Trabzon Büyükşehir Belediyesinin her yıl ücretsiz olarak düzenlediği Üniversiteye Hazırlık Destekleme Kursuna müracaatlar devam ediyor. İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte gerçekleştirilen YGS-LYS Destekleme ve Yetiştirme Kursuna sadece mezun öğrenciler katılabilecek. Kursa katılmak isteyen öğrencilerin Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi ile itfaiye yanında bulunan kurs merkezine müracaat ederek form doldurmaları gerekmektedir. Formların teslim edilmesinin ardından yapılacak değerlendirmelere göre üniversiteye hazırlık destekleme kursuna kabul edilen öğrencilerin kesin kayıtları 22-27 Eylül 2016 tarihleri arasında yapılacak. 3 Ekim’de ders zilinin çalacağı kursa katılacak olan öğrencilere soru bankası kitapları, yaprak testler, deneme sınavı kaynakları ücretsiz olarak verilecek. Kursa katılacak öğrencilere yönelik olarak konferanslar ve motivasyon etkinlikleri de düzenlenecek.

Kurs hakkında detaylı bilgi almak isteyenler, 223 85 13 ve 326 36 61 nolu telefonları arayarak bilgi edinebiliyorlar.  2015-2016 eğitim ve öğretim yılında Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği ücretsiz hazırlık kursuna katılarak LYS’ye giren 625 öğrenciden 495’i üniversitelerin çeşitli bölümlerine yerleşerek önemli bir başarıya imza atmıştı.

EĞİTİM, SANAT, SPOR VE MESLEK EDİNDİRME KURSLARINA BAŞVURULAR DEVAM EDİYOR

Öte yandan Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından 2016-2017 Eğitim ve Öğretim yılı için düzenlenecek eğitim, sanat, spor ve meslek edindirme kurslarına başvurular devam ediyor. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği kurslar için bu sezon 53 farklı branşta kurs açılması planlanıyor. İl Milli Eğitim ve Çalışma ve İşkur İl Müdürlüğü ile ortaklaşa açılacak kurslara katılmak isteyen vatandaşların Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi, TRAMEK, Kalkınma Mahallesi Gençlik Merkezi, Kent Konağı, Esentepe Çocuk ve Gençlik Eğitim Merkezi ve Erdoğdu Gençlik Merkezi’ne 30 Eylül 2016 tarihine kadar müracaat etmeleri gerekiyor.

yesyeni-logo-final-326.png

 

Editör: TE Bilisim