Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Trabzon halkına en iyi hizmeti verebilmek amacıyla makine parkını güçlendirmeye devam ediyor.

TİSKİ’YE 6 ADET DAMPERLİ KAMYON ALINDI

Bu kapsamda Trabzon İçmesuyu ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğüne 6 adet damperli kamyon alımı gerçekleştirildi. Devlet Malzeme Ofisinden (DMO) 750 bin TL bedelle satın alınan kamyonlar TİSKİ Genel Müdürlüğüne teslim edildi.  Böylece TİSKİ Genel Müdürlüğünün kuruluşundan buyana alınan yeni araç ve iş makinesi sayısı 115’e ulaşırken bu araçlara toplamda 22 milyon TL ödendi. Bölgenin en geniş makine parklarından birine sahip olan TİSKİ Genel Müdürlüğü toplamda 208 araç ve iş makinesi ile çalışmalarını sürdürüyor.

ULAŞIM FİLOSUNA 12 ADET MİDİBÜS EKLENDİ

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı bünyesine de 12 adet belediye tipi midibüs alımı gerçekleştirildi. Toplamda 2,33 milyon TL bedelle DMO’dan satın alınan araçlar Büyükşehir Belediyesi tarafından teslim alındı. Toplu taşımada kullanılan miadını doldurmuş araçların yerine alınan midibüsler; Beşikdüzü ilçesinin Oğuz ve Karaçam, Yomra ilçesinin Kaşüstü, Ortahisar ilçesinin Yalıncak ve muhtelif mahallelerinde toplu taşımacılık hizmetinde kullanılacak. 25+22+1 yolcu kapasiteli olan Otokar Sultan City marka ve modelli şehir içi belediye tipi otobüslerin klima ve engelli rampası gibi toplu taşımacılıkta önem arz eden birçok özelliği bulunuyor.

Konuyla ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, 2009 yılından itibaren araç ve makine parkını güçlendirmeye büyük önem verdiklerini ifade etti. Son olarak TİSKİ Genel Müdürlüğü bünyesine damperli kamyon ve Ulaşım Dairesi bünyesine midibüs alımı yaptıklarını ifade eden Başkan Gümrükçüoğlu, “Görevleri şehir halkına hizmet olan belediyelerin başarıya ulaşabilmeleri için araç ve makine parkları büyük önem arz etmektedir. Göreve geldiğimiz günden itibaren bu alanda Belediyemizi güçlendirmeye büyük önem verdik. Son olarak bu araçlarımızın alımını gerçekleştirerek halkımızın hizmetine sunduk. Her şeyin en iyisine layık olan Trabzon halkı için gece gündüz çalışmaya devam ediyoruz” dedi.

yesyeni-logo-final-306.png

 

Editör: TE Bilisim