Büyük Anadolu Hastaneleri TİP 2 Diyabetten Kurtulmuş Hastalarla Bir Araya Geldi

Tip 2 Diyabet (Şeker Hastalığı) tedavisinde sadece Türkiye'den değil, Dünyanın dört bir yanından gelen hastalara şifa dağıtan Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri, "Bizimle bir yolu daha var" sloganıyla başlattığı etkinlikte, Trabzon'da şeker ameliyatı olmuş hastalarıyla bir araya geldi.

Tip 2 Diyabet (Şeker Hastalığı) tedavisinde Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri adından söz ettirmeye devam ediyor. Sadece Türkiye'den değil, dünyanın dört bir yanından gelen yabancı hastalar, hastaneyi tercih ederek şifa buluyorlar. Tip 2 diyabet (Şeker) tedavisi konusunda aldığı başarılı sonuçlarla umut olmaya devam eden Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri tarafından  "Bizimle bir yolu daha var" sloganıyla başlatılan etkinlikte daha geniş kitlelere Tip 2 diyabetin tedavisinin olduğunu anlatılarak bilgiler veriliyor.

ETKİNLİKTE BİRARAYA GELDİK

Trabzon'da şeker ameliyatı olmuş hastalarla düzenlenen kahvaltıda Bir araya gelen Samsun Büyük Anadolu Meydan Hastanesi Genel Cerrahi, Bariatrik ve Metabolik Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Muzaffer AL, Kurumsal İlişkiler ve İş Geliştirme Müdürü Fatih Esen ve Kurumsal İlişkiler ekibinin yer aldığı program hakkında bilgi veren Esen, "Hastanemiz tarafından Sosyal sorumluluk bilinciyle, bilgilendirmeye yönelik yaptığımız bu konferanslarda Tip 2 Diyabet Hastalığının bir tedavisinin olduğunu herkese anlatıyoruz. Hastalarımızla tedavi olduktan sonra periyodik bir şekilde Bir araya geliyoruz, onların takibini gerçekleştiriyoruz. Bir anlamda hastanemiz de ameliyat oldu, gitti bitti diye be şey yok. Asıl süreç ondan sonra başlıyor. Hastalarımızla her zaman aile ortamında yakından ilgileniyoruz. Bugünde burada yaptığımız etkinlikte Bir araya geldik. Biz artık bir aile gibiyiz" dedi.

TİP 2 DİYABET ŞEKER HASTALIĞI NEDİR?

Samsun Büyük Anadolu Meydan Hastanesi Genel Cerrahi, Bariatrik ve Metabolik Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Muzaffer AL'da şeker hastalığı diğer bir adıyla Tip 2 D

Diyabet nedir? Bu konuda bilgiler verdi.

Opr. Dr. Muzaffer AL, “Şeker hastalığı eski çağlardan beri bilinen, hayat boyu süren bir hastalıktır. Ülkemizde yaklaşık iki milyon şeker hastasının ve iki milyon kadar da gizli şeker hastasının olduğu sanılmaktadır. Vücutta çeşitli organları etkilemesi ve bozması yanında yol açtığı sosyal ve ekonomik sorunlar nedeni ile modern toplumun sosyal bir hastalığı ve problemi olmuştur. Şeker hastalığı, pankreasta yapılan ve kan şekerini düşürücü bir işlevi olan insülin hormonunun yokluğu veya azlığı veyahut da etkisizliği sonucu oluşur.

KİMLER AMELİYAT OLABİLİR

Kanda şeker (glikoz) seviyesi yükseldiğinde (örneğin yemeklerden sonra olduğu gibi) pankreastaki beta hücrelerinden insülin kana salınır. İnsülin vücutta çeşitli dokulardaki (karaciğer, kas ve yağ dokuları gibi) hücrelerde bulunan reseptör adı verilen insüline duyarlı alıcılara bağlanarak kandaki şekerin hücreler içine girmesine ve buralarda yakıt olarak kullanılıp enerji oluşmasına imkân sağlar. Vücutta insülin yokluğu ya da insülin var olduğu halde etkisiz bulunduğu durumlarda kandaki şeker hücreler içine giremez ve bu şekilde kan şekeri yüksek bir seviyeye çıkar.

Ameliyatlar sadece tip 2 diyabet hastalarına uygulanmaktadır. Tip 1 diyabetle tip 2 diyabet tamamen birbirinden farklı iki hastalıktır. Tip 1 diyabette insülin üretimi hiç yoktur. Bu ameliyatları yapabilmemiz için insülin üretimi mevcut olmamalı. Tip 2 diyabette insülin üretimi vardır fakat vücut kullanamaz. Biz bu ameliyatlarla vücudun kendi ürettiği insülini kullanmasına yardımcı oluyoruz.

OPERASYON SONRASI TAKİP

Biz Büyük Anadolu Hastaneleri olarak 2013 yılının sonunda Obezite ve Metabolik Cerrahi Merkezini kurduk. O günden bu yana Türkiye’den yurt dışından bin 400’ün hastaya merkezimizde tedavi uyguladık. Her hastamızın takibini yapıyoruz. Onların hayatını daha kolaylaştırmak ve sağlıklarını takip etmek için bunu yapıyoruz. Fırsat buldukça da Bir araya gelerek durumları konusunda konuşuyoruz. Bu süreçlerde takip çok önemlidir. Biz bunu çok iyi başardık" dedi.

Konuşmaların ardından program sohbet ortamında devam etti. ​

670-530.gif123456---kopya-20180506200631.png

Editör: TE Bilisim