Karadeniz Teknik Üniversitesi Güzel Sanatlar Resim Bölümü 2012-2013 Eğitim Öğretim Yılı 1.Mezunlarını Verdi.

Akçaabat Güzel Sanatlar Fakültesinde 16 Şubat 2004 Tarihinde Eğitim Öğretim Ve Fiziki Altyapı Çalışmaları Başlanmış Yüksek Öğretim Kurumu Başkanlığı Kararı İle Resim, Heykel Ve Fotoğraf Bölümleri Açıldı. Mart 2009 Tarihinden İtibaren İse Üniversitenin Akçaabat Yerleşkesinde Bulunan Binasında Resim Bölümü, Lisans Programına Özel Yetenek Sınavı İle Öğrenci Alınarak 2009-2010 Akademik Yılında Üniversitede Eğitim Öğretime Başlandı. Resim Bölümünde Her Yıl Lisans Programı, Öğrenci Kontenjanı Tam Kapasitede Dolu Olup Yetenek Sınavına Katılmak İsteyen Öğrenci Aday Sayısı Giderek Artmaktadır

IMG_0070

IMG_0094Mezuniyet Programı, Ktü Prof.Dr. Osman Turan Kültür Ve Kongre Merkezi Fahri Kuran Toplantı Salonunda Gerçekleşti. Tören Saygı Duruşu, İstiklal Marşı Ve Güzel Sanatlar Fakülte Dekanı Prof.Dr. Necati Tüysüz’ün Konuşması İle Başladı.

Prof.Dr. Necati Tüysüz’ün Konuşmasında Şunları Söyledi.

IMG_0122“Bugün Burada Anlamlı Heyecan Verici Güzel Bir Tabloyu Gerçekleştiriyoruz. Bu Fakültenin İlklerinden İlk Görüntülerinden Birisi. Bu Tablonun Yaratıcıları Öncelikle Siz Değerli Anneler, Babalar, Dedeler Ve Ninelerdir. Bu Tabloyla Ne Kadar Övünseniz Azdır. Sizlere Bu Evlatlarımızı Yetiştirmesinde Sarf etmiş Olduğunuz Üstün Gayretlerden Dolayı Teşekkür Ediyorum. Onlarla Ne Kadar Övünseniz Azdır.

Bu Fakültenin Akçaabat’ta Kurulmasına Bu Tarihi Mekânda Bugün ki Şeklini Almasında Karar Verici Ve Emeklerini Esirgemeyen Çok Değerli Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen Beyefendiye Üniversitem Adına Teşekkür Ediyorum.

Sevgili Mezunlarımız, Buraya Gelirken Allah Vergisi Bir Yeteneğiniz Vardı. Ona Dayanarak Siz Önemli Gruplar Arasından Seçildiniz Ve Bu Fakülteye Öğrenci Olmaya Girmeye Hak Kazandınız. Ama Ondan Sonra 4 Yıl Çabaladınız Kendinizi Geliştirdiniz Çok Şeyler Öğrendiniz Ve Bugün Artık Bilgisini Becerisini, Yeteneğini En Üst Düzeye Getirmiş Mezunlar Olarak Sizleri Buradan Taçlandırarak Uğurluyoruz. Buradan Aldığınız Eğitim Öğretim İşin Alfabesi, Bundan Sonra Sürekli Kendinizi Yenilemeniz Lazım. Artık Bu Bilgi Çağında Bilgiye Her Noktadan Ulaşmanın Mümkün Olduğu Çağda Sürekli Kendinizi Yenilemeniz Ve Geliştirmeniz Gerekir Yoksa Küreselleşmiş Dünyada Geri Kalmış Olursunuz. Artık Sizin Rakipleriniz Dış Dünyadaki İnsanlar Olacaktır. Ama Bir Şansınız Var, Her Metrekaresi Çok Kıymetli İnsanlarla Yoğrulmuş Trabzon’da, Hem Okulda Hem Çevrede Bu Eğitimi Aldınız Bedri Rahmiler Gibi, Önünüzde Çok Büyük Üstatlar Var Çok Büyük Örnekler Var Onlarda Sizin İçin Birer Şanstır.”

