Başbakan Binali Yıldırım, Elazığ’dan Öğrencilere Burs Müjdesi Verdi. Yıldırım, "2003’te Öğrenci Başına 45 Lira Burs Veya Kredi Veriyorduk, 2018’de Bu Rakam 470 Lira Olacak. 425’di Hadi Bakalım Bu Sene 470’e Çıktı. Bunu Da İlk Elazığ’da Açıklamış Olduk" Dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, Üniversite Öğrencilerine Tavsiyede Bulunarak, "Gençler, Benim Size Önerim, Bu Yılları Değerlendirin. Bu Yıllar Sizin Lisan, Dil İşini Halletmeniz İçin Çok Ama Çok Önemli Dönemdir. Mezun Olduğunuzda Artık Yabancı Dil Problemi Kalmamış, Hayata Hazırlanmış Gençler Olarak Yetişmenizi Canı Gönülden Arzu Ediyoruz." Dedi.

Yıldırım, Atatürk Kültür Merkezi'nde Düzenlenen Fırat Üniversitesi Akademik Yılı Açılışı Ve Fahri Doktora Tevcih Töreni'nde, Kendisine Tevdi Edilen Fahri Doktora İçin Üniversite Mensuplarına Teşekkür Etti.

Üniversitelerin, Türkiye'nin Geleceği Olduğunu, Ancak Üniversitelerle Muasır Medeniyetler Seviyesi Hedeflerinin Yakalanacağını Dile Getiren Yıldırım, Üniversiteleri Ziyaret Etmeyi İhmal Etmediğini Belirtti.

Türkiye'nin Kalkınma Ve İlerleme Yolunda Büyük Mesafeler Kat Etmesinde Üniversitelerin Rolüne İşaret Eden Yıldırım, Demokrasinin Gelişmesi, Kalkınma Sürecinin Tamamlanması, Hukuk Devleti Anlayışının Daha Da Güçlenmesinde Üniversitelerin Öncü Rol Oynadığını Bildirdi.

Yıldırım, Türkiye'yi Son 15 Yılda Nereden Nereye Getirdiklerini Anlamak İçin Sadece Üniversitelere Bakmanın Bile Yeterli Olacağını Vurgulayarak, "Hepimiz Biliyoruz Gençler, Gelecek Sizin. Bugün Sizlerin Nüfusu, Toplam Nüfusumuzun Tamamını Oluşturmuyor Ama Gelecekte Nüfusumuzun Tamamı Sizlerden Oluşacak. Türkiye'yi Taşıyacak Nesilleri Yetiştirmek De Bizim Görevimiz." İfadesini Kullandı.

Türkiye'nin Gelecek Hedeflerinin, Ufku Açık, Bilgili, Donanımlı, Özgüveni Gelişmiş Şekilde Yetişen Gençlerin Gayret Ve Çabalarıyla Sağlanacağına Dikkati Çeken Yıldırım, Ülkenin Bugününe Ve Yarınına Yaptıkları Katkılar İçin Akademik Çevreye Ve İdari Kadrolara Teşekkür Etti.

"ÜNİVERSİTE YILLARI ALTIN YILLARDIR"

Başbakan Yıldırım, Gençlerin Donanımlı Şekilde Yetişmesinin Öncelikli Amaçları Olduğuna Değinerek, Şöyle Devam Etti:

"Üniversite Yılları Altın Yıllardır. Sevgili Gençler, Benim Size Tavsiyem, Önünüzde Birkaç Seneniz Var. Ondan Sonra Bu Yılları, Bu Güzel Zamanları Bulamazsınız. Biliyorum Hepiniz Düşünüyorsunuz. 'Bir An Önce Şu Üniversiteyi Bitirsek De İşimize, Gücümüze Baksak.' Buradayken Bu Duyguya Hakimsiniz Ama Unutmayın Mezun Olduktan Sonra Bu Ortamı Çok Özleyeceksiniz. Onun İçin Sizin İçin Altın Değerinde Fırsat Olan Bu Zamanı En İyi Şekilde Değerlendirmelisiniz."

Öğrencilerle Tecrübelerini Paylaşan Yıldırım, Şunları Aktardı:"Sizin Gibi Üniversite Yıllarında Bulunan Bir Ağabeyiniz Olarak, Yaşadığım Şu Tecrübeyi Burada Paylaşmak İstiyorum; Biz Üniversitede Daha Doğrusu Ortaokulda, Lisede, Üniversitede, Yüksek Lisansta Hep Yabancı Dil Okuduk. Mezun Olduk, Hayata Atıldık, Baktık Ki Hiçbir Şey Bilmiyoruz. O Kadar Sene Dil Okumamıza Rağmen Uygulamaya Geçtiğimizde Bir Şey Öğrenmediğimizi Fark Ettik. Bunun Meslek Hayatında Ne Kadar Büyük Eksiklik Olduğunu Hep Gördük, Hep Yaşadık. O Yüzden 40 Yaşından Sonra Evli, Çocuk Sahibi Bir Adam Olarak Yabancı Memleketlere Gidip Lisan Öğrenmek Zorunda Kaldık. Gençler, Benim Size Önerim, Bu Yılları Değerlendirin. Bu Yıllar Sizin Lisan, Dil İşini Halletmeniz İçin Çok Ama Çok Önemli Dönemdir. Mezun Olduğunuzda Artık Yabancı Dil Problemi Kalmamış, Hayata Hazırlanmış Gençler Olarak Yetişmenizi Canı Gönülden Arzu Ediyoruz."

