Fransa’nın başkenti Paris’te gerçekleşen “Türk Kültür ve Spor festivali “ şölene dönüştü.22 Türk takımın mücadele ettiği turnuvaya Trabzonlu hemşerilerimiz damgasını vurdu. Festival boyunca gurbetçilerin gösterdiği dayanışma-kaynaşma ve paylaşma görülmeye değerdi.

Paris’te kenetlenen hemşerilerimizin gerçekleştirdiği etkinliğe katılanlar büyük mutluluk duydu. Paris’in Epinay Sur-Senine şehrinde gerçekleşen Paris Başkonsolosluğu futbol turnuvasında geçen yılın şampiyonu olan Paris Trabzonlular Derneği dördüncü olurken bu sene şampiyon Romarantin oldu. İkinci Akdeniz, üçüncü ise Cleyi takımları oldu. Turnuvayı Trabzonspor’un efsane futbolcuları Hami Mandıralı ile Lemi Çelik’te takip etti.

ETKİNLİĞE DESTEK VEREN HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUM

Yaptığı birbirinden güzel ve anlamlı etkinliklerle hem Trabzon’u hem ülkemizi en iyi şekilde temsil eden Paris Trabzonlular Derneği Başkanı Bülent Cumur başta Kültür ve Turizm Bakanlığı olmak üzere etkinliğe destek veren Paris Başkonsolosu İhsan Emre Kadıoğlu’na, Paris Konsolosu Müslüm Aygün’e, Turizm Bakanlığı Müşaviri Serra Aytun’a, Yunus Emre Kültür Müdürü Ahmet Bakcan’a , AK Parti Trabzon Milletvekili eski Bakan Faruk Nafiz Özak’a Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’na, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’e,Trabzonspor Kulüp Yöneticisi Köksal Sadıklar’a, Trabzon Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Kansız’a etkinliğe bizzat katılarak destek veren Trabzonspor ve Türk futbolunun iki değeri Hami Mandıralı ve Lemi Çelik’e,Trabzon’dan gelen basına,Ankara’dan katılan Akçaabatlılar Folklor ekibine teşekkür ederek “ Türk Kültür ve Spor Festivali ile gurbette yaşayan hemşerimizle birlikte dayanışma-paylaşma ve birlikteliği hedefledik. Amacımız barış-sevgi ve dostluk mesajı verebilmekti. Bunu başarmanın hazını yaşıyoruz, yaşamaya devam edeceğiz. Şubat ayında Paris’te Trabzon gecesi düzenleyeceğiz” şeklinde konuştu.

HAMİ VE LEMİ’NİN TURNUVA DEĞERLENDİRMESİ

????????????????????????????????????

22-25 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşen Türk Kültür ve Spor festivalinin amacına ulaşmasından büyük mutluluk duyduğunu belirten Paris Türk Başkonsolosu İhsan Emre Kadıoğlu “Paris’te Türk futbol takımları arasında her yıl geleneksel olarak düzenlediğimiz etkinliğe bu yıl Epinay’da hizmet veren Paris Trabzonlular Derneği ev sahipliği yaptı. Başkanımız Bülent Cumur’a ve ekibine çok ayrıca Trabzon’dan gelen misafirlere çok teşekkür ederim. Bütün takımlarımızı kutluyorum” dedi. Turnuvanın çok anlamlı ve Türk futbolu içinde çok değerli olduğunu belirten Hami Mandıralı “Genç kardeşlerimizin burada böylesine dayanışma içinde olması beni çok mutlu etti. Onların arasında olmaktan keyif aldım” dedi. Lemi Çelik ise Trabzonspor aşkının dünyanın her yerinde başka bir tadı ve güzelliği olduğunu belirterek şunları söyledi: “Paris’te gördüm ki burada yaşayan Türkler Trabzon ve Trabzonspor’a gurbetçilerimizin gönülden ve yürekten sahip çıkıyor. Hepsine helal olsun” diyorum.

Turnuvayı izlemeye gelen çok sayıda gurbetçi Hami ve Lemi ile bol-bol fotoğraf çektirip formalarını imzalattı.

???????????????????????????????????? ????????????????????????????????????

3

????????????????????????????????????
Editör: TE Bilisim