29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kapsamında yurt genelinde birçok etkinlik düzenlendi. En coşkulu, en heyecan dolu kutlamalara Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) kadroları imza attı. 81 ildeki BTP teşkilatları Cumhuriyet Bayramı’nı şölene dönüştürdü

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) kadroları Cumhuriyet Bayramı’nı 81 ilde coşku ile kutladı. Trabzon’daki Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına BTP Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş da katıldı. Horonların oynandığı, marşların söylendiği, şiirlerin okunduğu ve coşkulu konuşmaların yapıldığı Trabzon’daki kutlamada açılış konuşmasını BTP İl Başkanı Nihat Hekimoğlu yaptı. Hekimoğlu, "Cumhuriyet bizim her şeyimiz, ama son yıllarda Cumhuriyet Bayramı’nı şöyle bir coşkuyla kutlayamıyoruz. Genel Başkanımız, 'Eğer Cumhuriyet Bayramı’nı layıkıyla kutlamaz iseniz hakkım size helal değil' dedi" şeklinde konuştu. Hekimoğlu konuşmasını şu şekilde sürdürdü: "Diyor ki Gazi Mustafa Kemal; 'Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır. Fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet yaşayacaktır. Türk milletinin karakter ve adetlerine en uygun idare Cumhuriyet idaresidir. Az zamanda çok ve büyük işler yaptık. Bu işlerin en büyüğü temeli Türk kahramanlığı ve yüksek Türk kültürü olan Türkiye Cumhuriyeti devletidir." BTP Trabzon İl Başkanı Nihat Hekimoğlu konuşmasını, Prof. Dr. Haydar Baş'ın 'Atatürk vatandır, Atatürk millettir, Atatürk devlettir, Atatürk bu milletin inancıdır ta kendisidir' sözleriyle noktaladı.

Tıpkı eski günlerdeki gibi..!

Program halaydan horona geniş bir yelpazede halk oyunları ile devam etti. BTP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ünal Emiroğlu bu coşkulu manzarayı çocukluğunun Cumhuriyet Bayramlarına benzetti. Prof. Emiroğlu, "Çocukluk günlerimize bizleri döndürdünüz. Bu bayramlar bu ülkede coşku ile karşılanırdı ama ne çare ki coşkudan sonra kuşku, kuşkudan sonra korku ve sizlerle yeniden coşku. Sağ olun var olun. Burada gördüğünüz iki büyük insan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Prof. Dr. Haydar Baş. 20 ve 21’inci yüzyılın iki dev adamı bizlerle buluştu bugün. Ne mutlu bize, ne mutlu Türküm diyene!." Trabzon'daki Cumhuriyet kutlaması 10. yıl marşı ile tamamlandı.

Ankara’da da coşkulu kutlama

Başkent Ankara'da ise kutlamalar bir gün önce başladı. Kutlamalara 28 Ekim Cumartesi günü başlayan BTP Ankara İl Teşkilatının düzenlendiği muhteşem programa BTP Kurucu Genel Başkanı Prof. Dr. Ata Selçuk, BTP Genel Başkan Yardımcısı Dr. Abdullah Terzi, BTP Genel Sekreteri ve Ankara İl Başkanı Dr. Nuri Kaplan, teşkilat mensupları ve binlerce Ankaralı katıldı. BTP kadroları önce partinin genel merkezinde marşlarla, şiirlerle kutladı Cumhuriyeti. İcmal Gençliği Derneği üyeleri hep bir ağızdan Atatürk’ün Gençliğe Hitabe’sini okudu. Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkan Yardımcısı Dr. Abdullah Terzi konuşmasında Atatürk vurgusu yaptı. Terzi, "Bugün gerçekten Türk milleti isek, Türk devleti isek, devlet-millet, asker-sivil kaynaşması içerisinde bir şeyler yapacaksak mutlaka Atatürk'ü merkeze koyarak Atatürk'ü tanıyarak, Atatürk'ü severek, Atatürk ile bütünleşerek bunu yapmak mümkündür. Aksi halde dağılmaya mahkûmuz. Bu duygu ve düşüncelerle 29 Ekim Cumhuriyet Bayramınızı candan kutluyorum" dedi. Dr. Nuri Kaplan ise Cumhuriyete giden süreçten bahsettiği konuşmasında, saltanatın İslam olmadığını, insanın kulluğunun padişaha değil Allah’a olması gerektiğini söyledi. Kaplan, Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk Milletini kula kulluktan kurtarıp, Allah’a kulluğa taşıdığını anlattı. Prof. Dr. Ata Selçuk ise eskiden okullarda okutulan Andımız'ın ne kadar önemli olduğuna temas etti. Bunun milli bilinci canlı tutan, milletin kenetlenmesini sağlayan ve gelecek nesillerin yetişmesinin temel taşlarından olduğunu söyledi. 

Anıtkabir çıkarması

BTP Ankara İl Teşkilatı 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı günü de Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün manevi huzurunda, Anıtkabir’de buluştu. 7'den 70'e binlerce Bağımsız Türkiye sevdalısı, olumsuz hava şartlarına rağmen coşkuyla, heyecanla Anıtkabir’de Atanın manevi huzurundaydı. Dualar edildi, marşlar okundu, vatandaşların hınca hınç doldurduğu Anıtkabir, tarihi günlerinden birini yaşadı. Binlerce partili Atatürk'ün mozolesine çelenk koyduktan sonra marşlarla, sloganlarla Cumhuriyeti Anıtkabir'de kutladı.

İstanbul'da cumhuriyet coşkusu

Bağımsız Türkiye Partisi kadrolarının İstanbul'daki buluşma adresi Gaziosmanpaşa Meydanı oldu. BTP’liler Gaziosmanpaşa Meydanı’nda Cumhuriyet Bayramı’na halayla horonla kutladı. Programda konuşan BTP İstanbul İl Başkanı Fuat Şengül, "Yüreklerimizde aynı heyecan 94 yıldır capcanlı, dipdiri. Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları, milletimizin bölünmez bütünlüğü için canlarını feda etmiş olan aziz şehitlerimizin ve gazilerimizin ruhları şad olsun, mekânları cennet olsun" dedi. BTP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Koç ise, "Bu kardeşliğin tesis edilmesinde ömrünü milletine vakfeden Prof. Dr. Haydar Baş Bey’e, onun ilmiyle, irfanıyla, eserleriyle, söylemleriyle dirilen yüce Türk milletine hürmetlerimi, saygılarımı arz ediyorum. Bu birliğin devam etmesini, bu birlikte Türkiye Cumhuriyeti Devletinin şahlanmasını diliyorum" dedi. Bağımsız Türkiye Partisi teşkilatlarının Cumhuriyet Bayramı kutlamaları Ankara, İstanbul ve Trabzon başta olmak üzere aralarında İzmir, Bursa, Konya, Gaziantep, Kilis, Adana, Kahmamanmaraş, Sakarya, Manisa, Artvin ve Antalya'nın da yer aldığı tüm illerde çoşkulu miting ve etkinliklerle kutlandı.

c-002.gifa.gifc-003.gifd.gifb.gif123456---kopya-20171031172801.png

 

Editör: TE Bilisim