Cam Filmi Yasağı Esnafları İsyan Ettirdi

Bilim, Sanayi Ve Teknoloji Bakanlığı Tarafından Açıklanan Araçlarda Renkli Cam Ve Cam Filmi Yasağı Tartışmalara Neden Oldu. Daha Öncede Serbest Olan Cam Filmi, Geçtiğimiz Günlerde Bakanlığın Yapmış Oluğu Açıklama İle Yeniden Yasaklandı. 

Esnaf Şikayetçi

Aslen Akçaabatlı Olan Ve İstanbul’da İş hayatına Devam Eden Akdeniz Cam Filmleri Ve Solarmax Wındow Filmi İşyeri Sahibi Ömer Akdeniz “Yapılan Bu Değişiklikten Sıkıldıklarını Belirterek; “Devletimiz Bir Yasağı Kaldırıyor Bir Getiriyor. Bizde Hem Esnaf Hem De Vatandaş Olarak Ne Yapacağımızı Şaşırdık. Önce Serbest Diyorlar Şimdi Yasak Diyorlar Biz Bu Durumdan Artık Sıkıldık Ve Bunaldık” Şeklinde Konuşan Ömer Akdeniz Sözlerine Şu Şekilde Devam Etti.

Şu Anda Gündem Olan Araç Cam Filmi Yasağı İle İlgili Durum Dolayısı İle Sektörün Uğramış Olduğu Ciddi Maddi Kayıplar Oluşmaktadır. Bu Kayıplardan Yıllık 10 Milyon Dolar Türkiye Piyasası Etki Altındadır. Ve Bu Kayıplar Devlet Nezdinde Vergi Kayıplarına Yol Açmaktadır. Bu İş İçin Yatırım Yapanlar Malzemenin Türkiye’ye Girişinden, Nakliyesinden, Depolamasından Ve Uygulamasına Kadar Birçok Durumda Zarar Etmektedir Ve Stoklarında Ürün Bulunmaktadır. Bu Ürünler Elde Kalıp Kullanılmaz Duruma Gelecek Ve Firmaların Kapanmasına Sebep Olacaktır. Türkiye Piyasasında Yüzlerce Cam Filmi Firmasına Ait Uygulama Merkezleri Bulunmaktadır. Bu Firmalarında Zararları Düşünüldüğünde Ülke İçin Fazla Ortada Görünmesede Büyük Kayıplardır. Devletimiz Tarafından Bu Yönlü Düşünmeden Güvenlik Zafiyeti Adı Altında Yararlı Bir Durumu Göz Ardı Etmek Doğru Bir Devlet Tutumu Değildir.Kaldıki Cam Filmi İnsanların Lüksü Değil İhtiyacıdır. Bu İhtiyaç Tamamen Isı Ve Güvenlik İhtiyacıdır. Araç Cam Filmi Yazın Güneş Isısını Ve Güneşin Zararlı Işınlarını İnsan Sağlığı Açısından En Aza İndirir. Araç Klima Kullanımında Ciddi Kâr Sağlar. Ayrıca Hırsızlık Durumlarında Camda Güvenlik Sağlar. Bu Yönlü İhtiyaçları Karşılar Nitelikte Olmasına Rağmen Kötü Amaç Düşünen İnsanların Araç İçerisinde Gizlilik Sağlamasını Amaçlaması Devlet Tarafından Doğru Olarak Yasaklamaya Yöneltmektedir. Ancak Bu Yasağın Bütün Herkese Yapılması Ve Tek Taraflı Düşünülmesi Doğru Değildir. Kaldı Ki Bu Yasağın Sınıflandırılması Gerekmektedir. Bu Sınıflandırmanın Araç İçerisi Görünmeyecek Şekilde Olanları Kapsaması Gerekir. Cam Filmleri Birkaç Renk Tonu Olarak Belirlenebilir. Çok Koyu Renk Olup Ciddi Anlamda Güvenlik Zafiyeti Oluşturan Durumlar Yasak Kapsamına Alınmalıdır. Ve Bu Durumdaki Yasak Sektör Olarak Herkes Tarafından Memnuniyetle Karşılanır Ve Destek Görür. Hep Birlikte Millet Ve Devlet Olarak Yasakları Ezici Değil Bilinçlendirici Hale Getirmeliyiz.

solarmax_logo-001.pngÖMER AKDENİZ 

u-001.gif123456---kopya-20171031203917.png

Editör: TE Bilisim