Kafeterya Değil Cami 

Trabzon’un Akçaabat İlçesinde Dış Cephesi Ve Minaresi Cam Kaplanarak İnşa Edilen Söğütlü Hicret Camisi, Dikkat Çekiyor. Yapıyı Kafeterya Zanneden Üniversite Öğrencileri Ve Bazı Vatandaşlar, Yanından Geçip, Namaz Kılmak İçin Uzaktaki Başka Bir Camiye Gidiyor.

İlçenin Söğütlü Mahallesi’nde 1988 Yılında Mescit Olarak Hizmet Veren Yapının Yerine, Yöre Sakinleri Ve Hayırsever İşadamlarının Da Yardımlarıyla Yapılan Cami, 2013 Yılında İbadete Açıldı. Cami, ‘Söğütlü Hicret Cami’ Adıyla Diyanet İşleri Başkanlığı Bünyesine Devredildi. Caminin Dış Cephesi Ve Minaresi, Klasik Mimarinin Aksine Cam Kaplanarak İnşa Edildi. Sıra Dışı Ve Modern Görünüşüyle Dikkat Çeken Cami, Bölgedeki Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Fatih Eğitim Fakültesi’nde Öğrenim Gören Öğrencilerin Ve Bazı Vatandaşların İlgi Odağı Oldu. Öğrenciler, Kafeteryaya Benzettikleri Yapının Cami Olduğunu Öğrenince Şaşırıyor. Yapının Cami Olduğunu Bilmeyen Vatandaşlar İse Yanından Geçip Uzaktaki Başka Camiye Giderek İbadet Ediyor.

‘Kafeteryaya Benzetip Gelenler Namaz Kılıyor’

Caminin İmamı İrfan Özgür, Caminin Özellikle Üniversite Öğrencilerince Merak Uyandırdığını Belirtti. Özgür, “Burası Mimarisi Bakımından Özellikle Öğrencilerin Çok Dikkatini Çekiyor. Burayı Bir Kütüphane Ve Kafeterya Tarzında Görüyorlar Ama İçeri Geldiklerinde İse Bir Mabet Karşılarına Çıkıyor. Sonrasında Da Onun Huzuruyla Ve Sevinciyle Hem Bir Namaz Kılmış Oluyorlar, Hem De Böyle Bir Yapıyla Karşılaştıkları İçin Memnun Kalıyorlar. Bu Manada Onları Cezbeden Bir Camimiz Olmuş Oluyor. Mahalle Sakinleri De Camimizi Hoş Buluyor” Dedi.

İlginç Ama Güzel Bir Yapı’

İlk Gördüğünde Yapının Kafeterya Olduğunu Zannettiğini Anlatan Üniversite Öğrencisi İsmail Akgül De, “Arkadaşlarımla Gezerken Burayı Daha Çok Kafeterya Veya Kütüphane Tarzı Bir Şey Olarak Düşünmüştük. Burasını Cami Olduğunu Daha Sonra Anladık. İlginç Ama Güzel Bir Yapı” İfadesinde Bulundu. 

670-477.gif123456---kopya-20180428224928.png

 

 

Editör: TE Bilisim