Büyükşehir’den Ücretsiz Kurban Satış Ve Kesim Yeri

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Beşirli bölgesindeki Gülcemal Sahil dolgu sahasının bir kısmını  kurban satış ve kesim alanı olarak düzenledi.  Kurbanlık satış ve kesim alanında incelemelerde bulunan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu düzenlenen alanda kurban satışı için yer talep edenlerden ücret alınmayacağını, kurbanlık kesimini bu alanda yapan vatandaşlara ücretsiz eldiven ve etlerini koyabilecekleri poşet dağıtılacağını kaydetti. Kasaplar Odası Başkanı Temel Korkmaz’da yapılan kurban satış ve kesim alanının çok modern bir görüntüye sahip olduğunu ifade ederek çalışmalardan ötürü Başkan Gümrükçüoğlu’na teşekkür etti.

Kurban kesim alanını ilgili daire başkanları ve Kasaplar Odası Başkanı Temel Korkmaz ile birlikte inceleyen Başkan Gümrükçüoğlu, Trabzon’un tüm ilçelerinde kurban satış ve kesim yerlerinin oluşturulduğunu , şehir merkezindeki yoğunluğun dikkate alınarak Gülcemal Dolgu Sahasının geçtiğimiz yıllarda ortaya çıkan kötü görüntülerin yaşanmaması için  bu yıl kurban satış ve kesim alanı olarak düzenlediğini dile getirerek, “Bu yılki kurban kesim ve kurban satış işlemlerin çok yaygın bir alanda tam bir hizmetle gerçekleştirilmesinin organizasyonunu Trabzon Büyükşehir Belediyesi olarak yapmaya gayret ettik. Şehrimizin batı ilçelerinden başlayarak Beşikdüzü’nde, Vakfıkebir’de, Akçaabat’ta, doğu tarafında Kaşüstü’ndeki mezbahanemizde ve diğer ilçelerimizde hem kurban satış hemde kurban kesim yerlerinin olacağını halkımıza saygıyla iletiyoruz. Bu çerçevede ilçelerimizin tümünde ve merkezimizdeki ilçede de kurban satış ve kesim yerleri tesis edilmiş olmakla beraber Beşirli Mahallemizin önündeki Gülcemal  dolgu alanının müsait olan bölümü içinde bir düzenleme yapma cihetine gittik. Bu düzenlemede etrafta görüldüğü gibi hem kurbanların satışa sunulabileceği alanlar, hemde hijyenik şartlarda kesimin yapılabileceği ortamların oluşturulmasını sağladık. Amacımız vatandaşımızın rahat,  hijyenik şartlarda hem kurban alımlarını yapabilmesi hemde kesim alanlarını bulabilmesidir. Kurban alanında üretici kardeşlerimiz için kurbanlarını satacakları alandan bir ücret talep edilmeyecektir.  Üreticilerimizin bu kolaylık münasebetiyle vatandaşlarımızın beğenecekleri kurbanlıkları birkaç gün muhafaza etmekte gerekli kolaylığı sağlamalarını bekliyoruz. Bu münasebetle Trabzon’un şehir merkezine alternatifli sunabileceğimiz bütün alanlarda hizmeti  yaygın hale getirmeye gayret ettik. Bütün üretici arkadaşlarımız ücret ödemeden kurbanlıklarının satışını yapabilecekler. Vatandaşlarımıza da rahatça gelip araçlarını park edebileceği alanların olmasının yanında hem kurbanlıklarını aldıktan sonra satıcılarla anlaşıp kurbanlıklarını bırakabilecekleri gibi kesim için kendilerinin belirleyecekleri istedikleri kasaplardan istifade edebilecekler. Kasaplarla kurban kestirecek olan vatandaşlarımızın kendi aralarındaki kesim bedelini kendileri belirleyebileceklerdir.  Alanın hijyenik şartlarda temizliği, kurban kesim işlemlerinden sonra herhangi bir enfeksiyona meydan verilmeyecek şekilde düzenli çalışmanın sağlanması Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacaktır.   Burada kesim yaptıran vatandaşlarımızın eldiven ve etlerini koyacakları poşet ihtiyacı da Büyükşehir Belediyesi tarafından ücretsiz olarak karşılanacaktır” dedi.

Trabzon Kasaplar Odası Başkanı Temel Korkmaz ise düzenlenen alanının çok güzel olduğunu ve kendilerini memnun ettiğini dile getirerek, “Trabzon Büyükşehir Belediyesine bu güzel organizasyonu hazırlamasından ötürü çok teşekkür ediyorum. Duyduğumuz memnuniyeti dile getiriyorum. Vatandaşlarımızın daha iyi şartlarda, daha iyi ortamda kurban kesme görevini yerine getirmesi bizim içinde doğrudur. Bu kadar güzel kesim alanları hazırlamışsınız, alt yapı hazırlamışsınız biz bu noktada hepinize çok teşekkür ediyoruz. Halkımızdan isteğimiz kurban kesimini bayramın üç gününe yaymalarını öneriyoruz. Pazarlıklarını yapsınlar, kurbanlıkları ehil kasaplara kestirsinler. Yaşanılabilecek olumsuzluklarda da muhakkak 112’yi arasınlar” diye konuştu.

670-837.gif123456---kopya-20180813194335.png

 

 

Editör: TE Bilisim