KÜLTÜR, TURİZM VE SANAT ŞEHRİ AKÇAABAT’TA MOBESE “ YOK” MU?

Trabzon’un Turizmde Öncü İlçesi Akçaabat’ta En Son Geçtiğimiz Gün Yaşanan Telefonla Dolandırıcılık Olayı Bir Gerçeği Daha Tüm Çıplaklığıyla Gözler Önüne Serdi. Ve Hemen Şu Soruyu Akıllara Getirdi; Akçaabat’ta ilçe Güvenliğini Sağlayan MOBESE Yok Mu? İsterseniz cevap vereyim. HAYIR YOK.

Trabzon il merkezinden sonra en fazla olayların Akçaabat ilçemizde meydana gelmesine rağmen neden Akçaabat’ta MOBESE sistemi yok hala anlamış değilim.

Trabzon’un diğer ilçelerine baktığımızda birçok ilçesinde MOBESE sistemi var. Akçaabat’ta MOBESE sistemimin olmaması için etkenler mi varda bizler bilmiyoruz. Bana göre en büyük etken olsa olsa maddi anlamda olur, bu aşılmayacak bir durum değil. Önemi Çok Büyük Olan Sistemi Akçaabat’a Katmak İçin Akçaabat’ın Ve Trabzon’un Çok Önemli siyasetçileri var.

Yaşadığımız ilçemizde Akçaabat’ta her hangi bir olumsuzluk yaşadığımızda hemen emniyet birimlerine koşmaz mıyız veya onları aramaz mıyız onlardan yardım talep etmez miyiz? Ederiz dimi. Sağ olsunlar onlarda canla başla olumsuzlukların üzerine gitmek için gecelerini gündüze katarak çalışır, yaşanan olumsuzlukları kendi çabalarıyla gün yüzüne çıkartırlar.

İşin teknoloji boyutuna geldiğimizde 115.939 bin nüfuslu Akçaabat ilçemizde birçok ilden daha büyük Akçaabat’ımızda huzurumuzu korumak, güvenliğimizi sağlamak adına katkıda bulunacak MOBESE sistemini Akçaabat’a kazandıramıyorsak bu hem bizim hem de Akçaabat’ın ayıbıdır.

Hemen hemen her gün Akçaabat’a siyasetçiler oy istemek için gelirler. Ne belediye başkanı nede diğer sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin aklına 115.939 bin nüfuslu ilçenin girişinden çıkışına kadar olan kısımlarında MOBESE sisteminin olmadığına dair söylemde bulunmazmı.Açık Açık kendilerine Akçaabat ilçemizin güvenliği için vatandaşların kendini güvende hissetmesi için ilçemize MOBESE sisteminin kurulmasını istiyoruz talebinde bulunmaz mı…

Oysa İlçe Merkezinde Aynen Şu İfade Yer Alıyor: " Kültür, Turizm Ve Sanat şehri Akçaabat” bu yazıyı okuyanlar tabi bu ilçenin son derece korunaklı olduğunu düşünür ona göre rahat davranır. Oysaki ilçede olay olsa apar topar esnafların kamera kayıtları alınır ve incelenmeye başlanır. Neden Esnafın Kameraları MOBESE işini gördüğü için. Doğrumu hayır çok vahim bir durum.

İşin açıkçası şu Akçaabat İlçemiz için MOBESE Kameralarının Önemi Bir Kez Daha Ortaya Çıktı...

Dünyada Yaşanan Örnekleri Olduğu Gibi MOBESE Kameraları Sayesinde Birçok Adli Olayın Failine Artık Ulaşılabiliniyor. Bu Yöntemle Birçok Vaka Çözümlenebiliniyor. Suçlu Veya Suçlulara Ulaşılabilecek Deliller Ortaya Çıkartılabiliniyor. Son Yıllarda Bu Sistem Türkiye’de De Birçok Adli Vakanın Çözülmesine Suçlu Veyahut Suçlulara Ulaşılmasına Vesile Oluyor. Ve Aynı Yöntemle Birçok Polislik Vaka İçin İpuçları Ortaya Çıkartılabiliyor.

Teknoloji Elbet.

Ve Bu Teknolojinin Kullanılmasını Elzem Kılan Bir Dünyada Yaşıyoruz.

Bugün Birçok Büyük Coğrafya Da Bu Sistem Başarı İle Kullanılıyor. Olumlu Sonuçlar Veriyor. Biz Neden Kullanmıyoruz? Ya Da Akçaabat İlçemizde Böyle Bir Sistem Kuramıyoruz? Maliyet Mi? İlgisizlik Mi?

Maliyet.

Bence Aşılabilir.

Yani Mazeret Olamaz.

İlgisizlik.

Böylesi Bir Yapıda Akıla Daha Yatkın Geliyor.

Fakat Ne Var Ki, Geldiğimiz Gün De MOBESE Kameralarının Ne Denli Gerekli Olduğu Görüyoruz. Bildiğiniz Üzere Akçaabat’ın Yüzölçümü 385 km²  Böylesi Küçük Yüzölçümüne Sahip Bir İlçede Bu Çok Da Zor Olmamalı. Ülkemiz Geneliyle Birlikte Her Geçen Gün Artan Adli Olaylar Herkesin Malumu. Şimdi Burada Bunları Tek Tek Sayacak Değilim. Zaten Gazetelerin Mahkeme Haberlerini Yayımladıkları Sayfalara Baktığınız Zaman Gelinen Noktayı Rahatlıkla Görebiliyorsunuz. Gördükleriniz Bir Şekil De Tespit Edilip Yakalananlar. Ve Yargı Huzuruna Çıkartılanlar. Ya Tespit Edilemeyenler. Delil Yetersizliğinden Düşen Davalar. İleriye Götürülemeyen Soruşturmalar. Onlarcası Var.

