Bu Gece Miraç Kandili: Bu Gecede Neler Yapılmalı?

Miraç Kandili 02 NİSAN 2019 Salı Günü (Bu Gece) İdrak Edilecek.

Salı Gecesini Çarşamba’ya Bağlayan Gecede Miraç Kandili'ni İdrak Etmenin Huzur Ve Mutluluğunu Yaşayacağız.

Miraç Kandili Nedir Ve Ne Zaman İdrak Edilir? Sorusunun Cevabı Ve Miraç Kandili Hakkında Her Şeyi Buradan Öğrenebilirsiniz.

Sizler İçin Derlediğimiz Miraç Kandili Mesajları, Miraç Kandili Duaları Ve Miraç İbadetlerini Biraraya Getirdik.

Ramazanın Da İçinde Bulunduğu, Regaip, Miraç Ve Berat Kandilleriyle Kadir Gecesi'nin İdrak Edildiği ''Üç Aylar'', 20 Nisan'da Başladı.

Hz. Muhammed'in Allah'ın Huzuruna Yükseldiği Gece Olarak Kabul Edilen Miraç Kandili, Üç Ayların İlki Recep Ayına Denk Geliyor.

İslam İnancına Göre, Hz. Muhammed, Miraç Gecesi, Cenab-I Hakk'ın Daveti Üzerine Cebrail Aleyhisselamın Rehberliğinde Mescid-İ Haram'dan Mescid-İ Aksa'ya, Oradan Semaya, Yüce Alemlere Ve İlahi Huzura Yükseldi. Hz. Muhammed, Yolculuğunda ''Burak'' Adlı Binekle Seyahat Etti.

Beş Vakit Namaz Bu Gece Farz Kılındı, Allah'a Şirk Koşmayanların Cennete Gireceği Müjdesi De Bu Gecede Verildi.

Miraç Kandili Mesajları

* Bu Gece Hayırlı Bir Gece, Yüreklerimiz İbadetle Çarpsın, Gönüllerimiz Bir Olsun.. Kandiliniz Mübarek Olsun!

* Avuçların Açıldığı, Gözlerin Yaşardığı, İlahi Esintilerin Kalpleri Okşadığı Anın Bir Asra Bedel Olduğu Bu Gece Dualarda Birleşmek Dileğiyle Kandilinizi Kutlarım

* Bakiler Sevgiler Adına Nice Dilekler Vardır. Ölümü Bile Ayırır Saymayan Gönüller Vardır. Mesafeler Araya Set Çekmişse Ne Çıkar, Dualarda Birleşen Gönüller Vardır. Hayırlı Kandiller..

* Miraç Kandilin Mübarek Olsun. Allah Sana Sevdiklerinle Beraber Mutlu Ve Huzurlu Bir Şekilde Yaşamayı Nasip Etsin.

* Bin Damla Serpilsin Yüreğine, Bin Tatlı Mutluluk Dolsun Günlerine, Binbir Hayalin Gerçekleri Bulsun, Her Türlü Duaların Kabul Olsun, Miraç Kandilin Mübarek Olsun...

Miraç Kandili Duası

Euzü Billahi Mineş-Şeytanir-Racîm Bismillahir-Rahmanir-Rahîm

Ey Bizleri Varlığa Erdiren Var Olmadaki Sonsuz Zevki Gönüllerimize Duyuran Güzeller Güzeli Rabbimiz! Sana Sonsuz Hamd Ü Senalar Olsun. Kainatın İftihar Tablosu Peygamber Efendimiz'e Sonsuz Salât Ü Selam Olsun.

Gufranla Ufkumuzda Tüllenen Şu Mübarek Gecede Bir Kere Daha Dergâh-I İlahînin Önünde El Açıp Yalvarıyoruz:

Ya İlahel-Alemin

Bize Verdiğin İsteme Duygusu Ve İstenenleri Vereceğin İnancıyla Rahmetinin Vüs'ati Genişliğindeki Kapına Dayanıyor, Şu Mübarek Gecede Bir Kere Daha Hâlimizi Arz Etmek İstiyoruz. Hâlimiz Sana Ayan,

Söyleyeceklerimiz Bildiklerinin Bir Kısmını Beyan. Beklediğimiz Asırlardan Beri Bizi Kıvrım Kıvrım Kıvrandıran Dertlerimize Derman.. İcabet Buyur Ey Rahîm Ü Rahmân!

Ey Çaresizler Çaresi

Senin Dualara İcabet Etme Mecburiyetin Yoktur; Ama Bizim Ona İhtiyacımız Hissettiklerimizden De Çoktur. Bütün Dileklerimizi Kabul Buyur Ve Bunları Kabulünü Vicdanlarımıza Duyur; Aç Ve Yalnızlıkla Tir Tir Titreyen Kalblerimizi İman Ve İtminanla Doyur.

Ciddi Bir Yol Almış Sayılmasak Da Yıllar Var Hep Yollardayız. Ufkumuz Gam Ve Kederle Tülleniyor. Önümüzdeki Engebeler Beşer Takatini Aşkın Görünüyor. Ümmet-İ Muhammed (Aleyhissalatü Vet-Teslîmât) Perişan, Derbeder Ve Izdırap İçinde.. Müslümanlık Gelenek Ve Göreneklerin Darlığına Mahkum.. İbadet Ü Tâat Kültür Televvünlü.. Duygular, Düşünceler Fantezilere Emanet.. Mücadelelerin Esası Da Çıkarlar, Menfaatler, Irkî Mülahazalara Dayalı. Sen Bizlere Çıkar Yol Lutfeyle Ya Rabbi!

Miraç Kandilinde Yapılacaklar

71 Fatiha-İ Şerife,

33 İnşirah Diye Meşhur Sure,

100 İhlas-I Şerife,

100 Kadir Diye Meşhur Sure,

100 Subhanallahi Velhemdülillh….

Hızır Virdinin Her Cümlesi 33'er Defa Okunur.

a-272.gif

 

 

 

Editör: TE Bilisim