Çalışana Büyük Müjde! 1 Güne Bile Tazminat

Az Sayıda Çalışanın Alabildiği Kıdem Tazminatı Sorununun Çözümü İçin Kollar Sıvandı. Herkes Tazminata Kavuşacak. İşten Atılan Personele De Parası Ödenecek

Hükümet, Kıdem Tazminatı Sorununun Çözümünü Öncelikleri Arasına Aldı. Çalışan Herkesin Kıdem Tazminatı Alması Hedefleniyor. Hükümet Programındaki Öncelikler Arasında Kıdem Tazminatı Fonu'nun Kurulması Da Yer Alıyor. Kıdem Tazminatı Sorununun Çözümü İçin Çalışma Yapılacağı, Ak Parti'nin Seçim Beyannamesinde De Yer Aldı. Beyannamede, "Kıdem Tazminatı Sistemi İçin Sosyal Taraflarla İstişare İçinde Gerekli Düzenlemeleri Yapacağız" Denildi.

İşçi Ve İşveren Kesimleriyle Mutabakat Sağlanması Halinde, Bireysel Hesaba Dayanan Bir Kıdem Tazminatı Sistemi Getirilecek. Sistemin Şöyle Olması Bekleniyor: * Her Çalışan İçin Bir Bireysel Hesap Açılacak. Bu Hesaba Her Ay İşveren Tarafından Kıdem Tazminatı Ödeneği Yatırılacak.

* Bu Paranın Hangi Fonlarda Değerlendirileceğine Çalışan Kendisi Karar Verecek. Ama Çalışan Bir Tercihte Bulunmazsa, Hesabında Biriken Paranın Asgari Yüzde 40'ı Kamu Borçlanma Araçları Veya Kira Sertifikalarını İçeren Bir Fonda Değerlendirilecek.

* Çalışan İstediği Zaman İşveren Tarafından Kendi Hesabına Aktarılan Kaynağı Ve Nemalanma Durumunu Görebilecek.

* İşten Ayrılma Veya İş Değiştirme Durumunda Aynı Hesap Üzerinden Çalışanın Kıdem Tazminatı Hakkı Devam Edecek.

* 1 Gün Bile Çalışanın Kıdem Tazminatı Hakkı Olacak. Sadece İşten Çıkartılanlar Değil, İstifa Edenler De Kıdem Tazminatı Alabilecek.

* Patron İflas Etse De Çalışan Kıdem Tazminatını Alacak.

* Biriken Parayı İşçi Belli Bir Süre Boyunca Çekemeyecek. Bazı Hallerde Erken Çekme İmkanı Tanınacak.

Kıdem Tazminatı Fonu'nun Kurulması Nedeniyle Mevcut Çalışanların Hak Kaybı Olmayacak. Bu Kişiler İsterlerse Mevcut Sistemde Kalacak. Çalışan İle İşverenin Uzlaşması Durumunda İse Yeni Sisteme Geçiş Mümkün Olabilecek.

Editör: TE Bilisim