Yol çalışmalarına aralıksız olarak devam eden Trabzon Büyükşehir Belediyesi, 20 Ağustos itibariyle 2016 yılı içinde mahalle yolları ve ana arterlere 150 bin ton asfalt serdi. Büyükşehir Belediyesi asfaltlama çalışmalarının yanında ayrıca il genelinde 50 milyon TL’lik yol betonlaması gerçekleştiriyor. Betonlamada olduğu gibi asfaltlamada da 2016 yılı içinde 50 milyon TL’lik yatırım yapmayı planlayan Büyükşehir Belediyesi, menfez, istinat duvarı ve kanava gibi sanat yapıları inşaatlarına ve stabilize yollardaki bakım-onarım çalışmalarına aralıksız olarak devam ediyor.

Konuyla ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, bu şekilde her yıl daha da artan bütçelerle icra edecekleri çalışmalarla Trabzon il genelindeki yol sorunlarına son vermeyi planladıklarını kaydetti. Değerlendirmesinde Türkiye’nin en uzun yol ağına sahip ilinin Trabzon olduğunun altını çizen Başkan Gümrükçüoğlu, “Hedefimiz 2019 sonuna kadar tüm mahalle yollarımızı muntazam hale getirmektir. Büyükşehir Belediyesi olarak bu yıl sadece asfaltlama ve betonlamaya 100 milyon TL ayırmış bulunmaktayız. Bu rakam Trabzon tarihinin rekorudur. Daha önce Trabzon’da yollara en fazla yatırım yapılan yıllarda bile bir yıl içinde ancak bu rakamın üçte biri kadar yatırım yapılabilmiştir” diye konuştu.

Asfalt ve betonlama çalışmalarının yanı sıra yollarla ilgili olarak diğer çalışmalara da süratle devam ettiklerini yineleyen Gümrükçüoğlu, “Stabilize yollarımızda gerçekleştirmekte olduğumuz bakım-onarım çalışmalarını ve sanat yapısı inşaatlarını da göz önüne aldığımızda aynı gün içinde Trabzon’un 20 ila 25 ayrı noktasında çalışma yaptığımızı mutlulukla görüyoruz. Bu çalışmalarımız milletimizin parası ile yine milletimiz için gerçekleştirilmektedir. Her şeyin en iyisine layık olan kadirşinas Trabzon halkına hizmet etmenin gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz” ifadelerini kullandı.

yesyeni-logo-final-242.png

Editör: TE Bilisim