Caminin Kıblesi 68 Yıl Sonra Düzeltildi

Manisa'nın Yunus Emre İlçesinde 68 Yıldır İbadet Edilen Caminin Kıblesinin, Göreve Yeni Atanan İmamın Fark Etmesiyle Yanlış Olduğu Belirlendi.

Manisa'nın Yunus Emre İlçesine Bağlı Avdal Mahallesi'nde 1951 Yılında İbadete Açılan Caminin Kıblesi, Camiye Yeni Atanan İmamın Dikkatiyle Düzeltildi.

Yaklaşık 2 Ay Önce Camiye Atanan 26 Yaşındaki İmam Mesut Kurtdere, Lojmana Yerleştikten Sonra Cep Telefonundaki Pusula Uygulamasıyla Kıbleyi Bulmak İstedi. Lojmanda Bulduğu Kıble Yönü İle Caminin Kıble Yönünün Farklı Olduğunu Tespit Eden Kurtdere, Durumu İlçe Müftülüğüne Bildirdi.

Camiye Gelen Müftülük Yetkilileri, Yaptıkları Ölçümün Ardından Sağa Doğru Yaklaşık 45 Derece Yanlış Yönde Olan Kıbleyi, Cami Halılarının Üzerine Şeritler Çekerek Düzeltti.

İmam Kurtdere, Yaptığı Açıklamada, Durumun Düzeltilmesinin Ardından Mahalle Sakinlerinden Bazılarının Tedirgin Olduğunu Belirterek, "Ama Daha Sonra Bana İtibar Ettiler. Bazıları Yıllar Boyunca Yanlış Yönde Namaz Kıldıkları İçin 'Acaba Önceki Namazlarımız Kabul Oldu Mu' Endişesi Yaşadı. Daha Sonra Önceki Namazlarıyla İlgili Bilgilendirme Yapılınca İçleri Rahatladı." İfadelerini Kullandı.

"Benim Lojmanda Kıble Yönünü Araştırmam Cami Kıblesinin Düzeltilmesine Vesile Oldu" Diyen Kurtdere, Daha Önce Kimsenin Kıbledeki Yanlışlığı Fark Etmediğini Ve Bu Yanlışın Düzeltilmesine Katkı Sunduğu İçin Gönlünün Rahat Olduğunu Sözlerine Ekledi.

Mahalle Sakinlerinden Fethi Deniz De Yanlışlığı Düzelttiği İçin Mahalle İmamı Mesut Kurtdere'ye Teşekkür Etti.

ayder-turizm-logo-koksal-071-078.png

Editör: TE Bilisim