Fırtına ‘Zengin’ esti

Trabzonspor, Avni Aker Stadı'nda ağırladığı Bursaspor'u 1-0 yenerek lige 3 puanla başladı. Son 4 sezonda ilk hafta maçlarını kazanamayan Fırtına bu maçta Erkan’ın golüyle galip gelerek bu şanssızlığını yendi.

UEFA Avrupa Ligi'ne 3. ön eleme turunda veda eden Trabzonspor, yeni transferleriyle Spor Toto Süper Lig'in ilk haftasında evinde geçen sezonki kadrosundaki oyuncularının çoğunu gönderen Bursaspor'u ağırladı. Hüseyin Avni Aker Stadı'nda oynanan mücadelede 1-0 ev sahibinin üstünlüğü ile sona erdi.

Son 4 sezonda ilk hafta maçlarını kazanamayan Fırtına, evinde galibiyetle başlayarak bu şanssızlığını Erkan Zengin'in attığı golle kırarak lige 3 puanla başladı. Timsah da geçen sezonki kadrosundaki oyunculardan yoksun çıktığı deplasman maçından puansız bir şekilde evine döndü.

TİMSAH GOLE YAKLAŞTI

Timsah gole çok yaklaştı. Hızlı gelişen Bursaspor atağında Josue'nin ara pası ile kaleci ile karşı karşıya kalan Luis Advincula ceza sahasına girer girmez yerden vuruşunu yaptı ancak top sol direkten oyun alanına tekrar döndü.

İKİ MÜKEMMEL HAREKET

Mücadelenin 36.dakikasında Stephane M`bia'nın mükemmel şutuna aynı mükemmellikte Mert Günok kurtarışıyla cevap verdi. M'bia'nın bu şutu Trabzonspor'un ilk kaleye bulan topu oldu.

İlk yarıda başka pozisyon olmazken takımlar soyunma odasına 0-0'lık beraberlikle gitti.

ÖZER İLE MEDJANİ TARTIŞTI

Maçın ilk yarısında hakemin bitiş düdüğünün ardından Özer ve Medjani tartıştı. Medjani'nin üzerine yürüyen Özer'i, Constant engellemek istedi. Özer'in bu oyuncuyu da itmesinin ardından araya giren diğer oyuncular, olayı yatıştırdı.

DAME N'DOYE SİFTAH YAPTI

Trabzonspor ikinci yarıya iki oyuncu değişikliği yaparak başladı. Oscar Cardozo ve Carl Medjani oyundan alınırken yerlerine Aykut Demir ve Dame N'Doye oyuna dahil oldu. Bu değişiklikle Hull City'den transfer edilen N'Doye bordo-mavili formayla ilk maçına çıkarak siftah yaptı.

ERKAN ATTI FIRTINA KAZANDI

Şota'nın takımı sağ kanat organizasyonunda Erkan Zengin'in golü ile öne geçti. Sağ kanattan köşe vuruşunda Yusuf'un açtığı ortaya yükselen Mustafa Yumlu kafa ile topu arka direğe gönderdi. Bu noktada bulunan Erkan Zengin topu ağlara göndermeyi

başardı. Erkan attığı golle takımını 1-0 öne geçirirken, gol sevincini abarttığı gerekçesiyle de hakem Tolga Özkalfa tarafından sarı kartla cezalandırıldı.

Maçta başka gol olmayınca Karadeniz ekibi 1-0 galip ayrılarak lige 3 puanla başlangıç yaptı.

MAÇTAN NOTLAR

Arveladze'nin ilk lig maçı

Trabzonspor'da teknik direktör Şota Arveladze, bordo-mavili takımın başındaki ilk lig maçına çıktı.

UEFA Avrupa Ligi'nde bu sezon 4 maçta takımın başında yer alan Gürcü teknik adam, bu kez ligdeki ilk sınavını verdi. Bursaspor'da daha önce lig şampiyonluğu başarısı yaşayan Ertuğrul Sağlam da bu sezon öncesi eski ekibine dönmesinin ardından ilk lig karşılaşmasında takımın başında yer aldı.

Taraftar ilgisi az oldu

Trabzonspor'da sezonun ilk lig maçına taraftarlar fazla ilgi göstermedi.

Hüseyin Avni Aker Stadı'nın özellikle maraton tribününde geniş boşluklar görülürken, 24 bin kişilik statta yaklaşık 10 bin taraftar yer aldı. Taraftarlar maç öncesi kendilerine dağıtılan Türk bayrağı ve bordo-mavi flamalarla takımlarına destek verdi.

Yaklaşık 50 kişilik Bursaspor taraftarı da kendilerine ayrılan misafir takım tribününde yer alarak takımlarını Trabzon deplasmanında yalnız bırakmadı.

Taraftarlardan dev şampiyonluk pankartı

Trabzonspor taraftarları maç öncesi Hüseyin Avni Aker Stadı'ndaki son sezonuna vurgu yapan dev bir pankart açtı.

Kapalı tribünün çatısından sarkıtılan ve Trabzonspor'da şampiyonluk kupaları kaldıran eski başkanlar ile kulübün ilk binasının fotoğrafların yer aldığı pankartta, "Burada yazıldı efsaneler. Burada kazanıldı en büyük zaferler. Efsane stadımızın son senesinde şampiyonluk için el ele" ifadelerine yer verildi.

Maç başlamadan önce sahada da dev Trabzonspor ve Türk bayrakları açıldı.

Editör: TE Bilisim