Büyükşehir, süresi dolan özel halk otobüsleri hatlarında artık kendi otobüsleri ile hizmet veriyor

Büyükşehir’den TAKKART uyarısı

Trabzon Büyükşehir Belediyesi süresi dolan özel halk otobüs hatları için yeniden ihale yapmayıp, toplu taşıma hizmetlerini kendi otobüsleri ile veriyor.

Büyükşehir Belediyesi 2005 yılında yapılan ihale ile toplu taşıma hizmetlerini özelleştirdiği Yomra hattı, Arsin-Araklı-Sürmene hattı ve Akçaabat-Darıca-Akçakale hatlarının10 yıllık süresinin dolmasının ardından yeni ihale yapmadı. Belediye, söz konusu hatlarda toplu taşıma hizmetlerini kendi otobüsleri ile yapmaya başladı. Seyahatlerinde Büyükşehir’in otobüslerini kullanacak vatandaşların elektronik bilet olan TAKKART’ı almalarının gerektiğinin altını çizen yetkililer, ilçelerde önceden hizmet veren kart dolum merkezlerinin yanında yeni merkezlerin de kurulduğunu ifade ettiler.  

Güçlendirilmiş ve yenilenmiş otobüs filosu ile vatandaşlara güvenli ve konforlu ulaşım imkanı veren Büyükşehir Belediyesi, daha önce özelleştirilen ve ihale süresinin dolması ile kendi otobüsleri ile hizmet vermeye başladığı hatlarda sefer sayılarını da arttırdı.

Arsin-Araklı-Sürmene hattında, hafta içi 20, Cumartesi 15, Pazar günü 8,

Yomra hattında hafta içi 21, Cumartesi 17, Pazar 12, Akçaabat-Darıca-Akçakale hattında hafta için 40, Cumartesi 35, Pazar günü ise 30 sefer düzenlenecek.

Yapılan yeni uygulama şehrin doğusu ve batısına hizmet veren özel halk otobüsünün kalmadığı, Akçaabat Belediyesi’nin daha önce özelleştirdiği hatların ise ihalesinin bir yıl sonra sona ereceği bildirildi.

Editör: TE Bilisim