Büyükşehir’in ücretsiz üniversite hazırlık kursuna 710 başvuru

Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin ücretsiz üniversiteye hazırlık kursuna 710 öğrenci başvuruda bulundu. Sadece mezun öğrencilerin yararlanabileceği ücretsiz hazırlık kursuna kayıtların devam ettiği kaydedildi. Sahilde belediye eski teknik hizmet birimlerinde eğitim ve öğretim faaliyetlerini sürdüren hazırlık kursuna geçen yıl giden öğrencilerin yüzde 90.11’i çeşitli üniversitelerin 4 yıllık lisans ve 2 yıllık ön lisans programlarına yerleşerek önemli bir başarıya imza atmıştı.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu İl Mili Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa düzenledikleri üniversiteye hazırlık kursu ile öğrencilere katkıda bulunmayı amaçladıklarını kaydederek, “Ücretsiz dershane uygulaması 2015-2016 eğitim-öğretim yılında da devam ettirecek.  Mezun durumda olup ve üniversiteye hazırlanmak isteyen tüm kardeşlerimiz ücretsiz olarak gerçekleştirdiğimiz bu hizmetten faydalanabilecek. 2015-2016 eğitim ve öğretim kurslarına katılmak için şu ana kadar 710 öğrencimiz başvuruda bulundu. Başvurular devam ediyor.” ifadelerini kullandı.

Kursa katılmak isteyenler İtfaiye yanında bulunan eski teknik hizmet binaları alanında oluşturulan ek hizmet binasında başvurularını gerçekleştirebiliyor. Kurs hakkında detaylı bilgi almak isteyen vatandaşlar, 326 36 61 ve 223 85 13 nolu telefonları arayarak bilgi edinebilirler.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin geçen yıl düzenlediği üniversiteye hazırlık kursuna katılan ve LYS’nin ardından tercihlerini yapan öğrencilerden 197’si çeşitli üniversitelerin 4 yıllık lisans programlarına, 195’i ise 2 yıllık ön lisans programlarına yerleştirilmişti..

Editör: TE Bilisim