9 Milyon Borçluya Yapılandırma Fırsatı İçin Düğmeye Basıldı. Meclis Bu Hafta Yapılandırma Yasası İçin Mesai Yapacak. Faizler Silinecek, Peşine İndirim Ve 36 Ay Taksit İmkanıyla Borçlar Kolayca Ödenecek.

Hükümetin Müjdesini Verdiği Yeni Yapılandırma Hayata Geçiyor. 73 Milyar Liralık Yapılandırma Tasarısının Meclis Maratonu Yarın Başlıyor. TBMM Plan Ve Bütçe Komisyonu, Yarın Toplanarak Tasarıyı Görüşecek. Tasarının, Komisyon Görüşmelerinin Aynı Gün Tamamlanması Halinde Çarşamba Ya Da Perşembe Günü TBMM Genel Kurulu'nda Görüşülmesi Bekleniyor.

YAPILANDIRMA YAPANLAR...

Yaklaşık 9 Milyon Kişinin Kamuya Olan Borçlarını Kolayca Kapatmasına İmkan Sağlayan Tasarı, 19 Ağustos 2016'da Yürürlüğe Giren Yapılandırma Kanunu Kapsamına Giren Alacak Türleri Ve Alacaklı İdareler Esas Alınarak, Bu İdarelerin 31 Mart 2017'ye Kadar Olan Kesinleşmiş Alacaklarını Yapılandırıyor. Daha Önceki Yapılandırma Kapsamında Başvuru Yapamamış Borçlulara Da Yeni Bir İmkan Tanınıyor. Ancak Yapılandırmadan Yararlanan Ve Taksit Ödemeleri Devam Edenlerin, Yapılandırılan Borçları Kapsam Dışında Tutuluyor.

36 TAKSİT İMKANI

Vergi, Prim, Su Borçlarına, Ecrimisil Ödemelerine, Trafik, Askerlik Ve Nüfus Cezalarına Yapılandırma İmkanı Getiren Tasarıya Göre, Ana Paranın Tahsilinden Vazgeçilmeyecek. Ancak Gecikme Faizi Ve Cezası Silinip, Bunun Yerine Enflasyona (Yİ-ÜFE) Göre Güncelleme Yapılacak. Peşin Ödemeyi Seçenler Enflasyon Tutarının Da Yarısını Ödeyecek. İsteyen De 6, 9, 12, 18 Taksitten Birini Tercih Edecek Ve 2 Ayda Bir Ödeme Yapacak. Taksitli Ödemelerde Yeniden Hesaplanan Borca, Belirlenen Katsayılar İlave Edilecek.

BAŞVURU İÇİN SON TARİH 30 HAZİRAN

Yapılandırma Başvuruları, Düzenlemenin Resmi Gazete'de Yayımlanmasıyla Başlayacak. Borcunu Yapılandırmak İsteyenler, 30 Haziran'a Kadar Başvuruda Bulunacak. İlk Taksit Ve Peşin Ödeme İçin Son Tarih; Gümrük Ve Ticaret Bakanlığı'na, Maliye Bakanlığı'na, İl Özel İdarelerine Ve Belediyelere Bağlı Tahsil Dairelerine Olan Borçlar İçin 31 Temmuz, SGK'ya Olan Borçlar İçin 31 Ağustos Olacak.

123456---kopya-774.pngyesyeni-logo-final-20170501192953.png

Editör: TE Bilisim