Çal Mağarası Kapılarını Açıyor!

Karadeniz'in Ve Trabzon'un En Önemli Turizm Destinasyonları Arasında Yer Alan Ve "Yeraltındaki Saklı Cennet" Olarak Nitelendirilen Çal Mağarası, Kapılarını Ziyaretçilerine Açmaya Hazırlanıyor.

Düzköy İlçesine Bağlı Çal Beldesinde Bulunan Mağara, İçindeki Muhteşem Doğal Şekilleri, Deresi, Şelaleleri Ve Göletleri İle Kademeli Normalleşme Döneminde Ziyaretçilerini Bekliyor.

Deniz Seviyesinden 1050 Metre Yükseklikte Bulunan, Dışındaki Doğal Güzellikleriyle De Göz Kamaştıran Çal Mağarası, İl Özel İdaresince Ahşap Yürüyüş Yolu Ve Işıklandırma Yapılarak 2003 Yılında Ziyarete Açıldı.

Üzerinde Tarihi Kale Bulunan Ve İçinden Dere Akan Mağara, Ziyaretçilerin Beğenisini Topluyor.

Dünyanın En Uzun Mağaraları Arasında Yer Alan Çal Mağarası, İçinden Geçen Deresiyle Ziyaretçilerini Karşılıyor. "Yeraltındaki Saklı Cennet"İn Girişinden 200 Metre Sonra Ayrılan Sol Kolunda 150, Sağ Kolunda İse 400 Metrelik Ahşap Yürüyüş Yolu Bulunuyor.

Yağışlı Mevsimlerde 1,5 Metreye Yükselen Suyun Derinliği, Yaz Aylarında 25 Santimetreye Kadar Düşüyor. Üzerinde Bulunan Kalesindeki Çayevi Ve Yöre Mutfağıyla Da Dikkati Çeken Çal Mağarası, Koronavirüs Döneminde En Sakin Günlerini Yaşadı.

Kademeli Normalleşme Döneminde İse Yerli Ve Yabancı Turistlerin Gözde Mekanlarından Biri Olmaya Hazırlanan Mağara, Salgın Tedbirleri Kapsamında Kapılarını Ziyaretçilerine Açtı.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Aa Muhabirine, Karadeniz'in En Önemli Doğal Ve Turistik Mekanlarından Çal Mağarası'nnı Tabiat Güzelliklerinin Görülmeye Değer Olduğunu Vurguladı.

- "Çal Mağarası Her Açıdan Çok Daha Cazip Hale Gelecektir"

Zorluoğlu, Mağarayı Daha Cazip Hale Getirmek İçin Gayret Gösterdiklerini, Çalışmalar Kapsamında Mağara İçindeki Ahşap Yürüyüş Yolunun Paslanmaz Çelik Olarak Yenilendiğini Dile Getirdi.

Mağaranın, Doğal Güzelliğinin Yanı Sıra Dünyanın En Uzun İkinci Mağarası Olma Özelliğini De Taşıdığını İşaret Eden Zorluoğlu, "Mağara İçi Acil Durum Planına Göre Kamera Sistemi, Aydınlatma Sistemleri, Alarm Sistemleri, Acil Durum Çıkış Noktaları Düzenlenmiştir. Şimdi De Ziyaretçilerimize Hizmet Verecek Bilet Ve Ürün Satış Alanı, Kafe Ve Seyir Terasının Yapım Çalışmaları Sürüyor. Kısa Sürede Tamamlayacağımız Çalışmalarımızla Çal Mağarası Her Açıdan Çok Daha Cazip Hale Gelecektir." İfadelerini Kullandı.

Zorluoğlu, Çal Mağarası'nın Sadece Trabzon Ve Türkiye İçin Değil Dünya İçin De Çok Önemli Bir Miras Olduğunu Vurgulayarak, "Yeni Turizm Sezonunun Açılmasıyla Birlikte Yerli Ve Yabancı Turistlerimizin Mağaramızı Görmek İçin Yoğun İlgi Göstereceklerini Düşünüyoruz. Koronavirüs Salgını Dolayısıyla Tüm Tedbirlerimizi Aldık. Misafirlerimizi En İyi Şekilde Ağırlamak İçin Hazırız. Hem Bulunduğu Konum İtibarıyla Hem De Özellikleriyle Mağara, Ziyaretçilerine Doyumsuz Anlar Sunacaktır." Diye Konuştu.

1-2-014.jpg

Editör: TE Bilisim