Yıldırım, Dünyanın "Küresel Bir Köy Haline Geldiğini Belirtti.

Başbakan Yıldırım, Şunları Kaydetti:

"Sadece Türkiye'nin Meseleleri Değil Bugün İnternet, Bilişim Teknolojileri Ve Yapay Zeka Gibi Yeni Yeni Hayatımıza Giren Alanlar, Bizi Küresel Birer Aktör Haline Getiriyor. Bu Bakımdan Yarışta Geride Kalmamak Ve Başa Güreşen, Söz Sahibi Milletler Arasında Yerimizi Almak İçin Zamanı Çok İyi Değerlendirmemiz Lazım. Şu Anda Aslında Zaman Paranın Önüne Geçmiştir. Hani 'Vakit, Nakittir' Deriz Ya, Bu Gerçekten Doğru. Parayı Kaybederseniz Tekrar Bulabilirsiniz Ama Zamanı Kaybettiğinizde Geri Getirme Şansınız Yok. Onun İçin Yapacağımız Her İşte Zamanı En Etkin Şekilde Kullanıp, Kendimizi Tam Donanımlı Halde Geleceğe Hazırlamamız Lazım. Gençlik Yılları, Öğrencilik Psikolojisi 'Aman Bugün Olmazsa Yarın Olur. Yarın Olmazsa Öbür Gün Olur.' Gibi Düşünceler Doğal Olarak Hakim Olur. Hepimizde Bu Var Ama Unutmayın Zaman Su Gibi Akıyor, Çok Çabuk Geçiyor."

BAŞBAKAN YILDIRIM, 2018 YILININ BURS VE KREDİ RAKAMINI DA AÇIKLADI

Öğrenci Sayısının 7 Milyonu Aştığını Belirten Başbakan Binali Yıldırım, "Okullara Her Türlü Alt Yapıyı Yapmışız. Sadece Yol Yapmamışız, Akıl Yolu Yapmışız. Doğuda Ne Varsa, Batıda O Var. İletişimde Sayısal Uçurumu Ortadan Kaldırdık. Şuanda Okullarımızda Etkileşimli Tahtalar Var, İnternet Bağlantısı Var, Merkezi Sistemler Hocalarımız İmtihan Yapabiliyor. 190 Yurdumuz Vardı, 562 Yeni Yurt Buna İlave Ettik 752'ye Çıkarttık. Hizmet Standartlarını Yükselttik, Şimdi Otel Odaları Gibi 3 Öğrencinin Bir Odada Kalacağı Yurtlarımız Var. Öğrencilerimiz Burs Ve Kredi İle Desteklendi. 2003'te Öğrenci Başına 45 Lira Burs Veya Kredi Veriyorduk, 2017'de 425 Oldu, 2018'de Bu Rakam 470 Olacak. Bunlar Önemli Gelişmeler Yeterlimi Yetmez. Bunu Da İlk Defa Elazığ'da Açıklıyorum" Şeklinde Konuştu. "

AMA ŞUNU HERKES BİLSİN...

" Başbakan Yıldırım, Türkiye'nin Etrafında Bir Şer Çemberi Oluşturulmaya Çalışıldığını Belirterek, "Ama Şunu Herkes Bilsin. Bu Aziz Millet 15 Temmuz'da Herkese, Bilen Bilmeyen, Yedi Düvele Türk Milletinin Nasıl Bir Millet Olduğunu Göstermiştir. Bayrağı İndirmemiş, Ezanları Dindirmemiştir. Onun İçin Ülkemizin Geleceği Her Bakımdan Parlaktır. Yarınımız Bugünümüzden Çok Daha Güzel Olacak, Hiç Endişeniz Olmasın." Dedi.

"VATANDAŞLARIMIZ RAHAT OLSUN"

Liseye Ve Üniversiteye Giriş Sisteminde Yapılan Düzenlemeler Hakkında Da Açıklamalarda Bulunan Başbakan Yıldırım, "Vatandaşlarımız Rahat Olsun, Hiçbir Şekilde Öğrencilerimizin Aleyhine Bir Düzenleme Asla Olmayacak, Daha İyi Olacak. Daha Rahat Edecekleri, Streslerinin Azalacağı, Rahat Rahat Geleceğe Hazırlanacakları Bir Geçiş Sistemi Getiriliyor." İfadelerine Yer Verdi.

1-212.png

 

 

Editör: TE Bilisim