77 Ülkenin Büyükelçisi Trabzon'a Geldi!

 77 Ülkenin Büyükelçileri Ve Konsoloslarından Oluşan Heyet Trabzon’a Geldi.

Üç Günlük Program Kapsamında Aileleriyle Birlikte Yaklaşık 150 Kişiden Oluşan Heyet Trabzon’un Tarihi Ve Turistik Yerlerin Gezerken Karadeniz’in Doğasına Hayran Kaldı. Sabah Saatlerinde Sümela Manastırı’nı Ziyaret Eden Heyet Daha Sonra Ayasofya Müzesi’ni Gezdi. Heyet Yarın Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi’nin Yer Alacağı Türkiye’nin Ekonomik Kalkınma Ve İhracat Konularının Değerlendirileceği Toplantıya Katılacak.

ÖĞLE YEMEĞİNİ NİHAT USTA’DA YEDİLER

77 Ülkenin Büyükelçileri Üç Günlük Trabzon Programının Birinci Gününde Akçaabat’a Gelerek Nihat Usta Köfte Salonunda Köfte Yediler.

Sümela Manastırından Sonra Akçaabat’a Gelen 77 Ülkenin Büyükelçileri Ve Konsoloslukları Nihat Usta’da Yedikleri Akçaabat Köftesinden Çok Memnun Olduklarını Söylediler. Kendi Ülkelerinde Böyle Bir Köfte Lezzetini Bulamadıklarını Belirten Büyükelçi Yetkilileri Nihat Usta’ya Teklif Üzerine Teklif Yaptılar.

Akçaabat Köftesini Çok Beğenen Konsolosluk Yetkilileri, Nihat Usta İstediğinde Kendi Ülkelerinde İşyeri Açma Kolaylığı Sağlayabileceklerini Söylediler.

Nihat Usta’da Büyükelçileri Kendi Müessesinde Ağırlamanın Mutluluğunu Yaşarken Sözlerine Şu Şekilde Devam Etti.“ 77 Ülkenin Büyükelçilerini Ve Konsolosluklarını Akçaabat’ta Ve Kendi İşyerimde Ağırlamaktan Mutluluk Duydum. Özellikle Büyükelçi Ve Konsolosluk Yetkilileri Bizlerle İrtibata Geçerek, Trabzon Programında Bizleri Seçtiklerini Ve Nihat Usta’da Yemek Yiyeceklerini Söylediler. Bizlerde Olağanüstü Bir Çaba Sarf etmeden Rütün Bir Şekilde Konsolosluk Ve Büyükelçi Yetkililerini Ağırladık Ve Kendilerine Akçaabat Köftesini Yedirdik. Menümüzde Akçaabat Köftesinin Haricinde Balık Ve Izgara Çeşitleri Olmasına Rağmen Tüm Konuklar Sadece Akçaabat Köftesi Yemek İstedi. Yemekten Sonra Tercümanlar Aracılığı İle Duydukları Memnuniyeti Halkla İlişkiler Sorumlumuza İleten Büyükelçiler Daha Sonra Akçaabat İlçemizden Ayrıldılar.”

1-(1)-001.jpg1-(3)-001.jpg1-(6)-001.jpg1-(12).jpg

 

 

 

Editör: TE Bilisim