Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından Trabzon’un fethinin 555. yıldönümü nedeniyle Meydan Parkı’nda fetih sergisi açıldı. Serginin açılışını gerçekleştiren Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu vatandaşlara Osmanlı şerbeti ikramında bulunurken ayrıca Trabzon tarihini tanıtıcı kitaplar dağıttı.

Büyükşehir Belediyesi Kanuni Mehteran Takımının konseriyle başlayan etkinlikte katılımcılara hitap eden Başkan Gümrükçüoğlu, yurt içi ve yurt dışından gelen misafirlerle omuz omuza Trabzon’un fetih yıldönümü kutladıklarını kaydederken, “Burada hep birlikte kol kola omuz omuzayız. Devletimizin milletimizin istediği de budur. Gönülde, tasada, üzüntüde, kıvançta bir ve beraber olabilmemizdir” dedi.

Konuşmasında Trabzon’un tarih boyunca medeniyetlerin beşiği olduğuna dikkat çeken Gümrükçüoğlu özetle şunları kaydetti: “Trabzon’un tarihine baktığımız zaman Turanî kavimlerin Kafkasya’dan gelmesiyle 10.11., yüzyıllarda milletimizin ataları ile tanışmış, şehirleşmiş ve gelişmeye başlamıştır. Sonraki medeniyetler, Kommenuslar ve diğerleri ile birlikte, daha sonrada 1461’de Fatih Sultan Mehmet Han’ın fethetmesiyle Osmanlı medeniyeti ile ardından Cumhuriyetimizin eserleri ile buluşmuştur. Bu büyük tarihi serüven içinde Trabzon her zaman medeniyetin, insan sevgisi ve uygarlığın şehri olmuştur. Trabzon insan sevgisi ve uygarlığı her zaman kendisine karakter olarak benimserken temel insan hak ve özgürlüklerinin de en iyi şekilde yaşandığı ve savunulduğu nadide merkezlerden biri olmuştur ve bunu sürdürmektedir. Bunu 15 Temmuz akşamı hep birlikte bir kez daha yaşadık. İçimizdeki hainlerin uluslar arası güçlere katılmasıyla birlikte ortaya çıkan teşebbüse bu aziz şehir, ilk andan itibaren bir ay boyunca meydanları doldurarak net şekilde cevap vermiştir. Bu vesile ile geçmişten günümüze tüm şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyoruz.”

123456---kopya-016.png

Büyükşehir Belediyesi tarafından Meydan Parkı’ında gerçekleştirilen etkinlikte Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçğoğlu’nun yanı sıra Sultan II. Abdülhanid Han’ın torunu Harun Abdulkerim Osmanoğlu, Sultan Reşat Han’ın torunu Osman Osmanoğlu ve aileleri, AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, Ortahisar Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Uraloğlu, Ensar Vakfı Trabzon Temsilcisi Ömer Topaloğlu, kamu kurumları ve STK’ların yetkilileri ile çok sayıda vatandaş hazır bulundu.

yesyeni-logo-final-526.png

 

 

 

Editör: TE Bilisim