CHP Akçaabat, Atatürk Anıtı’na Çelenk Bıraktı!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Akçaabat İlçe Başkanlığı tarafından 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla Atatürk parkında bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu.

CHP Akçaabat ilçe yönetimi, gençlik kolları, kadın kolları ve partililerle birlikte 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 97’inci yıl dönümü kutlamaları kapsamında Atatürk Anıtına çelenk bıraktı.

CHP Akçaabat İlçe Başkan vekili Yaşar Bayır tarafından bırakılan çelenk sonrasında partililer saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşı okudu.

CHP Akçaabat İlçe Başkan Vekili Yaşar Bayır Yaptığı Açıklamada:

“Yüce Önder Atatürk,

Türk tarihinin dönüm noktasında kazanılan ve Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerini sağlamlaştıran Büyük Zaferin… 97… yıl dönümünü gururla kutlamanın heyecanı içinde huzurunda bulunmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Senin ve silah arkadaşlarının gerçekleştirdiği bir mucizenin eseri olan Türkiye Cumhuriyeti devletinin, ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğü ve belirlediğin temel nitelikleri, bugün ve gelecekte koruma, kollama, azim ve kararlılığımız ilelebet sürecektir.

Bu kutsal görevi yerine getirirken ilke ve devrimlerinden aldığımız güçle, işaret ettiğin uygarlık yolunda kararlı ilerleyişimizi sürdüreceğimizden asla şüphen olmasın.

97. ncı yıldönümünü ilk günkü gurur ve heyecandan hiçbir şey kaybetmeden aynı duygularla kutladığımız 30 Ağustos Zaferi ile Başkomutan Mustafa Kemal’in önderliğindeki yüce Türk ulusu, emperyalist güçlerin işgalci ordularını, anavatan topraklarından kesin olarak atarak, ebedi özgürlük ve bağımsızlığına kavuşmuştur. Bu Zafer bütün otoritelerin tartışmasız bir askeri deha kabul ettiği Ulu Önder, Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk tarafından, Anadolu da sağlanan Milli Birlik ve beraberliğin mutlak bir sonucu olarak  kazanılmış bir zaferdir..

Her safhası tek tek düşünülerek hazırlanan bu zafer, aziz yurduma ve bağımsızlığına kasteden işgal kuvvetleri karşısında Türk Ordusu’nun ortaya koyduğu eşsiz bir eserdir.

Anadolu halkı tek bir yumruk olarak, dış ve iç odakların ihanetleri karşısında ve yokluklar içersinde büyük fedakârlıklarla verdiği kurtuluş savaşında, en son başkomutanlık meydan muharebesini de kazanarak kesin zafere ulaşmıştır. 19 Mayıs 1919 ‘da başlatılan Kurtuluş savaşıyla, istilacı düşman ordusuna üst üste darbeler vurulmuş, ancak yurdumuz içerisinde ilerleyen düşmanın vatanın bağrından atılabilmesi için sıra kesin sonuçlu bir harekâta sıra gelmiştir. “Ya İstiklal Ya Ölüm” parolası ile başlayan muharebede elde edilen bu büyük zafer, Türk’ün bağrına dayanan hançerin Ulus’ça sökülmesi, özgürlük ve haysiyetimizi yok etmek isteyenlerin dize getirilmesinin bir destanıdır”

Başta Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Büyük Önder Atatürk ve Onun silah arkadaşları olmak üzere, Kurtuluş Savaşının tüm kahramanlarını, mukaddes vatanımız için canı pahasına görev yapan şehitlerimizi, gazilerimizi ve günümüzde terör eylemlerinde şehit olan Türk Silahlı Kuvvetleri ile güvenlik güçleri mensuplarımızı ve hayatlarını yitiren vatandaşlarımızı saygı ve rahmetle anıyoruz.

30 AĞUSTOS Zafer Bayramımız Kutlu Olsun.

Saygılar sunarım.

YAŞAR BAYIR

CHP AKÇAABAT BAŞKAN VEKİLİ

417fa041-4414-456c-9ba9-9c2975a6fe95.jpgcvb.jpghnmb.jpgkl-002.jpgayder-turizm-logo-koksal-071-413-016.png

 

Editör: TE Bilisim