Karadeniz Fıkralarının Doğallığını Hiç Bozmadan Günümüze Uyarlayarak Getiren Ve Fıkraları Televizyon Programlarında Oynayarak Canlandıran Temel Tiplemesi İle Ün Salan Sürmene’li Hemşerimiz Ve Asıl İsmi Alay Cihan Olan Sanatçımız www.akcaabatinsesi.com İnternet Haber Sitesinin Misafiri Olarak Akçaabat’a Geldi.

www.akcaabatinsesi.com İnternet Haber Sitesinin Editörü Köksal Ustaoğlu’nun Yakın Arkadaşı Olan Sanatçı Alay Cihan Akçaabat’ta Kaldığı Süre İçerisinde Ortamahalle’ye,Sera Gölüne Giderek Yakın Zaman İçerisinde Çekimine Hazır Oldukları Film Çekimi Öncesi İncelemede Bulundu.

IMG_0968Akçaabat’ın Değişik Mekânlarında Gerçekleşmesi Düşünülen Filmin Hem Yönetmeni Hemde Başrol Oyuncusu Olacak Olduğunu Belirten Sanatçı Alay Cihan Akçaabat’tan Ayrılmadan Önce Sebat Köfte Salonunda Akçaabat Köftesi Yedi. Gerçek Akçaabat Köftesini Akçaabat’ta Yemenin Mutluluğunu Taşıdığını Belirten Sanatçı Daha Sonra Akçaabat’a Geldiği Arkadaşların Düğününe Katılmak Üzere Akçaabat’tan Ayrıldı.

ALAY CİHAN KİMDİR?

IMG_0981(Temel) Alay Cihan 1957 Trabzon Sürmene’de Dünyaya Geldi. 1996 Yılında (Dursun) Ahmet Kömürcü İle Birlikte TGRT Televizyonunda Reis'in Takası Adlı Programla Gösteri Dünyasına Adımlarını Attılar. Temel İle Dursun Tiplemesiyle Ortaya Çıkan Oyun Kendileri Ve Televizyon Dünyası İçin Bir İlkti Ve Alay Cihan Ve Ahmet Kömürcü Bugüne Kadar Denenmemiş Bir İlki Gerçekleştirmiş Oldular. Alay Cihan Ve Ahmet Kömürcü Tüm Türkiye’ye Karadeniz Fıkralarını Hem De Karadenizlinin Gerçek Yapı Ve Şivesini Doğru Olarak Tanıtmış Oldular. Türkiye Onların Sayesinde Ekranlarda Karadenizlinin Doğru Ve Doğal Şiveyle Tanışmış Oldu Ve İki Mizah Ustası Bundan Böyle Karadenizlinin Gerçek Sembolleri Oldular.

ALAY CİHAN’IN OYNADIĞI OYNADIĞI BAZI SİNEMA FİLMLERİ VE TELEVİZYON DİZİLERİ.

IMG_0999Laz Vampir Tirakula Sinema Filminde (İdris),Yamak Ahmet Televizyon Dizisi (Yunus Usta),Yerden Yüksek Televizyon Dizisi( Hızır),Çorap Söküğü Dizisi, Aşk-I Memnu Dizisinde ( Rıza Kaptan ),Sözün Bittiği Yer Sinema Filminde ( Bakkal ),Doktorlar Dizisinde ( Dursun )

IMG_1001Fıkralarla Türkiye Televizyon Programında ( Temel ),Hayatın İçinden Televizyon Dizisinde ( Şeref ),Hayat Bilgisi Televizyon Dizisinde ( Cemal Hoca ),Avcı Televizyon Dizisinde ( Temel ),Tirvana Ve Mahallenin Muhtarları Televizyon Dizilerinde Rol Aldı.

 

Editör: TE Bilisim