CHP AKÇAABAT DELEGELERİNİ SEÇTİ!

Cumhuriyet halk partisi ( CHP ) Akçaabat mahalle delege seçimleri 14 Kasım – 23 Kasım 2019 tarihleri arasında ilçe parti binasında gerçekleşti.

Cumhuriyet halk partisi (CHP) Akçaabat ilçe parti binasında gerçekleştirilen mahalle delege seçimi sonucuna göre 46 mahalleyi temsilen 174 delege seçilerek ilçe başkanlığı seçiminde oy kullanma hakkına sahip oldu.

Konuyla ilgili açıklamada yapan cumhuriyet halk partisi (CHP) Akçaabat ilçe başkanı Musa Hacıoğlu şunları söyledi:

20191118_123055-002.jpg

CHP AKÇAABAT MAHALLE DELEGE SEÇİMLERİ SONUÇLANDI

Mahallelinin kendi delegesini kendi özgür iradesiyle seçebilmesi adına Cumhuriyet Halk Partisi’nin kayıtlı üyeleri önceden bilgilendirilerek bir takvim oluşturuldu. Bu takvim doğrultusunda 46 mahallemizde delegelerimizi seçimle belirledik. Bu seçim maratonuna 14 Kasım günü başladık, ilk gün 14,15,16,17 Kasım’da ilk dört gün üç sandık olarak çalışmalarımızı seçimlerimizi yaptık. Daha sonra sandık sayısını ikiye düşürerek 46 mahallemizdeki üyelerimizin gelip mahalle delegelerini seçmelerini sağladık. Bunun haricinde de 15 mahallemizde üye ve delege sayıları örtüştüğü için seçimsiz olarak bu kişilerden müracaatlarını alarak delege atamalarını tamamladık. Sonuç olarak 17’si doğal gelede olmak üzere 174 delegeyle Akçaabat ilçe kongremizi bir aksilik olmadığı takdirde 28 Aralık günü Akçaabat Erol Günaydın salonunda gerçekleştireceğiz.

20191122_112340(0).jpg

CHP TÜRKİYE İKTİDARIN ADAYIDIR

Delege seçimimiz oldukça güzel bir ortamda geçti, katılımımızda iyiydi. Farklı listelerin yarıştığı iki mahallemiz oldu. Bunun dışındaki mahallelerde genel bir uzlaşı oldu. Tabi uzlaşılar yapılırken insanların feragat etmesi gerekti bazı insanların bazı üyelerimizin gönül kırıklıkları olabilir ama ilerleyen dönemlerde bu işi telafi edebileceğimizi düşünüyoruz. Genel olarak uzlaşı içerisinde özellikle büyük mahallelerin üye sayısının çok olduğu mahallelerin dolayısıyla delege sayısının da çok olduğu mahallelerin uzlaşı içerisinde seçimleri yapabilmiş olması Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidar hedefinde kilitlendiğinin de bir ifadesidir. İnsanlar artık delegenin kim olduğundan çok biz partimiz için ne yapabiliriz diye ortak bir hedefte birleşmiş gözüküyorlar. Bu uğurda bayrağı taşıma noktasında da birden çok arkadaşımızın talipli ve istekli olduğunu görüyoruz. İlerleyen süreçte bu noktada da bir uzlaşının bir birliğin gelmesini bekliyoruz ümit ediyoruz. Çünkü “Cumhuriyet Halk Partisi Bugün Türkiye’de İktidarın Adayıdır” ve cumhuriyetin bozulan ayarlarını yenileyebilecek tek yetkili servistir.O yüzden Cumhuriyetin acilen, Cumhuriyet Halk Partisine ihtiyacı vardır.

20191122_133024.jpg

DELEGE SEÇİMLERİNİ DEMOKRASİ ŞÖLENİ İÇERİSİNDE GEÇİRDİK

Bizde bütün üyenin bütün delegenin ve göreve talip olacak bütün arkadaşlarımızın bu bilinçte bu sorumlulukta hareket edeceğini yeri geldiğinde cumhuriyet halk partililerin feragat kültüründen gelen insanlar olarak geri durmayı da bileceklerini yeri geldiğinde ileri atılmayı da bileceklerini çok iyi biliyoruz.O yüzden biz mahalle delege seçimlerini bir demokrasi şöleni içerisinde geçirdik. İlçe kongremizin de İl kongremizinde buna benzer hatta bunun daha ileriye getirebilecek atmosferle de gerçekleşmesini ümit ediyoruz. Bu konuda da üzerimize düşen katkıyı vermeye azami çabayı göstereceğiz.

20191122_132957.jpg630-(a)-011.jpg630-(b)-010.jpg

Editör: TE Bilisim