.

Yarınlarımız olan, ülkemizi yarınlara taşıyacak çocuklarımızın, gençlerimizin bizleri aydınlık ufuklara taşıyabilmeleri için iyi bir eğitim almaları gerektiğini, bunun da uygun fiziki mekanlarda ve uygun müfredatla başarılabileceğini söylemek istiyorduk.

Nüfusumuz artarken devletin yeterince okul yapmadığından; okullarda iyi bir eğitim ortamı oluşturulamadığından bahsedecektik. Sınıfların aşırı kalabalığından ve yeterli öğretmen atanmadığından da…

Hatta biraz daha ileri giderek, anayasamıza göre ilköğretimin ÜCRETSİZ olması gerekirken okullarımıza yeterli kaynak ayrılmaması yüzünden okul idarelerinin ve okul aile birliklerinin velilerden bağış toplamaya zorlandığından bahsedecektik. Çocuğunu özel okula gönderen veliye dört bin TL yardım verilirken devlet okuluna giden öğrenci için temizlik malzemesi ve kırtasiye bedeli istenmesinin saçmalığından, eğitim sisteminin 5-3-3, 5-3-4,4-4-4 gibi futbol taktiklerini andıran ama ne olduğu neden yapıldığı anlaşılmayan sitemlerinden bahsedecektik.

Ekim ayına gelmemize, sınavların başlamasına rağmen devlet tarafından ücretsiz olarak verildiği söylenen ders kitaplarının çoğunun mevcut olmadığından, ücretsiz olan ders kitaplarının hiçbir işe yaramadığından, ders işleyebilmek için öğrencilerine kaynak kitap tavsiye eden öğretmenlerin de soruşturmalara maruz bırakıldığından ve halen daha üniversite öğrencilerimizin tarikat cemaat yurtlarına mecbur bırakılmasından bile bahsedecektik.

Daha da ileri giderek, sırf siyasi yatırım maksadıyla devlet okulları arasında fırsat eşitsizliği yaratıldığından, öğrencilerin bazı ortaokullara ve liselere gitmeye mecbur bırakıldığından, hangi üniversiteye hangi liseye nasıl girileceğinin anlaşılmaz bir hal aldığından bahsedip, TEOG, LYS, YGS, KPSS… gibi gizli servis isimlerine benzer sınavlarla öğrencilerin hayattan koparılmasını eleştirmeyi düşünüyorduk.

Belki de tek cümle ile şöyle bitirecektik basın açıklamamızı:

Eğitim sistemindeki çarpıklıkların sonucu olarak, eğitim sisteminin paydaşları olan öğrenciler, öğretmenler ve velilerin tamamı mutsuz, kaygılı ve ne yapacağını bilemez haldedir ve bu durum yarınlarımızı karanlıklara gömebilecek en büyük tehlikedir.

Maalesef olmadı bu konulara değinemedik. Biz bu düşünceyi olgunlaştırıp kâğıda dökmeye çalışırken ülkenin gündemi hep meşgul kaldı. Şöyle ki;

15 Temmuz sürecinin getirmiş olduğu bulanıklık zaten zihinlerde durulmamıştı, bunun üstüne TSK, Suriye'de ve Irak'ta operasyonlar düzenliyordu, terör örgütleri hemen her gün canımızı acıtan eylemler yapıyor, AKP Kızıltepe ilçe binasına silahlı saldırı yapılıyor, CHP genel başkan yardımcısı kurşunlanıyor, MHP içinde kurultay kavgası devam ediyor, ifadeye çağrılan HDP vekilleri zorla gözaltına alınıp götürülüyor, Cumhuriyet gazetesi yazarları tutuklanıyor ve yıllarca mücadele ettikleri cemaatle ilişkilendirilmeye çalışılıyor, başkanlık sistemi denilen ve 9 yıldır ne olduğu bir türlü ortaya

Konulamayan sistem hakkında yeni tartışmalar ve polemikler ortaya dökülüyor, bu ve benzeri birçok olayla gündem hep dolu oluyordu.

İşte tüm bu tablo göz önüne alındığında, ülkemizin ve yurttaşlarımızın, bu gününden ve yarınlarından kaygı duyduğumuzu, bu zor günleri aşarak muasır medeniyetler seviyesine ulaşmak için asayiş ve huzurun sağlandığı tam bağımsız, demokratik Türkiye hedefimize varmak için tüm gücümüzle çalışmaya devam edeceğimizi kamuoyunun bilgilerine saygılarımızla arz ederiz.

Ne darbe ne dikta; yaşasın tam bağımsız, tam demokratik Türkiye.

YÖNETİM KURULU ADINA

 MUSA HACIOĞLU

CHP AKÇAABAT İLÇE BŞK

123456---kopya-076.pngyesyeni-logo-final-583.png

Editör: TE Bilisim