Can Kaybımız 92, Vaka Sayısı 5698

Bakan Koca'dan Acı Açıklama.. Ülkemizdeki Corona Virüsü Salgını Nedeniyle Kurulan Bilim Kurulu, Saat 17:30 ’Da Kritik Bir Toplantı Daha Gerçekleştirdi. Toplantı Sonrasında Kameralar Karşısına Geçen Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, Açıklama Yapıyor. Bakan Koca, Vaka Sayısının 5 Bin 698, Can Kaybının 92'yi Bulduğunu Söyledi.

Koca'nın Açıklamalarından Satır Başları;

Türkiye İnsanını Korumak İçin Elinden Gelen Her Şeyi Yapıyor. Önümüzdeki Günler İstesek De İstemesek De Farklı Olacak. Bugün Bilin Kurulu’ndan En Önemli Toplantıyı Yaptık.

Sosyal Hareketlilik En Alt Seviyeye İnmeli. İnsanlar Bir Biriyle Çok Az Birlikte Olmalı. Toplum Düzeni Yeniden Biçimlendirilmeli. Virüsün Şehirden Şehire Gidişini Kısaltacağız.

Bugün Bilim Kurulumuzla En Önemli Toplantımızı Yaptık. Hastalığın Yayılmasına Karşı Daha İleri Tedbirlere İhtiyacımız Olduğunu Gördük. Çalışma Şartları, Çalışma Günleri Tatiller Düzene Konmalıdır.

Bilim Kurulunun 83 Milyon İçin Önerdiği Tedbir, Belli Bir Süreliğine Belli Sınırlar Konmuş Bir Hayattır. Artık Yeni Bir Mücadele Yöntemi Hayata Geçiyor. Devletimiz Tüm Gücünü Ortaya Koyacak.

Hastalığın Önünü Keseceğimize İnanıyorum. Bugün Bilim Kurulumuzun Aldığı Tavsiye Kararlarını Sayın Cumhurbaşkanımıza Da Arz Ettim.

Alınan Tedbirlere Sıkı Sıkıya Uyulması, Umudumuzun Gerçeğe Dönmesini Kolaylaştıracaktır. Ne Kadar Çok Dikkat Edersek O Kadar Kısa Sürede Bu İşin Üstesinden Geleceğiz.

Bu Vesileyle Mücadelede Gönlünü Ortaya Koyan Bütün Sağlık Çalışanlarımıza Bir Kez Daha Teşekkür Ediyorum.

Toplam Vaka 5 Bin 698 Oldu. Bugün Kaybettiğimiz 17 Kişiyle Toplam Can Kaybı 92’yi Buldu. Yoğun Bakımdaki Hasta Sayısı 344, Taburcu Olan İse 42 Kişi.

b-263.jpg

Editör: TE Bilisim