BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI GÜMRÜKÇÜOĞLU, SU, KANALİZASYON, ASFALT VE BETONLAMA ÇALIŞMALARINDA SON RAKAMLARI AÇIKLADI:

Büyükşehir’den büyük yatırımlar

Partisinin bayramlaşma töreni ve aday tanıtım toplantısında konuşan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Büyükşehir Belediyesi’nin yatırımlarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Konuşmasına şehitler ve Mina’da hayatını kaybeden hacıları anarak başlayan Başkan Gümrükçüoğlu, 30 Mart 2014 yerel seçimleriyle birlikte kurulan Büyükşehir Belediyesi’nin, kuruluş ve organizasyon çalışmalarının tam olarak beş yıl içinde tamamlanabileceğini hatırlattı.

157 MİLYON TL’LİK SU VE KANALİZASYON YATIRIMI YAPTIK

İlk günden itibaren bir yandan Büyükşehir Belediyesi’nin kuruluş çalışmalarına devam ederken öte yandan da hizmet seferberliğini başlattıklarını ifade eden Gümrükçüoğlu, “Büyükşehir’in su ve kanalizasyon çalışmalarında bu yıl itibariyle yatırımı toplamda 157 milyon TL’dir” diye konuştu.  

BU YIL 162 BİN TON ASFALT DÖKTÜK, YOLA DEVAM EDİYORUZ 

Konuşmasında, il genelinde sürdürülen su ve kanalizasyon çalışmalarının yanı sıra Trabzon sathında büyük bir asfalt ve betonlama çalışması gerçekleştirdiklerini vurgulayan Başkan Gümrükçüoğlu, “Bu yılki çalışmalarımızın başladığı 1 Mayıs’tan itibaren Trabzon sathına Büyükşehir Belediyesi’nin döktüğü asfalt 162 bin tona ulaşmıştır. Bu yılki asfalt hedefimiz toplamda 60 milyonluktur. Daha önce ihalelerini yaptığımız 20 milyon TL’lik yol betonlama çalışmaları da yüzde 90 oranın da tamamlanmıştır” diye konuştu.

KAR YAĞMADIKÇA, YER ISLAK OLMADIKÇA DEVAM EDECEĞİZ

Başkan Gümrükçüoğlu konuşmasını özetle şu şekilde tamamladı: Burada sizin huzurunuzda açıklıyor ve vaat ediyoruz ki; kar yağmadıkça, yer ıslak olmadıkça beş yıl boyunca asfalt ve betonlama çalışmalarımız aralıksız olarak devam edecektir. Yılda toplamda 80 milyon TL olarak hesap edersek 5 yılda 400 milyon TL’lik yol yatırımını bu şehre kazandıracağız. 20 bin km’lik yol ağımızdan bakımı yapılmamış olan yolumuz kalmayacaktır. İnşallah sizlerin, milletvekillerimiz ve hükümetimizin desteği ile beş yılsonunda hiçbir mahallemizde hiç kimse, ‘yolumuza bakılmadı, su ve kanalizasyonuma çözüm bulunmadı’ demeyecektir. Bunu ilan ediyoruz. Allah (c.c.) hepimizin yardımcısı olsun.

Editör: TE Bilisim