Akçaabat Merkez Belde Ve Köylerine Yağan Aşırı Kar Yağışı Nedeni İle Elektrik Ve Su Kesintileri Akçaabatlıları Canından BEZDİRDİ.

Özellikle Akçaabat’ta Gündüz Ve Geceleri Yaşanan Elektrik Kesintileri, Birçok Esnaf Ve Vatandaşın Tepkisine Neden Olurken Yaşanan Elektrik Kesintileri Nedeniyle Mağdur Olduklarını İfade Eden Esnaf Ve Vatandaş, Kesintiler Nedeniyle Bir Çok Elektronik Cihazlarının Arıza Verdiğini Belirtti.

Elektrik Sıkıntılarını Yetkililere İletmelerine Rağmen Herhangi Bir Sonuç Alamadıklarını İfade Eden Akçaabatlı Vatandaşlar, Sık Sık Yaşanan Elektrik Kesintilerine Çare Bulunmasını Bekliyor.

Akçaabat’a Bağlı Birçok Belde Ve Köylerinde ’dede Su Sorunu Yaşanırken” Açıklamada Bulunan Bazı Vatandaşlar, Bu Çağda Bu Zamanda Böyle Rezilliği Görmediklerini Küçük Bir Rüzgârda, Hafif Bir Yağmurda Suyun Ve Elektriğin Kesildiği Tek Ülke Türkiye Olsa Gerek” Açıklamasında Bulunmaları Manidar Olarak Görüldü.

Birkaç Gündür Akçaabat’ta Yaşanan Elektrik Kesintileri İle İlgili Açıklamalarına Başvurduğumuz Akçaabat Aksa İlçe İşletme Şefi Muhammet Nişancı Bizlere Şu Açıklamalarda Bulundu.

ELEKTRİK KESİNTİSİLERİNİN UZAMA SEBEBİ NE?

IMG_2601Akçaabat’a Elektrik Trabzon’dan Geliyor. Trabzon Trafo Merkezinden Elektrik Alıyoruz Ve Akçaabat’a Dağıtımını Yapıyoruz. Akçaabat’ı Besleyen 3 Tane Hattımız Var, Bu Gelen 3 Hattımız Akyazı Beldesinin Üzerinde Yoğun Kar Yağışı Nedeni İle Ana Hatlarımıza Tel Bindirmesi Faz Bindirmesi Sonucu Akçaabat’a Gelen Elektrik Kesildi. Buraya Ekiplerimiz Ulaştı, Ekiplerimizin Buraya Ulaşımında ’dada Zorluklar Yaşadı. Buradaki Çalışmalar Yapıldıktan Sonra,11 Aralık 2013 Çarşamba Günü Akşam Üzerine Doğru Akçaabat Şehir Merkezine Elektrik Aldık. Yalnız Düzköy Hattımızda 5 Ayrı Yerde Tekrar Aynı Sıkıntılarla Karşılaştık.

Birde Vatandaş Ağacını Kestirmiyor Bizim İçin En Büyük Sıkıntı Bu. Yapraklı Ağaçlar Var Ağaç Kesilmeyince,7-8 -10 Metredeki Ağaçlar Kar Yağışı İtibari İle Hatlara Temas Ediyor Ve Elektrik Kesimlerine Neden Oluyor.

BUGÜN İTİBARİ İLE AKÇAABAT GENELİNE ELEKTRİK VERECEĞİZ.

Bu Sorunları Hemen Hemen Çözdük. Enerjimizi Verdik Ana Hatlarımızda Bir Sıkıntı Yok Hatlarımızı Besledik Şu andada Kollara Geldik Bitme Aşamasında. Tabi Yağan Kar Nedeniyle Ağaçların Devrilmesi Sonucunda Aşırı Direk Kırılması Oldu Kırılan Direklere Ulaştık Oralara Enerji Vermeye Çalışıyoruz. Çalışmalarımız 7 Ekip Toplam 25 Personelle Devam Ediyor, Allah Nasip Ederse Bugün İtibari İle Akçaabat’ın Elektrik Sorunu Giderilmiş Olacak.

12 BELDE 50 KÖYÜN ELEKTRİĞİ KESİKTİ.

Bugün İtibari İle Sadece 10 Beldenin Elektrik Sorununu Çözdük 2 Beldenin Elektrik Sorununu Çözemedik Onuda İlerleyen Saatlerde Çözeceğiz,50 Köyünde 30’una Elektrik Verdik Diğer 20 Köyde de Çalışmalarımız Devam Ediyor Akşama Kadar Büyük İhtimalle Elektriği Kesik Olan 12 Beldemiz Ve 50 Köyümüze Elektrik Vermiş Olacağız.

KÖY YOLLARI KAPALI

Bazı Köy Yolları Ulaşıma Açılmamış Yolların Açılmasını Bekliyoruz. Ağaçlı Köyü, Aydın Köyü, Mersin Beldesi Sarıca Köyü, Eski Köy Yolları Ulaşıma Kapalı Ulaşımın Açılmasını Bekliyoruz.

2015 YILINDA AKÇAABAT’IN ELEKTİRK SORUNU OLMAYACAK.

Bizim Şebekelerimiz Şuanda Hep Havai Hat, Şebekelerimizin Yer Altına İnmesi Gerekli. Bununda Maliyeti Çok Fazla. Yeraltına İnebilmesi İçin Şuanda Bir Çalışma Var Akyazı Stadı 2015 Yılında Bitirilmiş Olacak Akyazı’ya Yeni İndirici Trafo Merkezi Yapılacak, Yapılacak Olan Trafo Merkezinden Akçaabat’a 5 Ayrı Çıkış Yapılacak. Akçaabat’ı 5 Ayrı Noktadan Yer Altından Destekleme Şansımız Olacak. Yer Altından Olduğu Zaman Kar, Fırtına, Yağmurdan Etkilenmeyeceğiz. Bu Bizim İçin Akçaabat İçin Çok Önemli Bir Çalışma Olacak Bittiğinde Akçaabat’ta Enerji Kesintisinin Olmayacağını Söylüyorum.

Editör: TE Bilisim