Akçaabat Güzel Sanatlar Ve Spor Lisesince Başlatılan Sanat Günlerinin 14.Atilla ATAR 'ın resim sergisi idi.

Atilla ATAR'ın 40 adet Litograf (Taş Baskı) eserlerinden oluşan resim sergisine Söğütlü beldesi belediye başkanı Metin Gedikli,Trabzon il jandarma komutanı kıdemli Albay Turgay Aras,Akçaabat ilçe milli eğitim müdürü Mehmet Salih Köse,Trabzon il kültür müdürü İsmail Kansız,Trabzon Gençlik Spor İl Müdürü Cemalettin YAZICI, Fatih Eğitim Fakültesi Ve Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim görevlileri ile birçok sanatseverin katıldı.

IMG_3670Akçaabat Güzel Sanatlar Ve Spor Lisesi Müdürü Adnan Yıldız 'ın Açılış Konuşması.

Saygıdeğer misafirler güzel sanatlar lisesi olarak başlattığımız sergi etkinliklerimizden 14.açtık.Bu sergide öncelikle aramızda bulunan çok değerli hocamız Atilla Atar'a çok teşekkür ediyorum.Atilla Atar hocamız bizleri kırmayıp,Bizlere güvendiği ve destek verdiği için okulumuzda öğrencilerimizle birlikte bir kaç saatlik söyleşide bulunduklarından ötürü onlara yeni ufuklar kazandırdıkları için kendilerine okulum öğretmenler ve öğrenciler adına teşekkür ediyorum.

IMG_3681Atilla Atar teşekkür konuşmasının ardından yapmış olduğu çalışmalarla ilgili kısa bilgi verdi.

Öncelikle bana böyle bir fırsatı yaratan Güzel Sanatlar Ve Spor Lisesi Müdürü Adnan Yıldız'a teşekkür ederek konuşmama başlamak istiyorum.Gerçekten hiç ummadığım bir ortamda buldum kendimi.Böylesi güzel sanatlar lisesini Trabzon'a kazandıran sayın milli eğitim müdürümüze,değerli okul müdürümüze ve çalışan öğretmen eleman arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Bu sergi biraz farklı bir sergi bir litografi sergisi.Sanıyorum Trabzon'dada ilk kez açılan bir sergi.Kalıp olarak bulunan bir taş var bu taş çok özel bir taş yaşı 6 milyon yıl yani deniz hayvanlarının kabuklarının fosillerinden oluşan bir deniz taşı bu taş yağa karşı çok duyarlı. Temizlenen taşın yüzeyine yağlı kalamle çalışma yapılıyor.Ayrıca Taş baskı, ışığa karşı duyarlı ve suyla yağın birbirini itme prensibine dayalı bir baskı yöntemidir. Figürsüz ve öyküsüz salt resmin kural ve sorunlarını, taş baskı tekniğinin sınırsız olanaklarını kullanarak irdeliyorum. Baskı resimlerimde birbirini iten ve birbirine zıt geometrik şekillerin uyumlu birlikteliğini oluşturmaya çalışıyorum. Taş baskı tekniğinde deniz ve hayvan kabuklarının fosillerinden oluşan kireç taşını kullanıyorum açıklamasında bulundu.

IMG_3677Trabzon il kültür müdürü İsmail Kansız'ın konuşması

Trabzon'da bu günlerde çok sanatsal faaliyetlerimiz var Atilla Atar hocamızın sanatı gerçekten çok büyük bir sanat kendisini tebrik ediyoruz.Trabzon'da böyle sanatçıların olması türk toplumu adına kendimizi çok şanslı adlediyoruz. Okul müdürümüz Adnan Yıldız'ada böyle bir birinden değerli sanatçıları bizlerde buluşturduğu için kendisine ayrıca teşekkür ediyorum.

IMG_3687

IMG_3692

IMG_3684Açılış konuşmalarının ardından Atilla ATAR'ın 40 adet Litograf (Taş Baskı) eserlerinden oluşan resim sergisi topluca gezildi.

Editör: TE Bilisim