Diyanet İşleri Başkanlığı'nın "Camiler Çocuk Açıyor" Ve "Gel Bu Yaz Kur'an'ı Gönlüne Yaz" Sloganlarıyla Başlattığı Yaz Kur'an Kursları Büyük İlgi Görürken  Akçaabat’ta Camiler Kuran Öğrenmek İçin Kurslara Gelen Çocuklarla Doldu Taştı.

IMG_5890

IMG_6286Okulların Kapanmasıyla Başlayan Yaz Kur'an Kurslarında, Çocukların Camiye Olan İlgilerini Arttırmak İsteyen Diyanet İşleri Başkanlığı, Kur'an Eğitiminde Çocuklara Kur'an'ı Sevdirecek Yeni Yöntemler Uygularken, Camilerde De Çocukları Camiye Alıştırmak Ve Onları Kur'an Eğitiminde Teşvik Etmek İçin Çeşitli Çalışmalar Yapılıyor. Kimi Camilerde Kur'an Okumayı Öğrenen Çocuklara Çeşitli Hediyeler Verilirken Akçaabat Akcamii De Kuran Eğitimi Alan Çocukların İse Cami İmamı Hasan Başocak Önderliğinde Kuran-I Severek Öğreniyorlar.

IMG_5897

IMG_589840 Öğrencinin Eğitiminden Sorumlu Olan Akçaabat Akcamii İmamı Hasan Başocak Öğrencilere Kuran-I Kerim-i Hem Bilgi Olarak Öğretiyor Hemde Kuran Harflerini Tahtaya Yazarak  Görsel Olarak Kursiyer Öğrencilere Gösteriyor. Çocukların Elifbayı Kısa Sürede Öğrenmeleri İçin Görsel Anlamda Tahtayı Mecbur Kullandıklarını Belirten İmam Hasan Başocak Öğrencilere Ayrıca Dini Bilgilerinde Camii De Verildiğini Söyledi.Akcamiye Kuran-ı Kerim Ve Dini Bilgiler Öğrenmek İçin Gelen Öğrenciler "Hasan Başocak Hocamızın Bişzlere Göstermiş Olduğu İlgi Ve Alakadan Memnun Olduklarını Eğer Kuran-ı Kerim-i Severek Öğreniyorsak Oda Haasan Hocamızın Sayesinde Olduğunu Söyleyebiliriz."Açıklamasında Bulundular.

 HABER İLE İLGİLİ GÖRÜNTÜ

http://www.youtube.com/watch?v=70oi4gmyEYs&feature=youtu.be
Editör: TE Bilisim