Ktü Akçaabat Güzel Sanatlar Fakültesi Kurucu Dekanı Prof.Dr. Mustafa Kandil’in Konuşması

IMG_0136“Kendimizle Tutarlı Olmaya Çalıştık, Aklımda Kalan Bu. Hep Bu Tutarlılık İçerisinde Adımlarımızı Atmaya Çalıştık Sonuç Kamuoyunundur. Artık Kim Nasıl Değerlendirirse O Bizim Dışımızda. Bizim Fakültemiz Merkezi Dışında Mütevazi Kadrosu İle Eğitimini Sürdürüyor Ve Öyle Görünüyor Bu Yanıltıcı Olmasın. Benim Bildiğim Şuki Güzel Sanatlar Fakültesi Üniversitenin Dışa Açılan En Güçlü Yanlarından Biri Olmaya Adaydır Bu Sözümü İlerde Hatırlarsınız. Türkiyenin En İddialı Güzel Sanatlar Fakültelerinden Biri Belki 5.İnci Olmaya Adaydır Bunuda Zaman İçerisinde Göreceğiz.”

Akçaabat Belediye Başkan Yardımcısı Osman Parlayan’ın Konuşması

IMG_0143“2012-2013 Yılı Güzel Sanatlar Fakültesi Akçaabat Yerleşkesi Bölümünden Mezun Olan Öğrencilerimize Hayırlı Olsun. Sizleri Biz 4 Yıl Gibi Süre İçerisinde Akçaabat’ta Misafir Ettik,Her Ne Kadar Ktü Bölümü Mezunuysanız, Daha Çok  Akçaabat’ı Gördünüz,Akçaabat’ı Hem Tarihi İle Turizmi İle Nüfusu İle Şehri İle Geleceğe Siz  Taşıyacaksınız.Çünkü Siz Gelecek Tarihte Bugünki Tarihi Anlatan Görsele Hitap Eden Sanatçılarsınız.Siz Hem Trabzon’un Hem Akçaabat’ı Ve Diğer İlçeleri Büyük Türkiye Ve Yaşadığınız Yerlerde Gönül Elçileri Olarak Devam Edeceksiniz.”

Akçaabat Kaymakamı Abdul Rauf Ulusoy’un Konuşması

IMG_0161“Akçaabat Güzel Sanatlar Fakültesi İlk Defa Mezunlarını Veriyor.Çok Güzel Ve Nezih Bir Ortamda 4 Yıl Biz Onları Misafir Ettik.Güzel Sanatlar Adından Anlaşılacağı Üzere İnsanları,Güzel Düşünmeyi,Sevgiye Yönelmeyi,Sanata Yönelmeyi,Bizlere Öğreten Çok Değerli Bir Okulumuzdur.Burada Öğrendiğimiz Güzel Duyguyu,Sanata Olan İlgiyi Ki Biz Akçaabat’ta Elimizden Geldiği Kadar Belediyemiz İle Birlikte Okullarımız İle Birlikte Bütün Etkinliklere Katılmaya Gayret Gösteriyoruz.Sanatsız Bir Toplum Damarındaki Kanı Olmayan Bir İnsan Gibidir.İnsanlar Her Zaman Güzeli Daha Güzelini Ararlar.Ömrü Boyunca Sanatının Veya Bir Binanın Güzelliğini Göremeyen Toplumlar Gerçekten Birazcık Daha Vahşileştiğini Düşünüyorum.Çünkü Sanata Değer Verenler Gerçekten Hem Yaşadığı Kent Güzelleşir,Hem İnsanları Güzelleşir,Hem Toplum Güzelleşir Çevresi Güzelleşir Her Şeyden Önemlisi O Damarındaki Kanı Daha İyi Dolaştırırsa Kalbi Güzelleştirir.Ben Güzel Sanatlar Fakültesini Böyle Görüyorum.”

IMG_0131

IMG_0169

IMG_0189Ktü Güzel Sanatlar Fakültesi Akçaabat Yerleşkesinde Okuyarak  İlk Mezun Olan Okul Öğrencilerinden,Fakülte Ve Bölüm 1.Cisi Derya İlancıoğlu,Fakülte Ve Bölüm 2.İncisi Abdullah Aydın,Fakülte Ve Bölüm 3.Üncüsü Murat Aslan’a Ödülleri Verildi.

IMG_0344Program Daha Sonra Dereceye Giren Öğrencilerin Konuşmaları İle Devam Etti.Daha Sonra Mezun Olan Öğrenciler Fakülte Dekan Yardımcısı Yardımcı Doç.Dr.Sanem Özen Turan Eşliğinde Yemin Ettiler.

IMG_0367Son Olarak Ktü Güzel Sanatlar Fakültesi Akçaabat Yerleşkesinden Mezun Olan 12 Öğrenci 10.Yıl Marşı Eşliğinde Keplerini Havaya Fırlatarak Program Sona Erdi.

 

 

Editör: TE Bilisim