Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta, Çin’de Forma Giyen Milli Futbolcu Burak Yılmaz’ı Transfer Etmek İstediklerini Söyleyerek, “Çin’de Oynuyor Ve Kulübüyle Anlaşmak Gerekiyor. Şu Anda Yoğun Bir Şekilde Kulübüyle Anlaşmaya Çalışıyoruz. Önümüzdeki Günlerde Netleşmiş Olacak” Dedi.

Trabzonspor Macaristan'ın Telki Kasabasında Yaklaşık 15 Gün Süren Sezon Öncesi Birinci Etap Kampının Son Gününde Oynadığı Hazırlık Maçı İle Kampı Tamamlarken, Başkan Usta Da Önceki Akşam Oynanan Maçın Son Dakikalarında Stada Gelerek İzledi. Maç Sonunda Kampı Takip Eden Basın Mensuplarının Sorularını Cevaplandıran Başkan Usta, Burak Yılmaz'ın Yanı Sıra Adı Geçen Diğer Transferler Ve Ersun Yanal İle Yapacağı Toplantıya İlişkin Konuştu.

"Burak Yılmaz'la Anlaştık"

Çin'de Forma Giyen Milli Futbolcu Burak Yılmaz'ın Transferi Hakkında Açıklamalarda Bulunan Usta, "Burak'ın Çin'den Ayrılması Söz Konusu Olabilir. Burak Trabzonspor'da Oynamak İstiyor, 50. Yılında Bu Takımda Olmak İstiyor. Biz De Burak'ı Takımda Görmek İstiyoruz. Burak Sonuçta Çin'de Oynuyor Ve Kulübüyle Anlaşmak Gerekiyor. Şu Anda Yoğun Bir Şekilde Biz De Kulübüyle Anlaşmaya Çalışıyoruz. Önümüzdeki Günlerde Netleşmiş Olacak. Ancak Çin Kulübü İle Anlaşmış Olursak, Anlaşabilirsek Burak İle Bu Yolculuğu Birleştirmiş Olacağız. Şu Anki Görünen Tablo Bu" Şeklinde Konuştu.

"Zlatko Junuzovic Olmadığı İçin Çok Üzüldüm"

Trabzonspor'a Transferini Çok İstediği Ancak Gerçekleşmeyen Werder Bremen'in Kaptanı Zlatko Junuzovic'le İlgili De Usta, Şunları Söyledi:

"Zlatko İle Büyük Oranda Anlaşmıştık. Ancak Ailesel Bir Sorun Nedeniyle, En Azından Kendisi Tarafından Bize Aksettirilen Bu. O İş Olmadı. Bundan Sonra Da Olacağını Zannetmiyorum. Medel Konusunu Herkes Biliyor. Biz Inter'le Bu Konuda Anlaştık. Ancak Oyuncu İle De Menajeriyle De Görüşüyoruz. Dün De Bir Görüşme Yaptık. O Da Birkaç Gün İçerisinde Belli Olur. Eğer Oyuncu İle Anlaşmamız Tamamlanırsa Kulüp İle Anlaştığımız İçin Çok Hızlı Bir Şekilde Onu Da Tamamlamış Oluruz. Görünen Şekliyle Bizim 2-3 Oyuncuya İhtiyacımız Var. Ve Ne Kadar Erken Olursa O Kadar İyi Olacak. Ancak Trabzonspor Açısından Burada Gerçekten Kalıcı Olan Ve Takıma Olağanüstü Katkı Sağlayacak Olan Doğru İsimleri Katmamız Şart. Yoksa Onun Bedeli Çok Ağır Oluyor. Doğru Oyuncu Seçilmediğinde, Onu Bir De Gönderme Problemi İle Karşılaşırsınız Ki O Çok Önemli Bir Sorun. Onun İçin Biraz İnce Eleyip Sık Dokumak Zorundayız" Şeklinde Konuştu.

"Transfer İçin Önümüzde Zaman Var"

Trabzonspor'dan Gidecek Oyuncular Konusuna Da Değinen Başkan Usta, "Ekonomik Duruma Bakıyoruz. Gidecek Olanlar Gelecek Olanlar. Aslında Her İki İhtimale Göre De Plan Yapıyoruz. Önümüzde Biraz Daha Zaman Var, Acele Edip Yanlış Hareket Etmek İstemiyoruz. Çünkü Onun Bedeli Ağır Oluyor. Her Transfer Döneminde Yankılar Oluyor. 'O Geldi, Bu Gitti, Öyle Olacak, Böyle Olacak' Deniyor. Ancak Sezon Başladığında İşler Böyle Olmuyor. Yani Bu Sene De Çok İyi Oyuncular Geldi, Geçen Sene De Önceki Sene De Gelmişti. Ben Hatırlıyorum Her Sene Şu Söylenir, 'Bu Sene Lig Bambaşka Olacak'. Şimdi De Bu Sene İçin Bunlar Söyleniyor. Haliyle Bu İşin Doğasında Var. Oyuncu Geldiğinde Taraftar, Camia Heyecanlanıyor. Dediğim Gibi Doğru İsmin Gelmesi Gerekiyor. Hele Bizim İçin Bu Şart. Onun İçin Bir

Bakarsınız 15 Gün Gelmez, Bir Anda İkisi, Üçü Bir Anda Gelir Ve Olay Kapanır. Bunlar Da Olur" İfadelerini Kullandı.

"Ersun Yanal İle Değerlendirme Yapacağız"

Teknik Direktör Ersun Yanal İle Birlikte Bir Değerlendirme Yapacaklarını Belirten Başkan Usta, "Şu Ana Kadarki Durumla İlgili Durumla İlgili İhtiyaçlarımız Daha İyi Şekillendi. Ne Yapıyoruz, Ne Ediyoruz, Hangi Oyuncularda Neredeyiz. Bir Masaya Yatıracağız. Ben Tekrar Türkiye'ye Döneceğim. Çünkü Pazartesi Çok Yoğun İşlerim Olduğu İçin Orada Olmam Gerekiyor. Hocamız İle Kampın İlk Dönemini, Hem Şu Anda Transferde Nerede Olduğumuzu, Ne Yapmamız Gerektiğini Değerlendireceğiz" Değerledirmesinde Bulundu.

"Yusuf Erdoğan Gitmek İstiyor"

Başkan Usta, Yusuf Erdoğan'ın Trabzonspor'dan Ayrılmak İstediğinin Altını Çizerken Buna Karşın Oyuncunun Bedelsiz Olarak Gönderilmesinin De Söz Konusu Olamayacağını Belirtti. Usta, "Yusuf Erdoğan İçin Beşiktaş Kulübü İle Görüşüyoruz. Ancak Oyuncunun Ne Beşiktaş'a Ne De Başka Bir Takıma Bonservissiz Verilmesi Söz Konusu Değil. Ya Bonservisi İle Göndeririz Ya Da Oturur Konuşur Sözleşmesini Uzatır Veya Sözleşmesini Uzattıktan Sonra Kiralık Olarak Başka Bir Takıma Verebiliriz. Ancak Tekrar Etmekte Fayda Var, Bedelsiz Olarak Takımdan Ayrılması Gibi Bir Durum Söz Konusu Olamaz'' İfadelerini Kullandı.

123456---kopya-20170716221756.pngyesyeni-logo-final-20170716221756.png

FOTOMAÇ

Editör: TE Bilisim