İŞTE EN SICAK ÖRNEĞİ.

Akçaabat ilçesine sokulan kaçak etler, bankaların ATM’lerinden çekilen paralar, birçok hırsızlık vakaları, evlerin önünden çalınan araçların hırsızlarına Ulaşmakta Sıkıntılar Yaşanıyor.

SONRASI

Ekipler Kuruluyor.

Bozuluyor.

Başka Ekipler Oluşturuluyor Vs.

Akçaabat Polisleri Canla Başla Çalışıyor.

Var Olan Teknoloji İmkânları İle Gidebildikleri Şu An İçin Ancak Bu Kadar.

Demek Ki Farklı Teknolojik İmkânlara Da İhtiyaç Var.

MOBESE KAMERALARI İŞTE BUNLARIN EN ÖNEMLİSİ.

Veyahut TRABZON Merkeziyle Birlikte Tüm İlçelerinde Ve AKÇAABAT’TA Son Günlerde Türeyen Ve İnsanları Telefonla Arayarak Dolandıran Bu Şekilde Zarara Uğratan Ve Yakalanmayan Birileri Var. Bilinen Ve Bilinmeyen O Kadar Çok Telefon Dolandırıcısı Mağdurları Var Ki.

Bunların Çete Oluşturdukları Söyleniyor.

Ve Bunlar Bir Türlü Tespit Edilip Yakalanamıyor.

Ve Daha Verebileceğimiz Birçok Örnek Var.

E Şimdi AKÇAABAT’TA Böylesi Vahim Hadiseler Yaşanırken.

İnsanlar Bu Yaşananlardan Dolayı Huzursuzluk Yaşarken.

Endişe Ederken.

Dünya Da Kullanılan Ve Birçok Polislik Hadiselerin Tespitinde Olumlu Sonuçlar Verdiği Bilinen MOBESE Kameralarını “TURİZM, KÜLTÜR VE SANAT ŞEHRİ AKÇAABAT” ilçemizde olmaması düşündürücü değil mi?

Kare Kare Her Bölgeden Her Semtten, Her Mahalleden, Köyden, Kentten Görüntüleri Anında Ekranlara Yansıtan Bir Sistemi Maliyeti Ne Olursa Olsun Böylesi Bir Ortam Da Yok Sayabilir Miyiz?

Bu Mümkün Mü?

Değil.

Zira Teknolojinin Sağladığı Böyle Bir İmkân Mevcut.

Bu Sistemi Bugün Trabzon ve Birçok İlçeleri rahatlıkla kullanırken neden AKÇAABAT kullanmıyor.

Yoksa “AKÇAABAT İLÇESİ MOBESE SİSTEMİ KULLANAMAZ” diye bir yasamı çıktıda biz bilmiyoruz.

Bu Yöntemin De Suç Unsuru Oluşturmaya Meyilli Kişiler Üzerinde Caydırıcı Bir Etkiye Sahip Olduğu Biliniyor. Nihayetinde Gözlem Altında Olma Hissini Kuvvetlendiriyor. İlla Ki Bu Kameraların Birinden Birine Yakalanma Olasılığı Büyük. Bu Kadar Etkili Bir Sistem. Burada Önemli Olan Karar Mercilerininde Bir An Önce Böyle Bir Sistemin AKÇAABAT İlçemiz İçin Ne Kadar Gerekli Olduğuna Kanaat Getirmesidir. Ve Tabii Ki, Polis Üst Düzey Yönetiminin Bu Konu Da Kararlı Ve Israrlı Bir Talep İçerisinde Olması.

BAŞTA AKÇAABAT BELEDİYE BAŞKANI OLMAK ÜZERE ÜZERİNE GÖREV BİLEN HERSESE SESLENMEK İSTİYORUM..

AKÇAABAT’TA artık Kimse Bu Saatten Sonra MOBESE Sisteminin Varlığını Yok Sayamaz.

Yaşananlar Ortada. Tespit Edilemeyen Dolandırıcılık Olayları... Hırsızlıklar,  Kurşunlamalar, Darp, Yollarda Sokaklarda Satılan Uyuşturucular Ve Hatta Fuhuş Pazarlıkları, Cinayetler Vs…

Bütün Bunlara Bakıldığı Zaman MOBESE Kameralarının AKÇAABAT İlçemizde Asayişi Sağlamaya Çalışan Polis Erkine Ne Kadar Destekleyici Bir Katkıda Bulunacağını Biliyoruz…

O Zaman Daha Neyi Bekliyorsunuz.

Getirin Şu MOBESE Kameralarını Artık.

Kurun Bu Sistemi.

Kare Kare Görüntüleyin AKÇAABATI.

Teknolojinin Önünüzü Aydınlatmasına İmkân Tanıyın.

Hiçbir Olay Faili Meçhul Olay Kalmasın AKÇAABAT’TA

sürç-i lisan ettiysem affedin...

YAZIMI AKÇAABATIN ÖZ GÜVENLİĞİ İÇİN KALEME ALDIM...

Editör: TE Bilisim