TÜM YOLLAR ULAŞIMA AÇILIYOR

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyeleri ile birlikte il genelinde kar mücadelesi çalışmalarına devam ediyor. Mahalle yolları ve ana arterlerdeki çalışmaları tamamlanma aşamasına getiren Büyükşehir Belediyesi, bugün (2 Şubat) akşam saatlerinde Trabzon il genelinde tüm mahallelere ulaşımın yeniden tesis edilmesini planlıyor. Bu kapsamda 2 Şubat 14.00 itibariyle il genelinde ana yolu ulaşıma kapalı olan 20 mahalle bulurken söz konusu mahallelerde çalışmalara aralıksız olarak devam ediliyor.

ŞEHİR MERKEZİNDE TEMİZLİK SÜRÜYOR

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyeleri ile birlikte başta Trabzon şehir merkezi olmak üzere ilçe merkezlerinde temizlik çalışmalarını da sürdürüyor. Büyükşehir Belediyesi ekipleri bu kapsamda başta Atatürk Alanı Meydan Parkı olmak üzere, tüm kamusal alanlarda çalışmalarına devam ediyor.

İLÇE BELEDİYELERİNE 1.3 MİLYON TL

Trabzon il genelinde kar mücadelesi çalışmalarına 2016 yılının Kasım ayında başlayan Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Kar Mücadelesi Eylem Planı çerçevesinde ilçe belediyelerine verdiği maddi destek ile de dikkat çekti. Büyükşehir Belediyesi geride kalan Aralık ve Ocak aylarında ilçe belediyelerine kar mücadelesinde kullanılmak üzere 125 bin litre akaryakıt verirken; lastik, zincir, kar bıçağı, yedek parça, tuz, solüsyon ve tamirat destekleri ile ilçe belediyelerine sağlanan maddi desteğin tutarı 1.3 milyon TL’yi aştı. Trabzon Büyükşehir Belediyesi Kar Mücadelesi Eylem Planı çerçevesinde ilçe belediyelerine destek sağlamaya devam ediyor.

GÜMRÜKÇÜOĞLU: ÇIĞ ve HEYELAN RİSKİ VAR

Trabzon’da sürdürülen kar mücadelesi çalışmaları hakkında değerlendirmelerde bulunan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, çığ ve heyelan riskine dikkat çekerek vatandaşları dikkatli olunması hususunda uyardı. Büyükşehir Belediyesi olarak yıl boyunca heyelan risklerini ortadan kaldırmak amacıyla çalışmalar yaptıklarını ifade eden Gümrükçüoğlu, “Meteoroloji verilerine göre şehrimiz 1960 yılından sonra ilk kez böylesi kar yağışı aldı. Bu durum çığ riskini beraberinde getirdiği gibi kar yağışının durması ve karların erimeye başlaması ile birlikte heyelan riski de artarak ortaya çıkmıştır. Bu hususta vatandaşlarımızın çok dikkatli olmalarını, tehlikeli alanların hemen boşaltılmasını ve ilgili kurumlara yardımcı olunmasını rica ediyoruz” diye konuştu.

Başkan Gümrükçüoğlu, günlerdir sahada arlıksız olarak kar mücadelesi çalışması gerçekleştiren Belediye çalışanlarına da özel olarak teşekkür etti.

123456---kopya-488.pngslayt2-001.jpg

 

 

Editör: TE Bilisim