Bu Numaradan Arayan Olursa Açmayın!

Mersin'de Bankaların İsmiyle İnternet Siteleri Kurarak Vatandaşları Dolandırdıkları İddiasıyla Gözaltına Alınan 5 Kişiden İkisi Tutuklandı, Diğerleri Adli Kontrol Şartıyla Serbest Bırakıldı.

Mersin'de, Bankaların İsmiyle Sahte İnternet Siteleri Kurarak Vatandaşları Çeşitli Hediyeler Ve Kredi Kampanyaları Vaadiyle Dolandırdıkları İleri Sürülen 5 Kişiden İkisi Tutuklandı.

İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Ekipleri, İhbar Üzerine Bankaların İsimlerini Kullanan Şüphelilerin, Açtıkları İnternet Siteleri Ve Sosyal Medya Hesaplarıyla Sahte Kampanyalar Düzenlediklerini Tespit Etti.

Zanlıların, Sitelere Giriş Yapanları Bankadan Arıyormuş İzlenimi Vermek İçin "0850" İle Başlayan Numaralardan Arayarak Dolandırdıklarını Belirleyen Ekipler, Teknik Ve Dijital İncelemelerin Ardından Özel Harekât Polislerinin De Katılımıyla Operasyon Düzenledi.

Şüphelilerin Kullandığı Ofiste Yapılan Aramada, İki Bilgisayar, İki Cep Telefonu, 3 Harici Bellek Ve Çağrı Merkezi İşlemlerinde Kullanılan Mikrofonlu Kulaklık İle Çok Sayıda Banka Kartı Ve Sim Kart Ele Geçirildi.

Operasyon Kapsamında F.G, D.Y, İ.K, S.K. Ve 13 Ayrı Suçtan Aranan M.U. Gözaltına Alındı. Emniyetteki İşlemlerin Ardından Adliyeye Sevk Edilen D.Y. Ve M.U. Tutuklandı, Diğer Şüpheliler Adli Kontrol Şartıyla Serbest Bırakıldı. Firari Bir Kişiyi Arama Çalışmaları Sürüyor.

Editör: TE Bilisim