Burun Estetiğinde Yeni Dönem: Sıvı Rinoplasti!

Burnunun Yüzüne Yakışmadığını Düşünen Ancak Ameliyat Olma Konusunda Tereddüt Yaşayan Hastalar Şimdilerdekesiye Gerek Kalmadan Yapılan "Sıvı Rinoplasti" İşlemini Tercih Ediyor. Halk Arasında "Burun Dolgusu" Olarak Da Bilinen Sıvı Rinoplasti Yöntemi İle Hem Burnunuzun Şeklini Değiştirebilir, Hem De Nefes Alma Kalitenizi Yükseltebilirsiniz.

Buruna Genellikle Dolgu Maddesi Enjekte Edilerek Yapılan Bir İşlem Olan Sıvı Rinoplastinin Burunda Ameliyatsız Düzeltme İsteyen Hastalar Tarafından Son Dönemlerde Sıklıkla Talep Edildiğini Dile Getiren Kulak Burun Boğaz (Kbb) Uzmanı Op. Dr. Hünkar Batıkhan, "Kesi Olmadan Burnun Şeklini Değiştirmek İçin Günümüzdeki En İyi Yöntem Olan Sıvı Rinoplasti İle Burnunuzdaki Tümsekler Yumuşatılabilir Ve Burun Ucuna Hacim Eklenebilir. Sıvı Rinoplasti Yöntemi İle Burun Şeklinde Düzeltme Yapılmasının Yanı Sıra Burun Ucu Da Kaldırılarak Nefes Girişinin Sağlanması Yoluyla Nefes Alma Kalitesini Yükseltmek De Mümkündür" Dedi.

“Doktorun Da Oluru Önemli”

Sıvı Rinoplasti İçin Uzman Doktor Tarafından Yapılacak Muayene Sonrasında Hastanın Burun Yapısının Bu İşleme Uygun Olup Olmadığına Karar Verilmesi Gerektiğinin Altını Çizen Op. Dr. Batıkhan, "Bu İşlem, Ameliyat Olmak İstemeyen Hafif Ya Da Orta Sorunlu Vakalarda Uygulanır Ancak Uzman Doktorun Onayı Dahilinde Olması Çok Önemlidir. Sıvı Rinoplasti İşlemi, Sürekli Bir Sonuç Vermez, 6-12 Ay Gibi Bir Süre İçin Konfor Sağlar. Hiç Bir Handikabı Yoktur Ve Kişi Hemen Normal Hayatına Dönebilir. Denize, Havuza Girebilir, Makyaj Yapabilir, Spora Gidebilir" İfadelerine Yer Verdi.

"Ameliyata Engel Değil"

Op. Dr. Batıkhan, Bu Yöntemin Sonrasında Burun Estetiği Yapılmasında Herhangi Bir Sakınca Olmadığını Da Sözlerine Ekleyerek, "Bu İşlem Genellikle Burun Estetiği İşlemi Öncesi Kişinin Nasıl Bir Sonuç Alabileceğini Canlı Görmesi, Deneyimlemesi Açısından Sıkça Tercih Ediliyor. Zaten Genellikle Dolgu Yaptıran Hastalarımız Elde Edilen Olumlu Sonucu Görünce Ameliyat Olmak Ve Kalıcı Bir Konfor Elde Etmek İstiyor. Bu İşlemle Hem O Anda Kozmetik Anlamda Hastayı Rahatlatıyor Hem De Onu Psikolojik Olarak Ameliyata Hazırlamış Oluyoruz. Dolgu İşleminden 6-12 Ay Sonra Burun Estetiği Yapılmasında Herhangi Bir Engel Yoktur" Diye Konuştu.

Kimler Tercih Edebilir?

Burnunda Estetik Açıdan Sorun Yaşayanlar Tarafından Daha Sık Tercih Edilen İşlemle İlgili Op. Dr. Batıkhan, Şu Bilgileri Verdi: "Genellikle Burun Sırtının Hafif Köprülü Olduğu, Burun Ucunun Şekillendirilmeye, Yükseltilmeye İhtiyaç Olduğu Vakalarda Tercih Ediliyor. Ancak Dolgu İşleminin Nefes Alma Kalitesine De Faydası Var. Bazı Burunlarda, Burun Ucu Düşük Olduğu İçin Hava Girişi Zorlaşıyor. Hava, Girişlerde Türbülansa Uğruyor Ve Hasta Tam Nefes Alamıyor. Bu İşlemle Burun Tabanına Dolgu Yapınca Burun Ucu Yükseliyor Ve Hava Girişi Rahatladığı İçin Nefes Kalitesi De Artıyor."

b-024.png

Editör: TE Bilisim