Kavaklı ilköğretim eğitim kurumları Okul Aile Birliği'nin organizatörlüğünde düzenlenen ve 32 öğrenci, 6 öğretmen ile 8 okul aile birliği üyesinin katıldığı gezi 4 gün sürecek.

Kavaklı ilköğretim eğitim kurumları Okul Aile Birliği Başkanı Murat yılmaz yaptığı açıklamada,Öncelikle Öğrencilerin Çanakkale ve milli mücadelenin önemini anlamaları için bu geziyi düzenlediklerinin açıklamasını yaptı.daha sonra sözlerine şu şekilde devam etti.

IMG_4350Bu vatanın olması Çanakkale savaşları sayesinde olduğunu belirten okul aile birliği başkanı Murat Yılmaz " Çanakkale, tarihimiz için de çok önemli bir yer. Öğrenciler Çanakkale savaşının geçtiği bölgeleri ziyaret edecek. Ayrıca, gezi dönüşünde İstanbul'da önemli yerleri ziyaret edilecek.Çanakkale ve Ankara'ya yapacak olduğumuz gezinin amacı, öğrencilerimize Çanakalle ruhunu yerinde görebilmesi,yaşayabilmesi,Kurtuluş Savaşı'nın önemini öğrencilerimize anlatabilmek ve öğrencilerimizi Anıtkabir'de Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün manevi huzuruna çıkarabilmektir. Bu gezimize destek veren,kanberoğlu otobüs işletmesi yönetim kurulu başkanı Aydın Kanberoğlu,'na Kanberoğlu otobüs işletmesi genel müdürü İbrahim Çınar'a,Erbaşaranlar uluslararası nakliyat taşımacılık yönetim kurulu başkanı iş adamı Yaşar Erbaşaran'a,sebat proje ve harita mühendislik yönetim kurulu başkanı iş adamı Zeki Öztürk'e,İstanbul Avrupa yakası Akçaabat'lılar derneği başkanı Hayrullah Ertem'e,başkan yardımcıları Kaya Markal'a,Metin Kara'ya,Kavaklı beldesi belediye başkanı Halil İbrahim Dervişoğlu'na,kavaklı yalı mahallesi muhtarı Ali Yılmaz'a ve desteklerini esirgemeyen tüm yardımsever vatandaşlarımıza,özellikle Akçaabat kaymakamlığına,İlçe milli eğitim müdürlüğümüze sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum çünkü onlar olmazsa bu gezimizi gerçekleşmeyecek ve çocuklarımız hayal ettikleri yerleri göremeyeceklerdi."açıklamasında bulundu.

Okul aile birliği Murat Yılmaz'ın Çanakkale gezisiz öncesi yapmış olduğu açıklamanın ardından geziye katılacak olan öğrenciler kavaklı ilköğretim kurumları okulu önünde aileleri ile birlikte toplandılar.Daha sonra öğrenciler öğretmenleri ve okul aile birliği yöneticileri ile birlikte Çanakkale'ye gitmek üzere yola çıktılar.

Çanakkale gezisi 28 Nisan 2013 pazar günü sona erecek ve aynı gün geziye katılanların tamamı Akçaabat'ta olacaklar.

Editör: TE Bilisim